Şimdi Ara

Uydunet modemi başka adreste kullanma? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
7.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: fakasupi

Söyle söyleyim..Abim ve ablam uydunet internet kullanicisi, benim modemi abime götürdügümde calisiyor. Kendisi 1 mbit abonesi benim modemi taktigimda hangi hiza aboneysem ben o hizda baglaniyor, yani benim durumumda 10 mbit. Ha bide su var, egerki internete acik degilse kablo tv hatti, calissip calismayacagini bilmiyorum. O konu hakkinda bisey diyemiycem.

birşeyi merak ettim acaba yanlış mı düşündüm?şimdi ben uydunetten 1mbit internet kullanıyorum modemimi çıkartıp resetliyip hızı benimkinden yüksek olan bir uydunet hattında ayar yapıp eve gelip kendi hattıma taksam 1mbit ten yüksek mi olacak hızım?? :s
  • Simdi ben 10 mbit abonesiyim abim 1 mbit, arka sokakta oturuyor, oraya benim modemi taktigimda 10 mbit olarak calisiyor. Benim aboneligim üzerinden
  • ne kadar enterasan yaa...o zaman benim hızımdan yüksek uydunet kullanan birisini bulmam lazım çevremde hemen :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeroTech

quote:

Orijinalden alıntı: ucanturk45

bildiğim kadarıyla apartmandaki dağıtım kutusundan evlere çıkan kabloları tv ve data diye ikiye ayırıyorlar.
    sanırım bir filtre var bu mekanizmada. eğer modemi götüreceğiniz evdeki kablo dağıtım kutusunun tv çıkışından verilmiş ise büyük ihtimal çalışamayacaktır.
    Eğer tersi bir durum söz konusu ise, kablo tv şebekesi mac adresine bağlı olarak yönetim yaptığı için fakasupi nin de dediği gibi orada da sizin tarifeniz gibi çalışmaya devam edecektir.

filtre dağıtım kutusunda amfide var. ama bu demek değildirki filtresiz çıkıştan internete bağlanılamaz. bağlanmak mumkundür.

Modem naklinde modeminizin gittiğiniz yerdede çalışabilmesi için gititğiniz şebekeninde aynı CMTS den beslenmesi gerekmektedir. atıyorum beşiktaştan şişliye giderseniz sorun olmaz ama bakırköye giderseniz modem online olmaz.

Hocam aynı sitenin farklı bloğu veya aynı mahallede oturan bir komşunun modemini alıp kendi evimde online olabilir miyim deneme amaçlı?

Bir de şu filtre olayı dediğiniz Tv ile interneti ayıran diplexer parçası mı? Evde mi yoksa apartmandaki Türksat kutusunda mı uygulanıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 7 Temmuz 2017; 0:32:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Bağlanabilirsin. Hiç fark etmez.

Tv-data olayı da dediğin gibi en kötü varsa elinde 2li bölücü gibi data filtreler vardır onlardan kullanman lehine

• quote:

Orijinalden alıntı: HeroTech

Bağlanabilirsin. Hiç fark etmez.

Tv-data olayı da dediğin gibi en kötü varsa elinde 2li bölücü gibi data filtreler vardır onlardan kullanman lehine

Teşekkürler hocam. O zaman Kablonet'e abone olmadan komşudan modemi ödünç alıp altyapı hızımı test edebilirim komşunun internet hızı maksimum sınır olmak üzere değil mi? Çok iyi öyleyse.

Birde bizde ayırıcı filtre (diplexer) yok galiba. Sadece diğer odalara dağıtımı sağlayan düz 2'li splitter var. Bu sıkıntı çıkarabilir değil mi? Diplexer olmadan sadece splitter ile kullanırsak frekanslar karışabilir diye düşünüyorum.
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    TESt amaçlı kullanacaksanız filtreye gerek yok. Uzun sürede sorun olabilir arıza yapabilir. Komşunun max hızı neyse onu görür kullanırsınız 1-2 mb düşük kalır normal kullanımda. 25 se 22-23 alırsınız en az gibi

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.