Şimdi Ara

Uydu Alıcı Tavsiyesi [02.01.2018] (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.605
Cevap
44
Favori
268.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konu idrak edilmiştir.Cihazı aldığımda buralarda olacağım.Teşekkürler ve saygılar...
  • Konu idrak edilmiştir.Cihazı aldığımda buralarda olacağım.Teşekkürler ve saygılar...
  • Merhabalar,

Uydu alıcı bakıyorum ama karar veremedim. Kanal geçişi hızlı olsun istiyorum. Üç model belirledim ama ürünler hakkında fikrim yok. Baktıklarım Next New Wave, Next Minix hd Black 2 ve Dreamstar Dreamini . Başka marka model önerilerine de açığım. Bütçem 150 lira. Yardımcı olabilirseniz memnun olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enarr

Merhabalar,

Uydu alıcı bakıyorum ama karar veremedim. Kanal geçişi hızlı olsun istiyorum. Üç model belirledim ama ürünler hakkında fikrim yok. Baktıklarım Next New Wave, Next Minix hd Black 2 ve Dreamstar Dreamini . Başka marka model önerilerine de açığım. Bütçem 150 lira. Yardımcı olabilirseniz memnun olurum.
    Hızlı kanal geçişi için, uydu cihazındaki işlemcinin de hızlı olması gerekir.

Bahsettiğiniz cihazların kanal geçişi hızlı değil. 150 TL'ye hızlı işlemci uydu cihazı bulamazsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

Hızlı kanal geçişi için, uydu cihazındaki işlemcinin de hızlı olması gerekir.

Bahsettiğiniz cihazların kanal geçişi hızlı değil. 150 TL'ye hızlı işlemci uydu cihazı bulamazsınız.

Alıntıları Göster
    Cevap için teşekkürler. Alışveriş sitelerindeki yorumlara bakarak model belirlemiştim. Bu bütçe ile en iyi seçenek hangi marka olur, bir öneriniz var mı?

Hızlı kanal geçişli cihazlardan öneriniz olursa hangisini tavsiye edersiniz. Ne kadar bütçe ayırmalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enarr -- 1 Ekim 2018; 12:38:8 >

• quote:

Orijinalden alıntı: enarr

Cevap için teşekkürler. Alışveriş sitelerindeki yorumlara bakarak model belirlemiştim. Bu bütçe ile en iyi seçenek hangi marka olur, bir öneriniz var mı?

Hızlı kanal geçişli cihazlardan öneriniz olursa hangisini tavsiye edersiniz. Ne kadar bütçe ayırmalıyım?

Alıntıları Göster
    150 TL seviyesinden bir önerim yok. Ancak Magbox Royal X cihaz bakıver yinede… 190 - 200 TL arası... Bu cihazda da kanal geçiş hızı yavaştır.

============================

Hızlı kanal geçişi için yurtdışından getirtebilirseniz, Meelo Turbo cihazı 500 - 550 TL civarında edinmek mümkün olur, sanırım.

https://tr.aliexpress.com/item/Newest-Smart-TV-BOX-1080P-FULL-HD-DVB-S2-T2-C-Linux-OS-Media-Player-4K/32822892554.html?spm=a2g10.10010108.1000014.1.b4fd185flFxAHK&pvid=4d9156ff-a7cb-4584-9938-6de3610b69e8&gps-id=pcDetailBottomMoreOtherSeller&scm=1007.13338.106568.000000000000000&scm-url=1007.13338.106568.000000000000000&scm_id=1007.13338.106568.000000000000000

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

150 TL seviyesinden bir önerim yok. Ancak Magbox Royal X cihaz bakıver yinede… 190 - 200 TL arası... Bu cihazda da kanal geçiş hızı yavaştır.

