Şimdi Ara

Uydu Alıcı Tavsiyesi [02.01.2018] (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.605
Cevap
44
Favori
268.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    serkanguzel

Üstte izah ettiğim gibi sınırlı IPTV desteği ve TKGS özellikli cihaz olarak, Magbox Royal X sizin kullanımınıza uygun düşecektir.

Magbox Royal X tavsiyenizden sonra baktım da X264 desteği var. Daha evvelki yazılarınızdan X265 codec tavsiyeleriniz hatırladığım için teyit almak istedim. Esasen bu cihazın fiyatı uygun. Rica etsem bana bir tavsiyede bulunur musunuz? Elektroniğe ilgiliyim lakin uydu alıcıları hiç çalışmadığım bir konu.

NAS kullanıyorum, cihazın NAS'a bağlanıp filmleri stream edebiliyor olması artı. Ayrıca NAS kendisi trans-coding yapıyor. Cihaz bunun için ilave işlem yapmayacak
    Ses sistemine bağlama durumu var.
    Wifi olmasa da olur, çünkü LAN kablo ağım var
    Görüntü kalitesi ve kanal geçişlerine önem veriyorum
    Yabancı haber ve belgesel kanalları İngilizce olarak seyretmek isterim, bunun için ilave kart mı almam gerekiyor? Kaçak köçek işlerle uğraşmak istemem
    IPtv gibi özellikleri benim için pek önemli değil. Ama yukarda belirttiğim yabancı haberl kanalları için gerekliyse o zaman olur.
    Ayrıca İntel NUC mini pc var, onu da göz önünde bulundurabilirsiniz.

Çok ürün ve unsur var. X265 için görüntü kalitesi dediniz, bu yukarda tavsiye ettiğiniz X264 ve LAN bağlantısı yok. Esasen NUC ve NAS'ı kombine kullanarak LAN bağlantısından da vazgeçebilirim.

Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: dandini90

serkanguzel

Üstte izah ettiğim gibi sınırlı IPTV desteği ve TKGS özellikli cihaz olarak, Magbox Royal X sizin kullanımınıza uygun düşecektir.

Magbox Royal X tavsiyenizden sonra baktım da X264 desteği var. Daha evvelki yazılarınızdan X265 codec tavsiyeleriniz hatırladığım için teyit almak istedim. Esasen bu cihazın fiyatı uygun. Rica etsem bana bir tavsiyede bulunur musunuz? Elektroniğe ilgiliyim lakin uydu alıcıları hiç çalışmadığım bir konu.

NAS kullanıyorum, cihazın NAS'a bağlanıp filmleri stream edebiliyor olması artı. Ayrıca NAS kendisi trans-coding yapıyor. Cihaz bunun için ilave işlem yapmayacak
    Ses sistemine bağlama durumu var.
    Wifi olmasa da olur, çünkü LAN kablo ağım var
    Görüntü kalitesi ve kanal geçişlerine önem veriyorum
    Yabancı haber ve belgesel kanalları İngilizce olarak seyretmek isterim, bunun için ilave kart mı almam gerekiyor? Kaçak köçek işlerle uğraşmak istemem
    IPtv gibi özellikleri benim için pek önemli değil. Ama yukarda belirttiğim yabancı haberl kanalları için gerekliyse o zaman olur.
    Ayrıca İntel NUC mini pc var, onu da göz önünde bulundurabilirsiniz.

Çok ürün ve unsur var. X265 için görüntü kalitesi dediniz, bu yukarda tavsiye ettiğiniz X264 ve LAN bağlantısı yok. Esasen NUC ve NAS'ı kombine kullanarak LAN bağlantısından da vazgeçebilirim.

Teşekkürler
    Sizin aradığınız kıstasları ancak Linux cihazlar karşılar. Yani uygun fiyatlı cihazlarla hem H.265 hem de belirttiğiniz özellikleri bir arada bulmanız mümkün değildir.

Bu nedenle, aşağıdaki cihazlardan birini almalısınız.

HD kategorisinde; Dreambox 525HD / Zorabox 525HD cihaz işinizi görecektir.

UHD kategorisinde; Dreambox 900UHD gerekir.

• Cevap için teşekkürler, malesef bu cihazı bulamıyorum. Baktığım heryerde stok dışı olarak görünüyor. N11 de 1 adet Dreambox 525HD ikinci el, açılmış ürün var olarak gösteriyor ona da cesaret edemedim. Alternatif bir ürün söylemek ister misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dandini90

Cevap için teşekkürler, malesef bu cihazı bulamıyorum. Baktığım heryerde stok dışı olarak görünüyor. N11 de 1 adet Dreambox 525HD ikinci el, açılmış ürün var olarak gösteriyor ona da cesaret edemedim. Alternatif bir ürün söylemek ister misiniz?
    Markası başka olup ta, enigma2 yazılımlı alternatif cihazlar da var. Ancak paranıza yazık olur.

