Şimdi Ara

Uydunet 1 ile 5 mps arasi bir hiz ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
2.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar aslında olaya toplam açıdan baktığınızda 5mbit avantajlı.Şu anda ben 5 mbit sınırsız kullanıyorum.Kış kampanyası ile aldım modemide bedava verdiler aylık kablo tv dahil tam 69tl ye denk geliyor(ilk 3 ay bedava 2 sene sözleşme).Önceden 50tl adsl+50-60tl arası telefon parası ödüyordum.Toplamda bana 100-110tl ye geliyordu aylık.Evdekilerin normal telefonları araması içinde voip adaptör ev telefonunu voip telefona çevirdim(çok basit bir işlem) voip hesap açtırdım.Aylık voip masrafım 7-8 euro(16-18tl) civarında gidiyor.Normal evleri aramak bedava cep telefonlarınıda aramanın dakikası 17 kuruş.Toplamda 85-90tl gibi bir paraya çok daha hızlı internet ve kablo tv bana normaline göre çok daha avantajlı geliyor.Ayrıca ev telefonları ile istediğin kadar konuş bedava aylık bizim evde 500 dakikadan az hiç konuşulmaz.1000dakikanın üzerine çıktığı da olur.Şimdi kafam rahat.Aylık downloadımda geçen ay 760gb dı.TTNET gibi sürekli problemde çıkarmıyor(tabii benim bölgem için geçerli bu)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arifgokcen -- 5 Haziran 2011; 14:39:08 >

• İşte buda resim mayıs konuşmalarının bir kısmı

Uydunet 1 ile 5 mps arasi bir hiz ?
  • Teşekkür ettim... Peki taahhütlü mü bu 29 liralık tarife arkadaşlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: dEs_

Teşekkür ettim... Peki taahhütlü mü bu 29 liralık tarife arkadaşlar...

taahütlüde var taahütszde.modeminiz falan varsa bağlantı ücretini ödüyerek taahütsüz bağlıyolar.kampanyalardan yararlanmak isterseniz o zaman 2 yıl taahüt imzalatıyolar
  • quote:

Orijinalden alıntı: arifgokcen

Arkadaşlar aslında olaya toplam açıdan baktığınızda 5mbit avantajlı.Şu anda ben 5 mbit sınırsız kullanıyorum.Kış kampanyası ile aldım modemide bedava verdiler aylık kablo tv dahil tam 69tl ye denk geliyor(ilk 3 ay bedava 2 sene sözleşme).Önceden 50tl adsl+50-60tl arası telefon parası ödüyordum.Toplamda bana 100-110tl ye geliyordu aylık.Evdekilerin normal telefonları araması içinde voip adaptör ev telefonunu voip telefona çevirdim(çok basit bir işlem) voip hesap açtırdım.Aylık voip masrafım 7-8 euro(16-18tl) civarında gidiyor.Normal evleri aramak bedava cep telefonlarınıda aramanın dakikası 17 kuruş.Toplamda 85-90tl gibi bir paraya çok daha hızlı internet ve kablo tv bana normaline göre çok daha avantajlı geliyor.Ayrıca ev telefonları ile istediğin kadar konuş bedava aylık bizim evde 500 dakikadan az hiç konuşulmaz.1000dakikanın üzerine çıktığı da olur.Şimdi kafam rahat.Aylık downloadımda geçen ay 760gb dı.TTNET gibi sürekli problemde çıkarmıyor(tabii benim bölgem için geçerli bu)

uydunetin kampanyada kendi verdiği modemde voip özelliği varmı?16-18tl ödüyorum demişsiniz bu sabit ücretmi yoksa görüşme ücretimi sadece?birde voipte nasıl bir numara veriyorlar size?normal ev telefonu gibi numaramı mesela ben antalyadayım 0242 alan kodu buranın bu kodla başlayan normal türktelekomdaki gibi nomu veriyorlar?

