Şimdi Ara

Uydu Alıcı Tavsiyesi [02.01.2018] (53. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.605
Cevap
44
Favori
268.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MarcosDH

Hiremco Turbo 4K cihazı ısrarla soran zat-ı şerifin derdi başka.

"Yüksek görüntü kaliteli uydu alıcısı" başlığı altında hakaret ettiği için 1 ay uzaklaştırma almıştı:
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/143504413

Yurdum markalarından almaz ama yurdum markalarını "dünya devi" ilan eder:
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/144398261
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/143404354

Ciddiyetten uzak bir üye olduğu telefon numarası onaylatmamasından anlaşılabilir. Onaylatmamış ki özel mesaj okuma izni yok:
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/143469458

Kaliteli görüntü için minimum 1000 lira gerektiğini iddia eder.
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/143320261

Uydu alıcısı isteyene cevap olarak "box alacaksınız" diyebilmiştir. Android Box'lar tuner içermeyen cihazlardır:
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/143389596

Mesajlarının yarısı telegram grubu reklamıdır.

Ve daha neler neler.

Bu gibi üyeler, hiç olmazsa bu başlığa gelip kirletmesin. Rica ediyorum.

Biz burada emek vererek iyi niyetle paylaşım yapıyoruz.

Derdi troll'lük olanlar başka yerde eğlensin.
    Tam Hiremco 4K alayım diyordum ki mesajınızı okudum... Bir deşikayet sitelerinde çok fazla şikayet var donmalar,ip tv,sorunları vs. kafam karıştı.

• quote:

Orijinalden alıntı: MarcosDH

.
    Bunların çoğu yurt dışında satılıyor. Bu durumda Türkçe menü sorunu olmayacak mı? İlk defa enigma2 kullanacak ama format atacak düzeyde pc bilgisi olan bir kullanıcı için kolay kullanımlı ve görüntü kalitesinden ödün vermeyen cihaz hangisi peki.
    Sevgiler ve kolaylıklar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: senut

Bunların çoğu yurt dışında satılıyor. Bu durumda Türkçe menü sorunu olmayacak mı? İlk defa enigma2 kullanacak ama format atacak düzeyde pc bilgisi olan bir kullanıcı için kolay kullanımlı ve görüntü kalitesinden ödün vermeyen cihaz hangisi peki.
    Sevgiler ve kolaylıklar.

Alıntıları Göster
    Hiçbiri
  • Çok net olmuş teşekkürler. Bu durumda ne yapacağız peki? Yeni çıkacak cihazlardan bahsediliyor onları mı bekleyelim. Ya da şunu alın şimdilik devam edin diyeceğiniz bir öneri de mi yok...
    Ama Türkçe menü ve yazılım desteği şart çünkü ilk defa kullanacağım enigma2 bir cihazı .
    Kolay gelsin...
  • Evet, çok net