============================

Hızlı kanal geçişi için yurtdışından getirtebilirseniz, Meelo Turbo cihazı 500 - 550 TL civarında edinmek mümkün olur, sanırım.

https://tr.aliexpress.com/item/Newest-Smart-TV-BOX-1080P-FULL-HD-DVB-S2-T2-C-Linux-OS-Media-Player-4K/32822892554.html?spm=a2g10.10010108.1000014.1.b4fd185flFxAHK&pvid=4d9156ff-a7cb-4584-9938-6de3610b69e8&gps-id=pcDetailBottomMoreOtherSeller&scm=1007.13338.106568.000000000000000&scm-url=1007.13338.106568.000000000000000&scm_id=1007.13338.106568.000000000000000

Alıntıları Göster
    Anladım hocam teşekkürler öneriler için. Dediğiniz cihaza bakayım. Televizyon da aldığım için bütçeyi fazla çıkartamıyorum. Kablo tvmi kapattırıyorum uyduyu da diğer odaya düşünüyordum.

• Merhaba herkese.

Gelen zamlar sonrası Digiturk abneliğimi iptal ettim ve dekoderimi de iade ettim. Akıllı tv üzerinde iptv kullanıyorum ama ulusal kanallarr için de görümntü kalitesi iyi, kullanıcı dostu ve üzmeyecek bir uydu alıcı almak istiyorum. Digiturk'tenkalan ve bana ait olan çanak kurulu olarak duruyor. Bu şekilde kullanabileceğim, basit bir ayarala tak-çalıştır yapılaiblecek bir alıcı tavsiye edebilir misiniz ?
  • Serkan hocam selamlar,

Birkaç gün önce size danıştığım klon bcm7362 işlemcili uydu alıcıyı 2.el olarak buldum.Hdmi sorunu olduğu için oldukça uygun bir ücrete satın aldım.

Almadan önce satıcı hdmi çıkışın cihaz açılışında yeşil renkte bir ekran verdiğini ardından görüntü sinyalini kestiğini söylemişti.Ben bu durumu bilerek cihazı aldım.

Üreticinin kendi sitesinde paylaştığı Openatv6.0 imajı sorunsuz olarak yükledim.Cihazı rca çıkışından görüntü alarak test ettim.Tuner sağlam, ethernet çıkışı sağlam, 2 usb çıkışı ve usb wifi adaptör çalışıyor.Bir tek hdmi çıkışı ilk açılışta openatv yazısını yeşil renkte gösterip 2 saniye sonra kırmızı pembe karelenme yapıp sinyali kesiyor.

Sizce bu sorun neden kaynaklı olabilir? Bilgi birikiminize güvendiğim için bu durum hakkında görüşlerinizi almak istiyorum.

Çünkü bir kaç uydu alıcı tamiriyle uğraşan kişiye sorunu anlattım hemen hemen hepsi işlemci bozulmuş, cihaz ölmüş, tamiri olmaz vs. dediler.Bu kişilere inanmadığım için size hadiseyi anlatıp değerli bilgilerinizden faydalanmak istedim.

İşlemci bozulmuş olsa yukarda belirttiğim unsurlarında çalışmaması gerekmez mi ? Hdmi soketi değiştirilirse düzelme ihtimali var mıdır ?

Teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: memo7000

Serkan hocam selamlar,

Birkaç gün önce size danıştığım klon bcm7362 işlemcili uydu alıcıyı 2.el olarak buldum.Hdmi sorunu olduğu için oldukça uygun bir ücrete satın aldım.

Almadan önce satıcı hdmi çıkışın cihaz açılışında yeşil renkte bir ekran verdiğini ardından görüntü sinyalini kestiğini söylemişti.Ben bu durumu bilerek cihazı aldım.

Üreticinin kendi sitesinde paylaştığı Openatv6.0 imajı sorunsuz olarak yükledim.Cihazı rca çıkışından görüntü alarak test ettim.Tuner sağlam, ethernet çıkışı sağlam, 2 usb çıkışı ve usb wifi adaptör çalışıyor.Bir tek hdmi çıkışı ilk açılışta openatv yazısını yeşil renkte gösterip 2 saniye sonra kırmızı pembe karelenme yapıp sinyali kesiyor.