bu voip hizmetini pek bilmediğim için size sorayım dedim.çünkü bende ttnet kullanıyorum.ev telefonunu iptal ettirmemiz gerektiğinde uydunete geçemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanss

quote:

Orijinalden alıntı: cgty89

quote:

Orijinalden alıntı: dEs_

1 mbit alsak adil kullanım vs uygulaması var mı 512 falan olur mu ve taahhütlü hali mi 29 lira arkadaşlar?

hız düşmüyo uydunetin 1mbitinde adil kullanım vs yok

Zaten 1 mbit in kendisi adil kullanım hocam

+1 aynen.

• Uydunet 1 Mbit normal kullanım için yeterli bir hız. Kablo TV ücreti ve adil kullanım kotası yok. Arada download yaparken de 120K altına inmiyor. FTP upload/download hızları da yeterli görünüyor. Eğer çok lazım olacaksa gerektiği zaman bir telefonla 5 veya 10 Mbit sınırsıza geçersiniz. İşinizi halleder, geri 1 Mbit hıza dönebilirsiniz. Faturanıza yansıması kullandığınız gün kadar olur. Tabi herşeyde olduğu gibi bu da bir tercih meselesidir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: fbuyukbalkan

Uydunet 1 Mbit normal kullanım için yeterli bir hız. Kablo TV ücreti ve adil kullanım kotası yok. Arada download yaparken de 120K altına inmiyor. FTP upload/download hızları da yeterli görünüyor. Eğer çok lazım olacaksa gerektiği zaman bir telefonla 5 veya 10 Mbit sınırsıza geçersiniz. İşinizi halleder, geri 1 Mbit hıza dönebilirsiniz. Faturanıza yansıması kullandığınız gün kadar olur. Tabi herşeyde olduğu gibi bu da bir tercih meselesidir...

eskiden ayda 3 kez hiz degisikligi hakki 1 e indirildi bilginize.
  • Bende 1 mbit kullanıyorum artık gerçekten yeterli gelmiyor. Keşke 1-5 arasında hız olsa.

@arifgokcen

Voip olayını biraz daha açabilir misin? Ekstra bi cihaz fln mı aldın yoksa bilgisayarsan mı ya da modemdnen mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kelfender2

eskiden ayda 3 kez hiz degisikligi hakki 1 e indirildi bilginize.

Hmm, bundan haberim yoktu. Bu kötü olmuş o zaman.
    Biz de napalım, metronet'e geçeriz. kendileri bilirler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: CANOZ

Bende 1 mbit kullanıyorum artık gerçekten yeterli gelmiyor. Keşke 1-5 arasında hız olsa.

@arifgokcen

Voip olayını biraz daha açabilir misin? Ekstra bi cihaz fln mı aldın yoksa bilgisayarsan mı ya da modemdnen mi?

Arkadaşım voip olayında linksys(ikinci elde 70tl ye aldım)sip destekli voip adapter aldım.Orjinal verdikleri modemdekini biz kullanamıyoruz.Bu adaptöre direk olarak modemden internet kablosu bağlıyorum ve modem üzerinden adaptöre girip voip ayarlarını yapıyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: cgty89

quote:

Arkadaşlar aslında olaya toplam açıdan baktığınızda 5mbit avantajlı.Şu anda ben 5 mbit sınırsız kullanıyorum.Kış kampanyası ile aldım modemide bedava verdiler aylık kablo tv dahil tam 69tl ye denk geliyor(ilk 3 ay bedava 2 sene sözleşme).Önceden 50tl adsl+50-60tl arası telefon parası ödüyordum.Toplamda bana 100-110tl ye geliyordu aylık.Evdekilerin normal telefonları araması içinde voip adaptör ev telefonunu voip telefona çevirdim(çok basit bir işlem) voip hesap açtırdım.Aylık voip masrafım 7-8 euro(16-18tl) civarında gidiyor.Normal evleri aramak bedava cep telefonlarınıda aramanın dakikası 17 kuruş.Toplamda 85-90tl gibi bir paraya çok daha hızlı internet ve kablo tv bana normaline göre çok daha avantajlı geliyor.Ayrıca ev telefonları ile istediğin kadar konuş bedava aylık bizim evde 500 dakikadan az hiç konuşulmaz.1000dakikanın üzerine çıktığı da olur.Şimdi kafam rahat.Aylık downloadımda geçen ay 760gb dı.TTNET gibi sürekli problemde çıkarmıyor(tabii benim bölgem için geçerli bu)

