Şimdi Ara

Uydu anten bağlantı sorunu, yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
5.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar fotoda eklediğim üzere görmüş olduğunuz bağlantı kablosundan 2 tanesi (salon ve mutfaktan çıkan 2 farklı televizyonun kablosu) TEK BİR duvara bağlanabilir mi? Sırf bu için duvarı deldim nasılsa olur diye ama esnaf antenci olmaz o dedi :((( Oluru var mıdır? Bu işlerden pek anlamadığım için mümkünse foto destekli izah edebilecek arkadaş var mıdır? Umarım derdimi anlatabilmişimdir? :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Barrios

Arkadaşlar fotoda eklediğim üzere görmüş olduğunuz bağlantı kablosundan 2 tanesi (salon ve mutfaktan çıkan 2 farklı televizyonun kablosu) TEK BİR duvara bağlanabilir mi? Sırf bu iş için duvarı deldim nasılsa olur diye ama esnaf antenci olmaz o dedi :((( Oluru var mıdır? Bu işlerden pek anlamadığım için mümkünse foto destekli izah edebilecek arkadaş var mıdır? Umarım derdimi anlatabilmişimdir? :)

Anlamadim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Fotodaki anten girişinden(kablo ucu) elimde iki tane var.. Bu prize aynı anda nasıl bağlarım?Bağlanabilir mi??

Aksi taktirde diyelim ki mutfak bağlı ve mutfakta tv izleyip kapattım ve salona geçtim... salondaki televizyonu açıp görüntü almak için takılı olan mutfak kablosunu söküp salonunkini takmam gerekecek. Dolabın arkasında olduğundan çok zahmetli.. Şimdi anlatabildim mi acaba?
  • Fikri olan???

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Fikri olan???

kardeş tam anlayamadım ama 2 ayrı odada birini kapayınca diğer odada izlemek istiyorsun sanırım?, tek lnb ile. eğer öyleyse ve 2 uydu alıcın varsa sana tavsiyem 1 uydu alıcının arkasında 2 lnb girişi vardır üstekine antenden gelen kabloyu takıyorsun alt çıkışada diğer odaya çekeceğin kabloyu takıp diğer odadaki uydu alıcına bağlıyorsun kablonun diğer ucunu iş bitiyor tek şart diğer odada izlerken ilk odadaki uydu alıcısını standby durumuna getirmen çünkü 2 alıcı aynı anda açık olursa lnb yakabilir ben böyle kullanıyorum örnek uydu alıcım mutfakta ordan diğer odaya kablo çektim mutfaktaki alıcının alt lnb çıkışına kabloyu bağladım ve odaya giden ucada küçük uydu alıcısı var scarta takılan modellerden onada mutfaktan geleni taktım odada izlerken mutfaktakini bekleme konumuna alıyorum yani stanby. kolay gelsin

• Hayır abi... 2 odada da aynı anda televizyon izlemek istiyorum. Fakat sadece 1 tane priz var (fotodaki 3 çıkışlı olan). Devamlı sök tak yapmak istemiyorum çünkü elimdeki kablonun ucu sadece bu üç çıkıştan birine uyuyor.

Kafa karışmasın diye şöyle düşünün; bi odada 2 tane dahili uydu alıcılı televizyon var. Bunların ikisi aynı anda nasıl tek prize takılır (elektrik prizi değil de fotoda eklediğim priz).

Bi de lnb nedir bilmiyorum ben undefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barrios -- 1 Kasım 2013; 1:09:10 >
  • quote:

Hayır abi... 2 odada da aynı anda televizyon izlemek istiyorum. Fakat sadece 1 tane priz var (fotodaki 3 çıkışlı olan). Devamlı sök tak yapmak istemiyorum çünkü elimdeki kablonun ucu sadece bu üç çıkıştan birine uyuyor.

Kafa karışmasın diye şöyle düşünün; bi odada 2 tane dahili uydu alıcılı televizyon var. Bunların ikisi aynı anda nasıl tek prize takılır (elektrik prizi değil de fotoda eklediğim priz).

Bi de lnb nedir bilmiyorum ben undefined

anladım ozaman şunu yapman gerek alt linkteki gibi 2 çıkışlı lnb alacaksın bu arada lnb çanak ucundaki uydu yayınını uydu alıcısıyla beraber tvye aktaran tüp şeklinde alettir alt linkte göreceksin. veya lnb değiştiremem dersen 2.ci linkte dağıtıcı var onu alman gerek şayet 2 dahili uydu alıcılı tvin varsa tek yolu bu aynı anda izlemenin.benim tavsiyem ilk şık çünkü dağıtıcılar sorun olabiliyormuş frekans açısından.

http://www.hepsiburada.com/liste/mersat-ms-22-universal-full-hd-ikili-lnb/productDetails.aspx?productId=evmersatms22m&categoryId=157193&navq=categoryid%3d157193%26fh_view_size%3d20%26fh_sort_by%3d-order_stock_attribute_pl%252c-ranking_cocktail_bestseller%26fh_secondid%3devmersatms22m%26fh_lister_pos%3d6%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483638%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483638_17201%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483638_17201_155056%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483638_17201_155056_157193%257d%26fh_refview%3dlister

bunun 2 çıkışlısıda var ben yorumları oku diye bunu seçtim
    http://www.hepsiburada.com/liste/atlanta-asu-03-1-3-uydu-bolucu-5-2400-mhz/productDetails.aspx?productId=evatlanasu03&categoryId=160957&navq=categoryid%3d160957%26fh_view_size%3d20%26fh_sort_by%3d-order_stock_attribute_pl%252c-ranking_cocktail_bestseller%26fh_maxdisplaynrvalues_brand%3d-1%26fh_secondid%3devatlanasu03%26fh_lister_pos%3d1%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252fbrand%253d%257batlanta%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483638%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483638_17201%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483638_17201_155056%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483638_17201_155056_160957%257d%26fh_refview%3dlister