Sizce bu sorun neden kaynaklı olabilir? Bilgi birikiminize güvendiğim için bu durum hakkında görüşlerinizi almak istiyorum.

Çünkü bir kaç uydu alıcı tamiriyle uğraşan kişiye sorunu anlattım hemen hemen hepsi işlemci bozulmuş, cihaz ölmüş, tamiri olmaz vs. dediler.Bu kişilere inanmadığım için size hadiseyi anlatıp değerli bilgilerinizden faydalanmak istedim.

İşlemci bozulmuş olsa yukarda belirttiğim unsurlarında çalışmaması gerekmez mi ? Hdmi soketi değiştirilirse düzelme ihtimali var mıdır ?

Teşekkürler...
    Cihazı incelemeden net kanaat bildiremem.

Ancak tarif ettiğin sorun, %90 ihtimalle işlemciden kaynaklanır. % 10 ROM veya RAM olabilir.

Yani HDMI temassızlığı yeşil ekran hatası vermez.

Cihaz neydi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 2 Ekim 2018; 2:0:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• HEROBOX EX2

Hocam hdmi sorunu işlemci kaynaklıysa diğer taraftan görüntüyü nasıl verebiliyor?

İsterseniz bir fikir oluşturacaksa board un resmini çekip ekliyeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memo7000 -- 2 Ekim 2018; 2:27:0 >
  • quote:

HEROBOX EX2
    http://www.herobox.net/a/Home/Products/2016/0114/238.html

Hocam hdmi sorunu işlemci kaynaklıysa diğer taraftan görüntüyü nasıl verebiliyor?

İsterseniz bir fikir oluşturacaksa board un resmini çekip ekliyeyim.
    Verir arkadaşım niye vermesin ?

İşlemcinin yalnızca dijital çıkışı yok ki !... İşlemci içinde analog'a convert işlemi de yapılmakta ve işlemci bacakları üzerinden analog( örneksel ) video çıkışı da yapılmaktadır.

Şimdi buraya, işlemcinin şemasını ekleyip, çalışma mantığını mı anlatayım, sana !?

Sen arızayı tarif ettin, ben de kanaatimi söyledim. % 10 kadar da yanılma payı bıraktım.

Net bir tespit için incelemek gerekir.

Ben yurtdışında yaşadığım için, senin cihazını fiziken inceleyemem.

Ayrıca resme gerek yok. Cihaz daha önce test ettiğim bir cihazdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 2 Ekim 2018; 2:29:49 >

• Hemen sinirlenme hocam Ben sadece nedenini bilmediğim için kibarca sordum Şunu mu anlatayım, anlatsamda sen anlamazsın iması hoş değil.

Verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkürler.
  • quote:

Hemen sinirlenme hocam Ben sadece nedenini bilmediğim için kibarca sordum Şunu mu anlatayım, anlatsamda sen anlamazsın iması hoş değil.

Verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkürler.
    Yok arkadaşım sinirlenmedim. Zaten sinirlenseydim, ya yanıt vermezdim, ya da senin smiley eklediğin gibi, ben de kızgın surat smiley'i eklerdim.

"Sen anlamazsın iması" türünden bir ima da kesinlikle söz konusu değil. İma olmasa da elbet ölçüsü içerinde bir tepkim de var.

Tepki şu; "diğer taraftan nasıl görüntü verebiliyor" sorusuna ne dememi bekliyordun ? İşlemci mimarisi içinde çok derin bir konu. Yani önce mimariyi anlatmam lazım ki, sonrasını anlayabilesin.

Hasılı; ima, kızma, sinirlenme yok ama tepki var. Bırak ta o kadar da tepkimiz olsun.

=============================

Sen arıza hakkında sorunu sordun. Ben de kanaatimi söyledim.

Başkalarından ve benden görüş aldığın gibi, tecrübesi bulunan bir başka kişiden de arıza hakkında görüş almalısın.