uydunetin kampanyada kendi verdiği modemde voip özelliği varmı?16-18tl ödüyorum demişsiniz bu sabit ücretmi yoksa görüşme ücretimi sadece?birde voipte nasıl bir numara veriyorlar size?normal ev telefonu gibi numaramı mesela ben antalyadayım 0242 alan kodu buranın bu kodla başlayan normal türktelekomdaki gibi nomu veriyorlar?

bu voip hizmetini pek bilmediğim için size sorayım dedim.çünkü bende ttnet kullanıyorum.ev telefonunu iptal ettirmemiz gerektiğinde uydunete geçemiyorum.

Uydunetin kendi verdiği kampanyada voip özelliği olmakla beraber biz kullanamıyoruz.16-18tl bizim evde kullanılan rakam.Kontörlü telefon mantığıyla çalışıyor.Yani ücret sabit değil.Mesela nonoh.net servisini kullanıyorum ve bu serviste 10 euroluk kredi aldıktan sonra seni 4 ay boyunca sabit hatlarla bedava konuşturuyor.Cep telefonları ilede dakikası 0,08euro (nonoh en avantajlısı değil daha avantajlıları var sizin konuşmanıza bağlı mesela cep telefonuyla çok konuşuyorsanız 12voip ten de alabilirsiniz onun cep telefonu dakikası mesela iş yerimde bu var 0,39euro).Yani 18tl/(0,08*2,2)~100 dakika yaklaşık cep telefonuyla bizim evde konuşuluyor.Ev telefonları ilede bizde yaklaşık 500-600dakika arası konuşuluyor.Voip de numara voip haricinde firmalardan DID(dirrect inward dialing) (normal pstn de bu numara)number diye bir numara alıyorsunuz bunu sağlayan firmalar voip firmaları değil başka firmalar.Bunun fiyatı aylık sabit çok cüzi bir rakam 1-2 euro arasında değişiyor.Bu aldığınız telefon numarasını voip adaptörünüz ve hesabınız yardımıyla telefon numarası yapıyorsunuz.
    Tabii voip firmalarından hesap alırken en önemli konulardan biri firmanın sip desteğinin olması..SIP desteğini kısaca şöyle söyleyeyim voip adaptör veya voip destekli modemler yardımıyla normal telefonu voip telefonuna çevirmek yoksa sip desteksiz olanlar hiçbirşeye yaramıyor.Ayrıca her sip desteği görüdüğünüz firmadan da almayın ben cheapvoipden 5 euroluk kredi almıştım adamlar ben almadan 1 ay önce sip desteğini kaldırmışlar ama sitelerinde hala göründüğü için boşu boşuna 5 euro vermiş bulunduk.Adamlardan iyi bir kazık yemiş bulundum parayıda iade etmediler.
    Son kısım olan telefon numarası tipi şu anda türkiyede daha tam oturmadığı için istanbul ve ankara(bu bile şüpheli genellikle istanbul için numara var) dışı için numara bulmak mümkün değil.Daha bu adım geliştirme aşamasında.Onun için bu dışarıdan voipi aramak istanbul dışındaysanız pek mümkün olmuyor.Onun için mesela ben evde voipden karşıyı ararken kendi cep telefonu numaramın görülmesi şeklinde ayarladım.Bunu kendi hesabınızdan ayarlıyorsunuz telefon numarasınızı yazdıktan sonra adamlar sizi arıyorlar ve ingilizce olarak bir kod veriyorlar sizin siz olduğunuzu kanıtlamanız için

Arkadaşım biraz ayrıntılı anlattım gibi gelebilir ama yabancılarda bir deyim vardır ya:"I havent even scratched the surface yet".Bunlar en basitleştirilmiş hali.