Çünkü Dream serisinden ve dream yazılımları çalışan bir cihaz alırsanız, bir daha arkanıza bakmadan kullanırsınız.

Bu nedenle başka önerim yoktur.
  • Anladım, o zaman ıkinci ele bakayım.

Teşekkürler
  • Arkadaslar yukarida belirttigim magbox noble urununu almistim ama nedense tv8 beyaz tv ve tgrt gibi ailenin izledigi onemli kanallari gostermiyor. Kanal taramasinda da manuel frekans girerek de kanal bulunamamis. Kirsal bir yerde kullandiklari icin sinyal mi yetersiz diye suphelendim ancak baska uydu alicisi ve eski alicimiz gosteriyor kanallari. Fikriniz ve oneriniz var midir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HardAware

Arkadaslar yukarida belirttigim magbox noble urununu almistim ama nedense tv8 beyaz tv ve tgrt gibi ailenin izledigi onemli kanallari gostermiyor. Kanal taramasinda da manuel frekans girerek de kanal bulunamamis. Kirsal bir yerde kullandiklari icin sinyal mi yetersiz diye suphelendim ancak baska uydu alicisi ve eski alicimiz gosteriyor kanallari. Fikriniz ve oneriniz var midir ?
    Belirttiğiniz kanalları başka cihazda gösteriyorsa, anten tesisatında sorun yok diyebiliriz.

Yeni aldığınız cihazın tuner'i, alt eşik seviyesinden gelen sinyalleri yakalamakta yetersiz kalıyor demektir.

Yapmanız gereken işlem, ya cihazı değiştireceksiniz, yada anten tesisatını güçlendireceksiniz.
  • arkadaşlar merhabalar 5 yildir neta hd 6400 kullaniyordum omrunu bitirdi anakart yandi sıfırı yok ve değişim uydu fiyati kadar zaten bir iki defa tamir görmüştü ama cok memnundum.

neyse ben hiçbir ozellik aramiyorum internet flash ccam iptv cart curt klasik kanallari izliyoruz yeterki saglam.uzun omurlu goruntu kalitesi yüksek kanal gecis hizi iyi olsun yeterli. ne alacagimi sasirdim.

nette ikinci el hiremco fx turbo hd buldum bide sıfır olarakta 12 ay filbox üyelik li ki benim icin muhim degil humax uydu buldum 199 tl kafama yatan bunlar.

neta 6400 kalitesinde bir cihaz onerisi istiyorum lutfen yardim edin arastirmaktan sıkıldım.

• serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Bütçe önemli değil Linux tabanlı türkiyede ya da yurtdışında (clone) satılan hangi uydu alıcıyı önerirsiniz?
    Teşekkürler

edit: şunu alsam (daha üst seviye öneriniz de olabilir)

_https://tr.aliexpress.com/item/Enigma2-Dijital-Uydu-Al-c-s-ZORABOX-520HD-Linux-DVB-S2-DM520HD-OEM-H-265-akarsu/32807585160.html?spm=a2g10.10010108.1000023.4.6be9185frxA6Fk

Dreambox 520 hd yazılımlarını buna yükleyebilir miyim yerli forumlardan destek alabilirmiyim)
    edit: evdeki tv sony 6-8 yıllık full HD ve ip tv izlemek istiyorum.

ya da şu:
    _https://tr.aliexpress.com/item/HAKIKI-Meelo-se-DVB-S2-ikiz-tuner-VU-SOLO-2-SE-olarak-ayn-orijinal-Yaz/32696584534.html?spm=a2g10.10010108.1000023.12.7dcf185fKNLYJB

vu yazılımlarını da buna yüklenir mi???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1200gs -- 21 Eylül 2018; 12:27:52 >
  • Arkadaslar, sanirim dogasi geregi fox tv ve tv8 sinyali digerlerinden daha zayif ? ve benim samsung dahili receiver ile sorun yasatiyor. baska receiver taktigimda goruntu geliyor. belliki dahili alici cokta parlak degil.

sinyal kalitesi iyi olan bir alici tavsiye edebilir misiniz? fullHD olmasi disinda cokta ekstra beklentim yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1200gs

Bütçe önemli değil Linux tabanlı türkiyede ya da yurtdışında (clone) satılan hangi uydu alıcıyı önerirsiniz?
    Teşekkürler

edit: şunu alsam (daha üst seviye öneriniz de olabilir)