Format atmak dışında bilgisayar bilgisi olmayanlar, Enigma2 cihaz almasın. Çünkü Enigma2 cihaz demek, FTP ve Dreambox Edit programları demek. Bunlar da bilgisayar ve modem aracılığıyla hallediliyor. Bilgisayarı öğrenmeye heves etmemiş birileri, Enigma2 cihazları öğrenmeye de heves etmez. Problem bu oluyor . Yoksa her insan istese öğrenebilir bunları, çok zor değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarcosDH -- 20 Haziran 2021; 17:3:34 >
  • Her defasında kibarlıkla sormama rağmen siz de her defasında döver gibi yanıt veriyorsunuz.Hem her insan öğrenebilir diyorsunuz hem de siz almayın diyorsunuz. Ben bilgisayardan anlamıyorum demedim. "Format atacak kadar derken" orta derece kullanıcıyım dedim. Next machinaya ip listesi, program güncelleme dosyalarını kendim atıyorum. Enigma cihaz kullanmadım demek istedim.
    Burdaki forum 66 yüksek görüntü kalitesine sahip uydu cihazları forumu ise 166 sayfa. Takip ediyorum dedim tabi de satır satır ezberledim dememiştim.Okunan her şey akılda kalmayabilir.
    Bilgi ve birikim başkalarıyla paylaşılırsa anlamlı olur diye sormuştum ama neyse...
    Yine de teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senut -- 12 Temmuz 2020; 21:6:45 >
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarcosDH -- 20 Haziran 2021; 17:3:59 >
  • Entropic işlemci nedir arkadaşlar?
  • ARM Cortex-A9 Core 1500 DMIPS (OpenGL ES 2.0) bu uydu alıcısı işlemcisi Ali işlemcilere göre nasıldır?Birde bu sondaki OpenGL ES 2.0 ne demek?linux mu bu?
  • Hiremco Turbo 4K elime test için ulaştı.
    Sorusu olan varsa yanıtlarım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fikretkurt F kullanıcısına yanıt
    İyi akşamlar.Yazdıklarınıza istinaden,acaba neden güncelleme olmadı biraz açarmısınız rica etsem.Sıkıntı neymiş.?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Alpha_Sarc kullanıcısına yanıt
    Güncelleme yaptım uydu sisteminin bir kısmını kurdum.
    Ama @MarcosReborn hocamızın dediği gibi üşengeç olduğum İçin cihazı sattım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • fikretkurt F kullanıcısına yanıt
    teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saint Ralph

Hiremco Turbo 4K elime test için ulaştı.
    Sorusu olan varsa yanıtlarım.
    Görüntü kalitesi, kanal geçiş hızları ve, ip tv ve server kullanımındaki performansı hakkında bilgi verirseniz sevinirm. Bu konularda çok fazla olumsuz yorumlar var çünkü. Şimdiden teşekkürler.
  • Saint Ralph S kullanıcısına yanıt
    Hiremco Turbo 4K benim de ilgimi çekti. Yıllardır Digiturk abonesiydim, üyeliğimi sonlandırmayı düşünüyorum bu sene.

Digiturke 6-7 ay vereceğim parayla bu cihazı alabileceğim. Ve bir daha da cebimden para çıkmayacak. Sırf maç izlemek için milleti zengin ettik :)

Bu cihaz epey aklıma yattı. Umarım doğru bir tercih yapmışımdır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarcosDH -- 20 Haziran 2021; 17:4:32 >
  • Sadece en iyi görüntüyü veren uydu alıcısını marka ve model olarak söyleyebilecek var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhaba,

Hiremco 4K Turbo ile alakalı verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim. Yalnız önerdiğiniz diğer ürünler maddi açıdan beni zorlayacaktır.

Evde çok fazla tv izleyen biri değilim. Sırf maç izlemek için yıllarca Digiturk aboneliği yeniledim. Daha sonra BeinConnect dilediğin yerde uygulaması çıktı. Evdekiler bu uygulamadan epey memnun. Kaçırdıkları dizileri istedikleri vakit izleyebiliyorlar.

Ama ben artık Digiturk aboneliğini yenilemeyi düşünmüyorum. Sadece ücretsiz uydu kanalları için de aylık 30-35 tl para vermek istemiyorum. Aslında kullandığım TV’deki uydu alıcısı bile benim için kafi ama dediğim gibi evdekileri bi anda attan indirip eşeğe de bindirmek istemiyorum. O yüzden kullanışlı bir receiver alma fikrim var. Bunlardan biri Hiremco’ydu...

Peki Novacom Spybox SX Mini UHD 4K hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu ikisinden birini alacağım sanırım. Benzer fiyat bandında farklı önerilere de açığım :)

https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/144508898

Sanırım şu yazınızdaki Mcool K7 benim sorduklarımdan çok daha iyi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reguse -- 19 Temmuz 2020; 12:38:9 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

Bütün Broadcom işlemci bulunan cihazlarla iptv işlevi ağır ve kasıntı'lıdır.

Yani kullanım amacınıza göre cihaz tavsiye edilmiştir.

Eğer yalnızca uydu yayını izleyecekseniz, keskinlik ve görüntü kalitesi adına broadcom işlemcili cihaz her zaman daha iyidir.