Arkadaşlar voiple ilgili sorularını sorabilirsiniz cevaplarım ama voiple alakadar olacaklar voip çok derin çok ayrıntılı tamamını sökmek biraz zaman alabiliyor.Dediğim gibi sorularınız varsa ve birkaç arkadaş ayarlarıyla alakalı birşeyler sormuştu böyle sorularınızıda cevaplayabilirim.Neyse sözü fazla uzattım saygılar

• Uydunet geçen 18 hazirandan bu yana abone sayısını bir hayli artırdı ama altyapıda bi gelişme göremedim.

Hızım son aylarda öyle bi düştüki pingim 3 4 iken 650 190 falan oluyor hızda 400lere indi. müşteri hizmetlerini arıyorum hiç bir sorun yok diyorlar.

sinyal değerleride yeşil ama hız yerlerde , virüs desen yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cherkez26

Uydunet geçen 18 hazirandan bu yana abone sayısını bir hayli artırdı ama altyapıda bi gelişme göremedim.

Hızım son aylarda öyle bi düştüki pingim 3 4 iken 650 190 falan oluyor hızda 400lere indi. müşteri hizmetlerini arıyorum hiç bir sorun yok diyorlar.

kesinlikle katılıyorum bu yüzden 5 mbps geçtim fakat gündüzleri verim alamadım. 2 ya da 3 mbps tarifeleri çıkarsa benim gibi istikrarsızlık sorunu yaşayan kimse 5'te kalmaz çünkü zaten gündüz ortalama hızın 2-3 mbps geçmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marxx -- 12 Haziran 2011; 2:40:29 >

• bide beni arayan uydunet görevlisi uyduneete geçeyim diye yok fiber kablo yok kişiye özel hat oluyo o yüzden hiç bir zaman hızınız düşmüyor diyodu
  • nolcak bu uydunetin hali
  • quote:

Orijinalden alıntı: marxx

quote:

Uydunet geçen 18 hazirandan bu yana abone sayısını bir hayli artırdı ama altyapıda bi gelişme göremedim.

kesinlikle katılıyorum bu yüzden 5 mbps geçtim fakat gündüzleri verim alamadım. 2 ya da 3 mbps tarifeleri çıkarsa benim gibi istikrarsızlık sorunu yaşayan kimse 5'te kalmaz çünkü zaten gündüz ortalama hızın 2-3 mbps geçmiyor.

Evet bende 5 mbps hız kullanıyorum gündüz 180-200 ile çekiyor neden oluyorki bu olay

• quote:

müşteri hizmetlerini arıyorum hiç bir sorun yok diyorlar.

Faturayı her ay ödüyorsun değil mi? O zaman müşteri hizmetleri haklı; "Hiçbir sorun yok!" !!!

Onlar açısından yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanss

Zaten 1 mbit in kendisi adil kullanım hocam

Bir tane "L" harfi fazla olmuş Serkan hocam...Bil bakalım hangisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engunaydin -- 14 Haziran 2011; 1:59:45 >
  • quote:

yani 1 ayda,günde 12 saat sabit 600 kb'la hiç durmadan indirme yaptın öylemi ?ne bağlantıymış maşallah sabit hız

• artık yükseltsinler şu hızı bıktım. vereyim 10 lira fazla yükseltin işte bu kadar salak bir firma olabilir mi arkadaş. para kazancaksın diyoruz yok vermiyolar hizmeti.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.