Arızayla ile ilgili net bir tespit için, cihazın incelenmesi gerektiğini de unutma !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 2 Ekim 2018; 2:58:19 >

• Serkan Bey merhaba,

Bana da fikir verme şansınız var mıdır acaba ?

Merhaba herkese.

Gelen zamlar sonrası Digiturk abneliğimi iptal ettim ve dekoderimi de iade ettim. Akıllı tv üzerinde iptv kullanıyorum ama ulusal kanallarr için de görümntü kalitesi iyi, kullanıcı dostu ve üzmeyecek bir uydu alıcı almak istiyorum. Digiturk'tenkalan ve bana ait olan çanak kurulu olarak duruyor. Bu şekilde kullanabileceğim, basit bir ayarala tak-çalıştır yapılaiblecek bir alıcı tavsiye edebilir misiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ymm

Serkan Bey merhaba,

Bana da fikir verme şansınız var mıdır acaba ?

Merhaba herkese.

n11 de en uygun fiyatlı magbox modellerinden biri ihtiyacınızı görecektir.

• serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    hocam merhaba,

Benim önceliğim Tuner kalitesi! yani sinyal gücü daha yüksek olsun istiyorum.

yayınlarda bazen sinyal düşük kalıyor kötü havada vb.

Zira çanak ve lnb olarak yapacak daha başka birşeyim kalmadı. merkezi sistem var, arada kaynayarak 36E Rus NTV paketini alıyorum, ama çanak ve lnb limitte. bazen kanallar gidiyor.

bu bağlamda tavsiyeniz var mıdır?
    koyu yazdıklarım mutlaka olmalı.

tabi cccam filan olmalı, wifi olmalı. .desteklemeli.

iptv desteklese iyi olur, şart değil.
    kumandası rahat basılabilir olmalı! bunu yazacagım aklaıma gelmezdi ama daha önce DM800hd SE clon kullandım ve kumadnasının şişkin zor basılan tuşlarını hiç sevemedim,, ama tabi şart değil.
    ses önemli değil zira ses sistemi var.

sadece koyu yazdıklarım şart.
    tavsiye alabilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 2 Ekim 2018; 23:9:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gimmeluck

hocam merhaba,

Benim önceliğim Tuner kalitesi! yani sinyal gücü daha yüksek olsun istiyorum.

yayınlarda bazen sinyal düşük kalıyor kötü havada vb.

Zira çanak ve lnb olarak yapacak daha başka birşeyim kalmadı. merkezi sistem var, arada kaynayarak 36E Rus NTV paketini alıyorum, ama çanak ve lnb limitte. bazen kanallar gidiyor.

bu bağlamda tavsiyeniz var mıdır?
    koyu yazdıklarım mutlaka olmalı.

tabi cccam filan olmalı, wifi olmalı. .desteklemeli.

iptv desteklese iyi olur, şart değil.
    kumandası rahat basılabilir olmalı! bunu yazacagım aklaıma gelmezdi ama daha önce DM800hd SE clon kullandım ve kumadnasının şişkin zor basılan tuşlarını hiç sevemedim,, ama tabi şart değil.
    ses önemli değil zira ses sistemi var.

sadece koyu yazdıklarım şart.
    tavsiye alabilir miyim?
    Dreambox 525hd almalısın.

• serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    hocam 4K olarak da tavsiye istesem, yine iyi tunerlı ve cccam olan.
    zira rus paketindeki 4k kanal sayısı hızla artıyor.

ama bütçeyi zorlamayacak.. DM920nin fiyatını gördüm, uçuk (clone var mı bilmiyorum)
  • quote:

Orijinalden alıntı: gimmeluck

hocam 4K olarak da tavsiye istesem, yine iyi tunerlı ve cccam olan.
    zira rus paketindeki 4k kanal sayısı hızla artıyor.

ama bütçeyi zorlamayacak.. DM920nin fiyatını gördüm, uçuk (clone var mı bilmiyorum)
    920 nin klonu yok.

900 uhf nin klonu var. Aliexpress teki satıcının skype adresi üzerinden indirim de alınabiliyor.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.