Şimdi Ara

uydu alıcısının optik ses çıkışını televizyonun jack ses girişine bağlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, sorunum ile ilgili forumu epeyce karıştırmama rağmen çare bulamayınca yeni konu açmak zorunda kaldım, bağışlayın.. Nispeten eski olan

Philips HD Ready LCD tv' de HDMI yerine DVI giriş bulunuyor. Eski uydu alıcım HD özellikli olmadığı için bugüne kadar yayınları scart bağlantısı ile SD olarak izlemek

zorunda kaldım. Yakınlarda HD kutulu D-Smart abonesi oldum. Kutunun HDMI ve scart çıkışları var. Temin ettiğim HDMI-DVI dönüştürücü aparat ve

HDMI-HDMI kablo sayesinde tv' den HD yayını alabildim. (HD ne güzelmiş ya :). Ancak hevesim kursağımda kaldı, çünkü "ses" yok. Forumlardan

öğrendiğim kadarıyla tv' deki DVI girişine ses aktarılamıyor. Zaten tv' de DVI girişinin yanında "DVI Audio In" yazan 3.5 mm jack giriş var, yani

ses için ayrı bir bağlantı yapmak gerekiyor. Buraya kadar güzel.. D-Smart Kutunun (Humax-en son çıkan) ses çıkışı SPDIF optik dijital formatında..

Sorum şu : Uydu alıcısından optik dijital ses çıkışını tv' deki jack girişine nasıl aktarabilirim. (Kablo, dönüştürücü v.s.). Bir çözüm bulamazsam,

HD uydu alıcısı + HD televizyonda, (eskiden olduğu gibi) scart bağlantı ile çamur gibi SD izlemek zorunda kalacağım. Yardımcı olacak arkadaşlara

şimdiden teşekkürler.. (Bir arkadaş Playvision HDA-51A Digital Sound Decoder' i tavsiye etmiş, ancak fiyat olarak bütçeme uygun değil)

• Selamünaleyküm

Şu tarz bir ürün işinizi görecektir diye düşünüyorum. uydu alıcıdan bu cihaza optik bağlantı yapıp cihazdan çıkan kırmızı beyaz çıkışlardan da tv'nin- varsa - kulaklık çıkışına bağlayabilirsiniz. Bu yazdıklarım net olmayıp sadece fikir vermek, başlangıç noktası olması içindir. Sağlıcakla...

http://www.ebay.co.uk/itm/Digital-Optical-Coax-Coaxial-Toslink-to-Analog-RCA-L-R-Audio-Converter-Adapter-/220904209007?pt=UK_AudioTVElectronics_HomeAudioHiFi_Tuners&hash=item336eeaba6f

• quote:

Orijinalden alıntı: ***radyo***

Selamünaleyküm

Şu tarz bir ürün işinizi görecektir diye düşünüyorum. uydu alıcıdan bu cihaza optik bağlantı yapıp cihazdan çıkan kırmızı beyaz çıkışlardan da tv'nin- varsa - kulaklık çıkışına bağlayabilirsiniz. Bu yazdıklarım net olmayıp sadece fikir vermek, başlangıç noktası olması içindir. Sağlıcakla...

http://www.ebay.co.uk/itm/Digital-Optical-Coax-Coaxial-Toslink-to-Analog-RCA-L-R-Audio-Converter-Adapter-/220904209007?pt=UK_AudioTVElectronics_HomeAudioHiFi_Tuners&hash=item336eeaba6f

Adaptör doğru ama buradan çıkan sesi Tv'nin kulaklık çıkışına bağlayamazsınız. Zaten adı üstünde kulaklık çıkışı, buradan ses girişi yapamazsınız.

Soruyu soran arkadaş Tv'nin ve uydu receiverının arkadaki giriş çıkışlarının fotoğraflarını paylaşırsa daha doğru bir öneride bulunabiliriz. Özellikle Tv'nin girişleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 1 Şubat 2014; 15:23:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

quote:

Orijinalden alıntı: ***radyo***

Selamünaleyküm

Adaptör doğru ama buradan çıkan sesi Tv'nin kulaklık çıkışına bağlayamazsınız. Zaten adı üstünde kulaklık çıkışı, buradan ses girişi yapamazsınız.

Soruyu soran arkadaş Tv'nin ve uydu receiverının arkadaki giriş çıkışlarının fotoğraflarını paylaşırsa daha doğru bir öneride bulunabiliriz. Özellikle Tv'nin girişleri

Bu giriş çıkışları her zaman karıştırırım. Yine de buna benzer bir alet herhalde arkadaşın işinin görür. Fotoğrafları eklerse daha iyi olur. Ben de öğrenmiş olurum. Sağlıcakla...

• ***radyo*** ve turuncu55 arkadaşlar, cevaplarınız için teşekkür ederim.. en kısa zamanda fotoğraf yükleyeceğim.. selam ve sevgiler..
  • arkadaşlar, fotoğrafları ekledim..
    ***radyo*** arkadaşımızın önerdiği aparat gerçekten tam da bu iş için üretilmiş sanırım.. Türkiye piyasasında bulabilir miyim, bunu araştıracağım.. ben, bir dönüştürücüden ziyade uçları cihazların giriş-çıkışlarına uygun basit bir kablo ile halledebilir miyim diye düşünüyordum, ancak optik sinyali iletmek için bir dönüştürücü gerekiyor anlaşılan.. bu arada 3. resimde tv' nin yan tarafında RCA ses girişleri olduğu görülüyor..
    ilgilendiğiniz için tekrar teşekkür ederim.. selamlar..

uydu alıcısının optik ses çıkışını televizyonun jack ses girişine bağlamak uydu alıcısının optik ses çıkışını televizyonun jack ses girişine bağlamak uydu alıcısının optik ses çıkışını televizyonun jack ses girişine bağlamak

edit :
    http://www.gittigidiyor.com/ses-goruntu/tum-urunler?k=dijital+analog adresinde "dijital in-analog out" (benim ihtiyacım olan) dönüştürücü fiyatı 136,00 TL, "analog in-dijital out" dönüştürücü fiyatı ise 64,90 TL.
    Oysa ***radyo*** arkadaşımızın verdiği linkteki ürün £ 15,95 (yaklaşık 60,00 TL). Üstelik optik kablo dahil. Türkiye' de kablosu olmadan iki katı fiyata satılıyor. Bilginize sunmak istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fomalhaut -- 1 Şubat 2014; 18:56:50 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.