Uydu + iptv için ; hisilicom işlemcili cihazlardan birini almak, yayın izlemede, en verimli çözüm olmaktadır.

HD cihaz yeterli olursa ; hisilicon 3716mv410 işlemcili Axas his twin ( enigma2 )

UHD cihaz tercih edilirse ; hisilicon 3798mv200 işlemcili octagon ve daha piyasada bir sürü marka var( enigma2 olarak )

Alıntıları Göster
    Serkan bey yazdıklarınızı okuyunca sorunumu keşfettim. Her ne kadar amacım tv izlemek olsa da teknolojini gelişmesiyle bu da sürekli değişiyor. Yani insan arada iptv ya da dijital platformlara da takılmak istiyor veya zamanla bu öncelikler değişiyor.
    Bir de 200 Tl lik bir cihaz kullanan bir arkadaşa gidiyorsunuz, görüntü kanal geçişleri 3 kat para verip kullandığınız uydu cihazından çok da farklı değil gibi.Bir de çok soru sorulmasının sebebi, piyasada ilginç yorumlar var.Çok gazlanan bir cihaza iyi para verip alıyorsunuz tv ye taktığınızda aslında eski cihazınızdan çok da farklı olmadığı anlaşılıyor.( Ben medialink black panter cihazdan çok övülen next machine3d ye geçince bunu yaşadım mesela.) Böyle olunca da güvensizlik ve kararsızlık yaşıyorsunuz.Sonuçta sizin kadar işlemciymiş eski teknolojiymiş gibi konular burda okusak da çok farkındalık yaratmayabiliyor.
    Yani:
    1-) Tam olarak ne istediğimizi bilmiyoruz hala..
    2-)Yukarda bahsettiğim gibi 500 Tl lik cihazla da izlediğimiz bir yayın için 3000 TL gibi bir para ödeyeceksek bunun getirisinden ve memnuniyetten emin olmak istiyoruz.
    Bana ne sağlayacağından emin olamadığım için Dreambox One Ultra HD ye o parayı vermekte tereddüt ediyor ve acaba 2020 Mecool K7 TV kutusu 4GB/64GB DDR4 mı
    yoksa ZGEMMA H7C with DVB-S2X+2*DVB-T2/C Triple Tuner 4K UHD E2 Linux daha mı mantıklı diye gidip geliyorum. Bir taraftan da arayış sürüyor tabii.(yazdıklarımdan hareketle öneri bekliyorum)
    Zor iş zor.( Bu yüzden size saçma da gelse sizin gibi bilgi ve deneyim paylaşan insanların forumda kalması gerek diye düşünüyorum.?
    SAYGILAR...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senut -- 19 Temmuz 2020; 13:40:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: reguse

Hocam merhaba,

Hiremco 4K Turbo ile alakalı verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim. Yalnız önerdiğiniz diğer ürünler maddi açıdan beni zorlayacaktır.

Evde çok fazla tv izleyen biri değilim. Sırf maç izlemek için yıllarca Digiturk aboneliği yeniledim. Daha sonra BeinConnect dilediğin yerde uygulaması çıktı. Evdekiler bu uygulamadan epey memnun. Kaçırdıkları dizileri istedikleri vakit izleyebiliyorlar.

Ama ben artık Digiturk aboneliğini yenilemeyi düşünmüyorum. Sadece ücretsiz uydu kanalları için de aylık 30-35 tl para vermek istemiyorum. Aslında kullandığım TV’deki uydu alıcısı bile benim için kafi ama dediğim gibi evdekileri bi anda attan indirip eşeğe de bindirmek istemiyorum. O yüzden kullanışlı bir receiver alma fikrim var. Bunlardan biri Hiremco’ydu...

Peki Novacom Spybox SX Mini UHD 4K hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu ikisinden birini alacağım sanırım. Benzer fiyat bandında farklı önerilere de açığım :)

https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/144508898

Sanırım şu yazınızdaki Mcool K7 benim sorduklarımdan çok daha iyi...
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarcosDH -- 20 Haziran 2021; 17:4:56 >

• 
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.