Şimdi Ara

UYDU ALICI YÜKSEK AKIM KORUYUCU işe yarar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
5.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dolaşırken şöyle bir ürün buldum faydası olur mu.lcd de dahili uydu alıcısı var onun için bakıyordum .bir faydası olur mu sizce?

• 50 Volt'tan sonra korumaya geçtiği belirtilmiş. Fakat burada önemli olan Akım'ı kaç ms'de (mili saniye) kestiğidir... Merkezi sistemlerde olası bir gerilim yükselmesinde işe yarayabilir fakat yıldırım düşmesinde pek işe yarayacağını zannetmem... Bir yıldırım düştüğü zaman şiddetine bağlı olarak en az 30000 Voltluk bir gerilim ortaya çıkar... Bu çapta bir gerilim yalıtkanlar üzerindende atlama yapacağı için bu tarz ufak bir parça koruma görevi yapamaz....
  • janjarre kullanıcısına yanıt
    Akım koruyucu prizlerde uydu girişi onların bir faydası olur mu?Yoksa en iyisi tv ye direk uyduyu bağlamamak mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ürün uydu alıcıya LNB den gelen yüksek akımdan koruma sağlar. Elektrik (priz) yönünden gelende koruma sağlamaz. Ama çok proatik bir ürün.
  • prizden gelen akımı sormadın zaten akım koruyucularda lnb den gelen f konnektor girişi var.onu sormak istemiştim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu tuner girişine mi takıyoruz?
  • Sami Ertaga kullanıcısına yanıt
    Uydu alıcının lnb in yazan anten bağlantı girişine direk takılıyor. Bence bu ürün ek önlem olarak alınmalıdır. Özellikle kendinden uydulu tv lerde anten kablosundan herhangi bir şekilde gelecek olan yüksek voltaj için yararlı olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: two_face

Dolaşırken şöyle bir ürün buldum faydası olur mu.lcd de dahili uydu alıcısı var onun için bakıyordum .bir faydası olur mu sizce?

Hocam bu HD boxlara iyi gelir .. SD ler içinde başka bir SDbox almanız gerek

Hava HD yağmurlu ise HD duasına çıkın ..Hava SD yağmurlu ise Üfürüğü kuvvetli bir hoca ile SD yağmur duasına çıkın

• orhanyar O kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım saçmalamaya gerek yok. Ben yıldırım düşmesi sonucu tv ve bir çok elektronik cihazım yandı. Yüksek voltaj anten girişinden direk tv ye girdi tv nin anakart, besleme devresini ve paneldeki ledlere kadar yaktı, büyük hasar açtı. Böyle akım koruyucu olsaydı. En azından voltaj atlaması olsa bile bu kadar hasar açmazdı. Ben satıcı değilim. Ama bu ürünü gördüğüm an keşke takılı olsaydı. Hasar daha az olurdu. Şu an tv de voltaj regülatörü takılı ayrıca kaliteli akım koruyucu gurup priz de takılı olmasına rağmen anten girişine benzer bir ürün takmak faydalı olur. Saygılar.
  • albano kullanıcısına yanıt
    Hoca saçmalayan sensin . Yıldırımdan paratonerden başka bir şey korumaz .
    Yıldırım inmesi sırasında 10 ila 100 milyon volt gerilim oluşur .
    Paratonere rağmen minareye düşen yıldırımdan ses tesisatlarının nasıl kavrulduğunu çok gördük .

