Şimdi Ara

Uydunet hat degerleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
5.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar.uydunette tam performans alabilmek icin hat degerlerinin kac olmasi gerekiyor?. Ve orda yazan degerler tam olarak neyi ifade ediyor?.Bunu tam olarak ogrenebilecegim saglam turkce kaynak varmidir?

Bunlarda benim sinyal degerlerim.sizce normalmidir? Hangisinin az yada fazla olmasi gerekiyor.Yardimci olan arkadaslara simdiden tesekkurler.
     Uydunet hat degerleri

Edit: Eger degerler kotuyse duzeltmek için benim yapabilecegim bir seyler varmıdır.sinyal guclendirici falan alsam duzelirmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi **Nightmare** -- 15 Aralık 2016; 10:13:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bağlantınız gayet stabil görünüyor.

Bilgi amaçlı yazayım, Değerler aşağıdaki gibi olmalıdır ;

Downstream Signal/Noise Ratio Olması Gereken Aralık: 30 dB ~ 40 dB
    Upstream Signal/Noise Ratio Olması Gereken Aralık : 20 dB ~ 40 dB
    Downstream Power Olması Gereken Aralık: -15 dBmV ile 15 dBmV -8 ila +8 arasında ise iyi demektir.
    Upstream Power Olması Gereken Aralık: 30 dBmV ile 55 dBmV

Daha ayrıntılı bilgi için aşağıdaki konuyu inceleyebilirsiniz ;

http://forum.donanimhaber.com/m_53798507/tm.htm
  • Bağlantınız gayet stabil görünüyor.

Downstream Power Olması Gereken Aralık: -15 dBmV ile 15 dBmV -8 ila +8 arasında ise iyi demektir.

• Riddle of Steel kullanıcısına yanıt
    hocam benimde birkaç sorum var eğer bilginiz varsa cevaplarsanız sevinirim.benim modem arayüzün deki güç değerleri normal değerler arasında.aynı menüdeki düzeltilebilir ve düzeltilmemiş tablolardaki sayıların bir önemi varmı?bazen sıfır bazen yüksek rakamlar yazıyor.bir sorum da şu modemin(zn serisi) uzun süre açık kalması bir sıkıntı oluşturur mu?en son neredeyse 2 ay olmuş modem aralıksız çalışıyor.düzeltilebilir tablosundaki sayılar modem aç-kapa yapınca sıfırlandı bu arada
  • mvlt42 kullanıcısına yanıt
    Düzeltilmiş-düzeltilmemiş tablolar istatistiki bilgilerden öte değil, önemli olan POWER ve SNR değerleri, onlar iyi ise sıkıntı yok.

Bende modemi sizin gibi kullanıyorum elektrik kesilmedikçe aylarca açık kalıyor. Benim Netmaster modemlerde farkettiğim tek sıkıntı uzun süreli çalışmadan veya ısınmadan dolayı arada bir kitleniyor. Hatta şöyle anlatayım, bağlantı olmasına rağmen 3-5 dakika hiç bir yere bağlanamıyor, sonra kendiliğinden düzeliyor. Tavsiyem modemi düzenli olarak kullanan yoksa boş boş çalışacağına kapatın böylece elektrikten de tasarruf etmiş olursunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Riddle of Steel

Düzeltilmiş-düzeltilmemiş tablolar istatistiki bilgilerden öte değil, önemli olan POWER ve SNR değerleri, onlar iyi ise sıkıntı yok.

Bende modemi sizin gibi kullanıyorum elektrik kesilmedikçe aylarca açık kalıyor. Benim Netmaster modemlerde farkettiğim tek sıkıntı uzun süreli çalışmadan veya ısınmadan dolayı arada bir kitleniyor. Hatta şöyle anlatayım, bağlantı olmasına rağmen 3-5 dakika hiç bir yere bağlanamıyor, sonra kendiliğinden düzeliyor. Tavsiyem modemi düzenli olarak kullanan yoksa boş boş çalışacağına kapatın böylece elektrikten de tasarruf etmiş olursunuz.

hocam kısa süreli internet kesilmesi ondan dolayı mı oluyor acaba?
  • sabah moonwalk keyfi kullanıcısına yanıt
    Kesin bundan dolayı diyemem ancak gözlemlerim ve düşüncem bu yönde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hat değerleri
    10 yıl önce açıldı
    VDSL/VDSL2 MODEM KONUSU??
    8 yıl önce açıldı
    Turk Telekom VDSL yüksek ping
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Riddle of Steel

Bağlantınız gayet stabil görünüyor.

