Şimdi Ara

Uyduda bölümünde kimse yok anlayan varmı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar bugn bi adet çanak aldım.(önceden kullanılmışyani saglam)lnb side var.
    ve benim daa önceden kullandıgım recevier ımda mevcut.ayarları bulundugum yerde yapılmıs.
    ama bugun baglantıyı kurmaya kalktgımda sinyal alamadm.sizce eksin en olabillr.

1 : recevier ayarı yapılı
    2 : lnb ve canak hazır.önceden kullanıldığı için sağlamlıgından eminim.
    3 : kablom sağlam (çünkü bağlantıyı kurdugumda kablo sinyalini alıyor)
    4 : önü açık alanda ve herkesin anteninin yönünde bi pozisyonda
    SONUÇ HÜSRAN.

Yalnız tek antan kullancagım.hiç araya diseqc felan kullanmadım.bundan bi problem olurmu.

• uydu çanak ayarını manuel yapmak, normal antenlerde olduğu gibi öyle sağa sola çevirerek bulunması pekte kolay olmayan bir sistemdir. Çok hassastır ayarı tutturduktan sonra deneyerek anlayacaksın 1mm yukarı yada aşağı yada 1-2 mm sağa yada sola deneyerek yapılabilir ama yazdığım gibi manuel çok zor. en ideali piyasa da spectrum denen sinyal seviyesini gösteren cihazlarla yapılanı.manuel olarak yapabilmen için oldukça tecrübeli olman lazım, en iyisi az bişi para verip uydu işinden anlayan servislere yaptırman.

Çanak anten kurarken şu üç bilgi gerekiyor. 1)AZ, 2)EL, 3)POL ; İstanbul ve Türksat 42E için AZ=161 , EL=41, POL=-15 AZ(yerel açı)=Pusula ile Kuzeyden itibaren Güneye (Saat yönünde) 161 derece alınıyor,ve çanak o yöne doğru sabitleniyor. EL(kalkış açısı)=Dikey konumdaki çanağı yukarı doğru kaldırarak EL=41 derece ayarlıyoruz.Çanağın dikey ayarını da tamamlayıp ;POL=-14 ise LNB üst noktasını dikey doğrultudan saat yönü tarafına doğru 14 derece çeviriyoruz(-14) böylece ayarları tamamlıyoruz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BU RÖNTGENDEN ANLAYAN VAR MI ?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.