Haa merkezi sisteminize bir sapık dadanır kendi kablosundan 220 volt uygularsa belki onu koramaya yarar . bu tip bir suikasinde merkezi sistem dağıtıcısından aşağılara sarkabileceğini sanmıyorum .
    Merkezi sistemin bu nedenle topraklanması şarttır . Merkezi sistemlerinde kendi korumaları bu tip atlamaları engellemesi gerekir .
  • ahm-acı A kullanıcısına yanıt
    Ben saçma bir şey söylemedim. Ayrıca Yıldırımdan sadece paratonerle korunamazsınız. Faraday kafesi de gerekir. Binanın topraklamasının çok iyi olması gerekir. Bu akım koruyucu ürünler de ek önlem olarak kullanılması fayda sağlar. Eğer faydası olmaz diye iddia ediyorsanız yanılıyorsunuz. Sizin dediğiniz gibi olsaydı firmalar bu ürünleri üretmez di. Yine tekrar ediyorum ben satıcı değilim ayrıca illede bu ürünleri alın demiyorum. Yıldırım öyle basite alınacak bir doğa olayı da değildir. Bu ürün haricinde Tunçmatik akım korucu anten girişli ürünü de var. Bu ürünler bir miktar frekans kaybına sebep olmaktadır. Yağmurda tv niz kapalı olsa dahi anten kablonuza bir şekilde yüksek voltaj geldiğinde tv niz zarar görecektir. Ben size daha başka da cevap vermek istemiyorum. Anlayana sivri sinek saz anlamayana davul zurna az demiş atalarımız. Sağlıcakla kalın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: albano

Ben saçma bir şey söylemedim. Ayrıca Yıldırımdan sadece paratonerle korunamazsınız. Faraday kafesi de gerekir. Binanın topraklamasının çok iyi olması gerekir. Bu akım koruyucu ürünler de ek önlem olarak kullanılması fayda sağlar. Eğer faydası olmaz diye iddia ediyorsanız yanılıyorsunuz. Sizin dediğiniz gibi olsaydı firmalar bu ürünleri üretmez di. Yine tekrar ediyorum ben satıcı değilim ayrıca illede bu ürünleri alın demiyorum. Yıldırım öyle basite alınacak bir doğa olayı da değildir. Bu ürün haricinde Tunçmatik akım korucu anten girişli ürünü de var. Bu ürünler bir miktar frekans kaybına sebep olmaktadır. Yağmurda tv niz kapalı olsa dahi anten kablonuza bir şekilde yüksek voltaj geldiğinde tv niz zarar görecektir. Ben size daha başka da cevap vermek istemiyorum. Anlayana sivri sinek saz anlamayana davul zurna az demiş atalarımız. Sağlıcakla kalın.

Selamlar,

Teknik içerikli hususlardaki kriterler, öngörüler çerçevesinde oluşturulmuştur.

Örneğin; faraday kafesinin limitlerini aşan bir yıldırım düşmesine karşı, eş potansiyel
    sistemi ile koruma sağlanır.

Eş potansiyel sistemli tesisler ise, radyoaktif paratonerle desteklenir.

Yani, teknik ve adedi veriler vermeden ifade etmek gerekirse, yıldırımın hangi güçle
    düşeceğine göre, bir öngörüde bulunulur. O öngörüye göre de tesisler, paratoner
    sistemleri donatılır. Düşen yıldırım, öngörülen donatıyı aşarsa, hasar gerçekleşir.
    Öngörülen limitler dahilinde kalırsa, donatı görevi bir defaya mahsus olarak yapar ve
    devre dışı kalır.

Yıldırım bütün limitleri aşmışsa, allaha sığınılır.

İşte konu çerçevede ele alındığında, ahmacı nick'li üye size bunu anlatmak istemiştir.

Saygılar, sevgiler.

• Yani bir sonuca varılamadı. Akım koruyucuları bosuna takmayalım mı? Akım koruyucular ne işe yarıyor ? Ucuz ekipmanlar değiller üstelik :( :(

Yıldırım düşmesinde bendede akım korumalı priz vardı. Sadece TV ler yandı :( Ne buzdolabı ne çamasır makinası ne bilgisayar ne laptop. Hepside akım korumalı prizlerdeydiler. Zaman zaman akım korumalı prizlerdeki anten giriş çıkışını görüp merak ederdim ne işe yarar diye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.