_https://tr.aliexpress.com/item/Enigma2-Dijital-Uydu-Al-c-s-ZORABOX-520HD-Linux-DVB-S2-DM520HD-OEM-H-265-akarsu/32807585160.html?spm=a2g10.10010108.1000023.4.6be9185frxA6Fk

Dreambox 520 hd yazılımlarını buna yükleyebilir miyim yerli forumlardan destek alabilirmiyim)
    edit: evdeki tv sony 6-8 yıllık full HD ve ip tv izlemek istiyorum.

ya da şu:
    _https://tr.aliexpress.com/item/HAKIKI-Meelo-se-DVB-S2-ikiz-tuner-VU-SOLO-2-SE-olarak-ayn-orijinal-Yaz/32696584534.html?spm=a2g10.10010108.1000023.12.7dcf185fKNLYJB

vu yazılımlarını da buna yüklenir mi???
    Klon cihazlara, yalnızca klona özel çıkarılmış yazılımlar yüklenebilir.

Zorabox'u al.

• quote:

Orijinalden alıntı: lemartes

Arkadaslar, sanirim dogasi geregi fox tv ve tv8 sinyali digerlerinden daha zayif ? ve benim samsung dahili receiver ile sorun yasatiyor. baska receiver taktigimda goruntu geliyor. belliki dahili alici cokta parlak degil.

sinyal kalitesi iyi olan bir alici tavsiye edebilir misiniz? fullHD olmasi disinda cokta ekstra beklentim yok.
    Bir üstte önerdiğim cihazın sinyal yakalama yeteneği iyidir. Tarafımdan denenip görülmüştür.
    Teşekkürler bilgi için zorabox güncellemeleri takip edebileceğim bir site önerebilir misiniz?
  • quote:

Teşekkürler bilgi için zorabox güncellemeleri takip edebileceğim bir site önerebilir misiniz?
    Devamlı suretle image( yazılım ) yükseltmeyi düşünüyorsanız, orijinal Dreambox 525HD cihaz almalısınız. Zira yazılım yükseltmelerinde cihazı kırmızı ışıkta bırakma sorunu var.

Gerçi bu sorun orijinal cihazlarda da var. Ancak en azından orijinal cihazlar için paylaşılan dosya sayısı fazla olduğu için, cihaza şüpheye düşmeden yazılım yüklenmektedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

Devamlı suretle image( yazılım ) yükseltmeyi düşünüyorsanız, orijinal Dreambox 525HD cihaz almalısınız. Zira yazılım yükseltmelerinde cihazı kırmızı ışıkta bırakma sorunu var.

Gerçi bu sorun orijinal cihazlarda da var. Ancak en azından orijinal cihazlar için paylaşılan dosya sayısı fazla olduğu için, cihaza şüpheye düşmeden yazılım yüklenmektedir.

Alıntıları Göster
    Yazılım yükseltmek gereksiz bir işlem o zaman stabil çalıştığı sürece
  • quote:

Yazılım yükseltmek gereksiz bir işlem o zaman stabil çalıştığı sürece

Alıntıları Göster
    İzleme amaçlı kullanacaksanız evet.

Uydu hobiseveriyseniz, bir takım yenilikleri cihazda görmek için, hobiseverler zaman zaman yazılım yükseltmeye ihtiyaç duymaktadır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

İzleme amaçlı kullanacaksanız evet.

Uydu hobiseveriyseniz, bir takım yenilikleri cihazda görmek için, hobiseverler zaman zaman yazılım yükseltmeye ihtiyaç duymaktadır.

Alıntıları Göster
    Severim yazılımla uğraşmayı o yüzden dreambox 520 ya da 525 e karar verdim ama bulamıyorum piyasada 2. el de bulamadım. Bildiğiniz bir yer varsa özelden paylaşırsanız sevinirim
    teşekkürler
  • quote:

Severim yazılımla uğraşmayı o yüzden dreambox 520 ya da 525 e karar verdim ama bulamıyorum piyasada 2. el de bulamadım. Bildiğiniz bir yer varsa özelden paylaşırsanız sevinirim
    teşekkürler

Alıntıları Göster
    Ben yurtdışında yaşadığım için Türkiye içinde kimlerin sattığını bilmiyorum. Forumlara ve sahibinden gibi yerleri araştırmanızda yarar var.
    hocam dreammini hd mi next mini hd black 2 mi önerirsiniz günluk kullanim icin alicaz sadece uzun omurlu olsa yeter

• quote:

Orijinalden alıntı: justwatch34

hocam dreammini hd mi next mini hd black 2 mi önerirsiniz günluk kullanim icin alicaz sadece uzun omurlu olsa yeter
    O tür cihazların donanım dayanımını bilmiyorum maalesef...
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.