Şimdi Ara

Uydu kurulum yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Avertv a706 tv kartım var. Bir çanak aldım, hotbird tarafına çevirdiğim.
    Avertv'nin programını kurdum; dvbviewer kurdum. Naptıysam görüntüye dair bir iz dahi göremedim.
    DVBviewerda kanal listesi yükledim, kanalları açıyorum kara bir ekran var sadece, başka bişey yok. Çanağı sağa sola oynattım, yine bir şey çıkmadı.

Sinyal gelip gelmediği, yada sinyal derecesi vs. nasıl anlaşılır. Kurulumda neler yapmak gerekir. Çok moralim bozuldu, yardım edin lütfen.

• Cevap verebilecek olan var mı acaba?
  • Canak kurulumu icin milimetrik olarak buldurabilmen lazim uyduyu.

Tv kartinda varmi bilmiyorum ama ayri uydu alicilarda sinyal seviyesi gostergesi bulunuyor.
    Canagi cok yavas hareketlerle oynatarak bulabilirsin uyduyu.
    Ya da 20-30 at bi uyducuya, o elinde bir aletle gelip, uyduyu bulup sabitlesin.
    Cogu uydu alicisi satan yer, kurulumunu yapiyordu ama bilmiyorum hala var mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdullatif

Avertv a706 tv kartım var. Bir çanak aldım, hotbird tarafına çevirdiğim.
    Avertv'nin programını kurdum; dvbviewer kurdum. Naptıysam görüntüye dair bir iz dahi göremedim.
    DVBviewerda kanal listesi yükledim, kanalları açıyorum kara bir ekran var sadece, başka bişey yok. Çanağı sağa sola oynattım, yine bir şey çıkmadı.

Sinyal gelip gelmediği, yada sinyal derecesi vs. nasıl anlaşılır. Kurulumda neler yapmak gerekir. Çok moralim bozuldu, yardım edin lütfen.

arkadaşım çanak antenlerin ayarları hassas dengeler içermektedir, öğle elle falan olacak iş değil ,bunun için ya bir teknik yardım alacaksın uydu sinyalini bulup çanağı buna göre sabitleyeceklerki tarama arama yaptığında kanal bulabilesin,çanak LNB ayarları çok hassastır,bu hassasiyeti göz ardı etme,yapabilirsen eğer 25.00 -30.00
    tl ye satılan bu basit kullanımlı sinyal test aparatlarından al kullanım klavuzu içinde,kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PERİSKOP -- 29 Mart 2010; 13:10:18 >

• Bu işi yapan herkes ya birine yaptırıyor, yada bu cihazı mı kullanıyor?
    Başka yolla bulabilen yok mu acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdullatif

Bu işi yapan herkes ya birine yaptırıyor, yada bu cihazı mı kullanıyor?
    Başka yolla bulabilen yok mu acaba?

bazı konular kişilerin özel ilgi alanına girerler, buda bunlardan biri olabilir düşüncesi ile adamlar yapmışlar ve piyasaya sürmüşler,alırsın veya almazsın ,seni ne kadar ilgilendiriyorsa okadar ilgilenirsin olur biter,başka yoluda ,verirsin parasını yaptırırsın,hepsi bu Abdullatif bey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PERİSKOP -- 29 Mart 2010; 22:39:04 >
  • başka yolu var: çanağın yanına receiver ve tv yi taşırsın görüntüyü bulursun hiç kıpraşmadan somunları sıkabilirim dersen neden olmasın. çanağı bi kişi idare etse biri görüntüyü izlese de seslense dersen hiç kolay değil sinir sahibi olmak çok kolay.

ben kendim yapıyorum ayarı fakat tvyi yanıbaşıma alıyorum ancak öyle oluyor. sen de pc yi çatıya çıkar ayarlarsın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eğer çanak anteni ayarlarken bilgisayar ekranını görebiliyorsan yada görebilme imkanın varsa, yani anten balkonda, camda falansa kendin ayarlayabilirsin. dishpointer adlı bi site var, buradan konumunu gir kabaca çanağın hangi yöne bakacağını google map'den görürsün ayrıca çanak eğiminin ne kadar olacağı da yazar. Sonra kullandığın programı aç progdvb vs, herhangi bir kanala gel, pencerenin altında sinyal kalite ve seviyesi barları olacak, bu barlara bakarak yavaş yavaş sağa sola çevirerek ayarlayabilirsin.

Şu küçük uydu buluculardan alma boşuna, bi işe yaramaz, sadece uydu sinyali yakaladığında uyarı verir ama hangi uydu anlayamazsın. 13' Hotbird diye ayarlarsın 16' Eutelsat çıkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightmare115

başka yolu var: çanağın yanına receiver ve tv yi taşırsın görüntüyü bulursun hiç kıpraşmadan somunları sıkabilirim dersen neden olmasın. çanağı bi kişi idare etse biri görüntüyü izlese de seslense dersen hiç kolay değil sinir sahibi olmak çok kolay.

ben kendim yapıyorum ayarı fakat tvyi yanıbaşıma alıyorum ancak öyle oluyor. sen de pc yi çatıya çıkar ayarlarsın

bunu yapabildiğiniz için sizin için sorun yok demektir, bu durumda sinyal yüzdelereni görebilirsiniz ,pratik bir yaklaşımla olayı çözüyorsunuz,beceri ve yetenekle niye olmasınki

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.