Arkadaşlar eve uydu net aldım. Bağlantıyı yaptılar denemek için de evdeki masaüstüne bağladım çalıştı. 1 hafta boyunca böyle kullandım. Daha sonra eve laptop ve switch aldım. Şu an evde 2 laptop ve bir masa üstü var. Ama şu an masaüstünden internete giremiyorum. İp almıyor. Saatin yanında sarı ünlem işareti çıkıyor İnternet ağ bağlantısı yok veya sınırlı hatası veriyor. Ama diğer laptoplarda sorun. Sorun kablodadır diye düşündüm. Bütün kombinasyonları denedim. Gene masaüstünden nete giremedim. Hatta modemden gelen kabloyu direk masa üstüne taktım. Gene olmadı. Ethernet kartını değiştirdim gene olmadı. En son makineye format attım gene olmadı. Uydu netten midir bilmem elle otomatik ip vereyim dedim. Bu sefer ünlem işareti gitti. Bağlandı yazıyor ama hiç bir sayfayı açmıyor çünkü giden paketindeki sayı artıyor ama gelen veri hep 0. Cevap yazacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler. 1 hafta çalışan internet şimdi neden çalışmazki anlamadım
Uydu.net eski ismiyle KABLONET modemleri 2den fazla bilgisayara ip vermez. Bu sebeple 3. bilgisayarinizi kullanamazsiniz. Konuyu biraz ara$tirsaydiniz gerekli cevaplari bu bolumde bulurdunuz.
Keşke sen soruyu biraz daha dikkatli okusaydın. Modemi direk masaüstüne taktığımda toplamda tek makine sisteme girmiş oluyor. Ve modemi masaüstüne ilk taktığım için ilk ip yi o almış durumda zaten flushdns de yaptım ama tek makineyi taktığım zaman ip almıyor ben o ayarları sormuştum.
quote:
Orijinalden alıntı: Sunset Rider Keşke sen soruyu biraz daha dikkatli okusaydın. Modemi direk masaüstüne taktığımda toplamda tek makine sisteme girmiş oluyor. Ve modemi masaüstüne ilk taktığım için ilk ip yi o almış durumda zaten flushdns de yaptım ama tek makineyi taktığım zaman ip almıyor ben o ayarları sormuştum.
Ke$ke sizde modeminizin resetlenmi$ olabilecegini ve hafizasinda MAC adreslerini NOTEBOOKlarinizin MAC adreslerini olarak kaydetmi$ olabilecegini bu sebeplede MASAÜSTÜ bilgisayarinizin MAC adresi hafizasinda olmadigi icin eri$imini engelledigini, ilgili konulari ilk once bakip sonra okuyarak ogrenmi$ olabilseydiniz..
Biliyosan söyle ibret alsınlar. bilmiyorsan sus da adam sansınlar diye bir laf var. Çözümü biliyorsan yaz. Şikayetin varsa konuyu kitletirsin okur biter. Başka forum sitesine yazdım cevap yazmışlar çözdüm.
quote:
Orijinalden alıntı: Sunset Rider Biliyosan söyle ibret alsınlar. bilmiyorsan sus da adam sansınlar diye bir laf var. Çözümü biliyorsan yaz. Şikayetin varsa konuyu kitletirsin okur biter. Başka forum sitesine yazdım cevap yazmışlar çözdüm.
Insanlarda ayni $eyi 50 kere yazmaktan bayarlar degil mi? En iyisi susun bilip bilmeden konu$mayin
quote:
Orijinalden alıntı: Sunset Rider
Biliyosan söyle ibret alsınlar. bilmiyorsan sus da adam sansınlar diye bir laf var. Çözümü biliyorsan yaz. Şikayetin varsa konuyu kitletirsin okur biter. Başka forum sitesine yazdım cevap yazmışlar çözdüm.
aynı sorun bendede var nasıl hallettin sorunu banada yardımcı olursan yada o sorunu çözdüğün yere yönlendirirsen çok sevinirim