Şimdi Ara

Uydu hoparlörü seçimi (40+40RMS)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Logitech z2300 ses sistemi mevcut. Toplam 200 RMS, 120-40-40 şeklinde 2+1 formatında dağılıyor. Uydu hoparlörlerim yırtıldığı için zamanında derby yapıştırıcısı gibi esnek yapıştırıcı yerine hızlı yapıştırıcı kullandığım için körükler kaskatı oldu. Bu durumda sesi yüksek açtığımda uyduların tam verimli ses vermediğini hissediyorum.

40rms + 40rms 8ohm olan bu uyduları değiştirmek istediğimde diğer markaların 2+1 modellerindeki uyduları öneriliyor. Lakin şunu sormak istiyorum piyasdaki tweeter diye tabir edilen 2cm çapındaki sinek kadar hoparlör 40rms gücü verebiliyor. Ama kendi uydularıma baktığımda yarım kilo ağırlığında hayvan gibi mıknatısı bulunan 6.5cm çapında kaliteli bir hoparlörü var. Şimdi bu sinek kadar tweeter bendeki uydular gibi yüksek ve kaliteli ses verebilir mi ?

Uydu hoparlörü değişiminde orjinali haricinde değişim yapılırken ne tip hoparlör alınması uygundur ? Fullrange, normal 13cm kapı hoparlörü, tweeter vs. 40rms 8ohm değerini sağlayacak ve orjinale en yakın kalitede ses verebilecek hoparlör nedir ?

Uydu hoparlörü seçimi (40+40RMS)Uydu hoparlörü seçimi (40+40RMS)

• Hocam ne kalitesi yahu. Çamur gibi sesi var o uyduların. Hiç uğraşmayın, Megaworks ya da Gigawork uydusu bakın. Ayrıca o yazan güç değerleri baya yalan. O hop. sürekli 40W girilse 2 dakika dayanmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karşılaştırma yaptığınız hoparlör tweeter dır ve sadece üst frekansları vermesi için tasarlanmıştır. Sizin uyduların hangi frekans aralığını verebildiğini bilmiyorum ama bence de muadili sayılabilecek bir uydu hoparlör ile yenileyin derim. eğer uygun fiyata bulabilirseniz bose nin küp şeklindeki uyduları da olabilir. Eğer amfi gerçekten 40 rms gücünde ses verebiliyorsa harici tweeterı bulunan bir bookshelf tarzı hoparlörde olabilir 2. elde yüzlerce seçenek bulunabilir. Uzun lafın kısası orjinal hoparlörün dışındaki bir değişiklik aslında hep bir deneme yanılma olacak. Eşte dostta deneme yapma gibi bir şansınız varsa ya da ana üniteyi yanınızda götürüp alacağınız hoparlörlerle deneme şansınız olsa daha iyi bir sonuca varabilirsiniz
  • @Gorod Sürekli 40w tüketmiyor biliyorum ancak sesi yarı veya yarıdan fazla açtığım oluyor burada da 20-30 rms gücü verebileceğini düşünüyorum. Bahsettiğiniz uydulara baktım ve herkeste bunu öneriyor ama deneyen varsa başka alternatifler nasıl tepki veriyor ona bakmak istemiştim.

@mustyblack Tam da anlamak istediğim nokta orası. Tweeter yüksek frekans veriyor, subwoofer düşük frekans veriyor lakin bu uydu hoaprlörleri arafta kalmış gibi çok yüksek frekanstan değil de biraz daha 500-100hz gibi değerlerde başlıyor. Bunlara bir isim verilmiyor galiba. Aynı işlevi gören creative markasından uydu hoparlörü benim ilacım gibi. Ama bu bookshelf tarzı dediklerinize de baktım zamanında onlarda ise aynı tweeter mevcut lakin biraz daha düşük frekanstan başlaması için birde düz hoparlör bulunuyor. Kısacası mid takımı olarak yapılmış. Onların da kendi uydusu gibi ses vereceğini düşünüyorum. Bosenin hoparlörleri ise diğer alternatiflerden daha pahalıya denk geliyor. Aslında istediğim basit bir hoparlörü karşılıyor. Sadece bose yerine farklı markalardan da tekli veya çiftli uydu satılsa daha güzel olurdu. Eş dost meselesine gelince sesi ve müziği benim düşüncem gibi kaliteli ve yüksek dinlemektense araçlarına 2000-3000 w amfi koyup dandirik markaların bi çuval hoparlörünü doldurup orantısız bas ve çamur gibi tiz dinliyorlar. Kalite arayan yok o yüzden test edebileceğim bir ortam yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hoparlör amfi seçimi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.