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tivibu Uydu ses kayması sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu lnb uyduya takilacak sanirim? Benim ilk asamada sorunum evin duvarindaki tek cikisa iki kablo takabilmek... Bu sekilde evden cikmadan halletmek istiyorum. Mümkün müdür ki? :/

• quote:

Bu lnb uyduya takilacak sanirim? Benim ilk asamada sorunum evin duvarindaki tek cikisa iki kablo takabilmek... Bu sekilde evden cikmadan halletmek istiyorum. Mümkün müdür ki? :/

evet o 2 çıkışlı lnb uydu anteninin ucuna takılacak. senin dediğin duvadaki pirize tek kablo geliyor çatıdan yada uydu anten her nerdeyse oradan. tek kablo olduğu içinde 2 uydu alıcısı takılamaz çünkü lnb 1 çıkışlı. anca 2.ci linkte verdiğim uydu bölücü takılır ama oda sağlıklı değil. tek çağren lnb 2 çıkışlı olacak başka yolu yok maalesef. tavsiyem uydu anteni satıp montajını yapan birinden yardım alman oda aynı şeyi söyleyecektir,yani aynı anda 2 uydu alıcısı açılacaksa 2 çıkışlı lnb şart

• Apartmanda 8daire var ve ortak uydu kullanılıyor... (Yani ben taktırmadım, tasındıgımızda mevcuttu). Diğer komşuların bağlantısını bomlatma ihtimalim var mı? :))

• quote:

Apartmanda 8daire var ve ortak uydu kullanılıyor... (Yani ben taktırmadım, tasındıgımızda mevcuttu). Diğer komşuların bağlantısını bomlatma ihtimalim var mı? :))

ooo merkezi sistem var yani ortak anten tek antenden dağılıyor dairelere. ozaman işin zor ben sana ait sanıp 2 çıkışlı lnb tak dedim ozaman ya tek ayrı çanak takıp onu kullanacaksın yada dağıtıcıda boş çıkış varsa ordan alacaksın ayrı kablo ile. tabi işi bilen biri bakacak. başkada yolu yok
  • ÜrünAtlanta Ac 02 Uydu-Tv Sinyal Birleştirici diye bi alet buldum(ozelden bi arkadas denememi onermis, androidden foto yukleyemedim).. bu baglanti olarak isimi goruyor(2 kabloyu birlestirip tek girise kisa bi ara kablo ile) ... ama 2 televizyondan ayni anda goruntu almami saglar mi? Ya da tamamen devreyi mi yakar??
    ilginiz icin tesekkur ederim :)

• quote:

ÜrünAtlanta Ac 02 Uydu-Tv Sinyal Birleştirici diye bi alet buldum(ozelden bi arkadas denememi onermis, androidden foto yukleyemedim).. bu baglanti olarak isimi goruyor(2 kabloyu birlestirip tek girise kisa bi ara kablo ile) ... ama 2 televizyondan ayni anda goruntu almami saglar mi? Ya da tamamen devreyi mi yakar??
    ilginiz icin tesekkur ederim :)

Combiner 'in görevi iki farklı yayın kaynağını tek kabloda birleştirmek içindir.

Örneğin ; merkezi siteminiz var ve merkezi sistemden 2 farklı uydu yayını izliyorsunuz. ( Örneğin ; TÜRKSAT, Hotbird olsun.)

Uydu cihazında sviç seçimi; TÜRKSAT için A svici, Hotbird için B svici seçilir.

Mevcut merkezi sisteme bireysel bir çanak ilave etmek isterseniz, işte combiner olarak anılan parça ile iki farklı yayın kaynağı tek kabloda birleştirilmiş olur.

Bu arada özelden ulaşıpta tavsiyede bulunan kişi, işi bilmediği için sizin üzerinizden öğrenmek istiyor sanırım.

Herneyse... sizin ilk aşamada yapacağınız işlem, çatı arasındaki multisviç santralı kontrol edin. Boş çıkış varsa, bir kablo daha çekip izlemeye devam ediniz.

Ha bu arada unutmadan ; uydu sisteminde duvarda uydu prizi kullanılmamalıdır. Duvardaki prizi söküp, uydu cihazına direkt bağlayınız. Kablo yetişmiyorsa, santraldan tek parça yeni kablo çekiniz.

Kolay gelsin.

• Ahhh ahhh ne güzel de anlatmışsınız ama nerde bende o işi yapacak kapasite :D

Ya uydu sistemleriyle uğrasan bi arkadaş çağıracağım, ya da mutfaktaki prizden uzun kablo çekeceğim (estetik olarak yapmak istediğim görüntü olamayacak)

Çok teşekkür ederim

• Barrios B kullanıcısına yanıt
    yukarıdaki arkadaş güzel açıklamış bencede dağıtıcıda boş yer varsa oradan ayrı kablo çekilebilir yada ayrı bir anten takılıp oradan çekilebilir başkada yolu yok bunun. size tavsiyem uydu anteniyle uğraşan bir satıcıya gidip ona yaptırmanızdır
  • Demek ki elektrik prizi gibi dusunmemek lazimmis, 2li priz koyar hallederim mantigiyla yaklastim ben :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.