Benim biraz kafam karıştı hocam ya, şu değerler iyi mi mesela?

Uydunet hat degerleri

• rock_er kullanıcısına yanıt
    Modemdeki değerleri kablolu bağlantı üzerinden alırsanız değerlerinize daha sağlıklı bakarız.
    Banada yardımcı olursanız sevinirim.
    Upload konusunda ciddi sıkıntılarım var almam gereken hız 4mbps ancak ben bu hızı hiç bir zaman stabil olarak almadım. Kafasına göre bi 0.15,0.50, 2mbps vs vs hep farklı hızlar geliyor.
     Uydunet hat degerleri
    Şuanki değerler bunlar bu değerlerle upload hızım 2mbps çıktı.
    ayrıca yukarıdaki yorumunuza katılıyorum modem uzun süre açık kalınca arada bir kilitleniyor tüm ışıkları yanmasına rağmen internete girmiyor reset atınca düzeliyor.

• emmre129 E kullanıcısına yanıt
    Modemde görülen değerleriniz gayet iyi. CBW serisi modemlerin(CBW-383Z4 ve CBW-383ZN ) araüzünde Upstream SNR değerleri yazmamakta.
    Sorununuz büyük ihtimalle Upstream SNR değerinin yüksek olmasından kaynaklıdır. Müşteri hizmetlerini arayıp arıza kaydı bırakın binanızdaki ana kutudan SNR ayar çektirmeniz gerekmekte. SNR değeri olması gereken değerden ne kadar yüksek yada az olursa DOWN-UP kalitesi o kadar düşer.

SNR -> Signal to noise ratio -> Sinyal Gürültü oranı
    Teşekkür ederim yarın ilk işim kablonet ile görüşüp hem ping sorunumu hemde upload sorunumu dile getireceğim umarım çözebilirler.
  •  Uydunet hat degerleri
     Uydunet hat degerleri
     Uydunet hat degerleri

Riddle of Steel Kardeş birşey sormak istiyorum sana hat değerlerim normal mi düzeltilmiş -düzeltilmemiş tablolardaki değerler önemli mi en çok merak ettiğim şey upstream frekans değerleri var ya 554000 ve 418000 diye bunların yeri önemlimi hangisini yukarıda olması gerekiyor yada bir şey farketmiyormu yardımcı olursan sevinirim

• SqualKinqs59 S kullanıcısına yanıt
    Hat değerleriniz stabil görünmekte. Tablolardaki değerler gün içinde bağlantı stabilitesine göre değişebiliyor, tablodaki sayının(düzeltilmiş veya düzeltilememiş) çok olması stabil olmayan bağlantıyı gösterir, sizde (0) yani sorunsuz görünmekte. UpStream frekans değerleri(554000 - 418000) standart diye biliyorum yani tüm kablonet kullanıcılarına o frekanstan veriyorlar bağlantıyı. Herkesin modeminde o değerler aynı şekilde ve aynı sırada olması lazım. DownStream SNR ve UpStream SNR biraz yüksek görünmekte, bağlantınızda sorun varsa bir arıza kaydı bırakın yok ise hiç kurcalamayın.
    Normalde
    1-554000 hz
    2-41800 hz oluyor ya
    Resimde gördüğün gibi değilde aşağada yazdığım gibi olsa problem olur mu
    1-418000 hz
    2-554000 hz yazsa herhangi bir problem yaratırmı

Bu ikisinin yeri değişik veriyor ya modemi açıp kapatınca herhangi bir sıkıntı olur mu ?

Uydunet hat degerleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SqualKinqs59 -- 15 Mayıs 2019; 2:11:29 >
  • Bendeki sıralama büyük olan 1. sırada, yerler değişince ne olur bilemiyorum. Netmaster'in yetkili elemanları forumda üye, ilgili konuya yazıp teknik bilgiyi onlardan daha iyi alabilirsiniz.
    https://forum.donanimhaber.com/netmaster-infinity-401-yeni-modem--121785404-61#-1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Riddle of Steel -- 15 Mayıs 2019; 2:40:10 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.