Şimdi Ara

Uydunet modemi başka adreste kullanma?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
7.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bunu teledünya ile yapıyordum, yani bir adresteki mevcut üyeliğimi sadece kabloTV hattı (ve üyeliği) olan başka bir adreste kullanıyordum (set top boxu götürüp takarak).

Aynı şey uydunet modemi ile de mümkün müdür? Deneyen var mı? Yani uydunet sistemi de teledünya gibi merkezi mi yoksa bölgelere göre IP alınan serverlar farklı mı?

Cumartesi günü uydunet de bağlatıyorum, bunun mümkün olup olmamasına göre 7 gün içinde iade etmem lazım.

• Söyle söyleyim..Abim ve ablam uydunet internet kullanicisi, benim modemi abime götürdügümde calisiyor. Kendisi 1 mbit abonesi benim modemi taktigimda hangi hiza aboneysem ben o hizda baglaniyor, yani benim durumumda 10 mbit. Ha bide su var, egerki internete acik degilse kablo tv hatti, calissip calismayacagini bilmiyorum. O konu hakkinda bisey diyemiycem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fakasupi -- 5 Ocak 2011; 15:21:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fakasupi

Söyle söyleyim..Abim ve ablam uydunet internet kullanicisi, benim modemi abime götürdügümde calisiyor. Kendisi 1 mbit abonesi benim modemi taktigimda hangi hiza aboneysem ben o hizda baglaniyor, yani benim durumumda 10 mbit. Ha bide su var, egerki internete acik degilse kablo tv hatti, calissip calismayacagini bilmiyorum. O konu hakkinda bisey diyemiycem.
    bildiğim kadarıyla apartmandaki dağıtım kutusundan evlere çıkan kabloları tv ve data diye ikiye ayırıyorlar.
    sanırım bir filtre var bu mekanizmada. eğer modemi götüreceğiniz evdeki kablo dağıtım kutusunun tv çıkışından verilmiş ise büyük ihtimal çalışamayacaktır.
    Eğer tersi bir durum söz konusu ise, kablo tv şebekesi mac adresine bağlı olarak yönetim yaptığı için fakasupi nin de dediği gibi orada da sizin tarifeniz gibi çalışmaya devam edecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ucanturk45

bildiğim kadarıyla apartmandaki dağıtım kutusundan evlere çıkan kabloları tv ve data diye ikiye ayırıyorlar.
    sanırım bir filtre var bu mekanizmada. eğer modemi götüreceğiniz evdeki kablo dağıtım kutusunun tv çıkışından verilmiş ise büyük ihtimal çalışamayacaktır.
    Eğer tersi bir durum söz konusu ise, kablo tv şebekesi mac adresine bağlı olarak yönetim yaptığı için fakasupi nin de dediği gibi orada da sizin tarifeniz gibi çalışmaya devam edecektir.

Alıntıları Göster
    televizyon yayını olması demek internet bağlantısınında aktif olduğu anlamına gelmiyor. sistem değişmedi ise muhtemelen kullanamazsın. binadaki kutularda farklı yerlere bağlanıyor internet ile tv.

• quote:

Alıntıları Göster
    televizyon yayını olması demek internet bağlantısınında aktif olduğu anlamına gelmiyor. sistem değişmedi ise muhtemelen kullanamazsın. binadaki kutularda farklı yerlere bağlanıyor internet ile tv.

• quote:

Orijinalden alıntı: romulus70

Alıntıları Göster
    Cevaplar için teşekkürler, hız ve bağlantıların modemin MAC adresine göre yönetildiğini öğrendiğim iyi oldu.

Cumartesi artık deneyip sonucu bildiririm, olmazsa var olan kablo TV'yi iptal edip nakil isterim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperuzi

Cevaplar için teşekkürler, hız ve bağlantıların modemin MAC adresine göre yönetildiğini öğrendiğim iyi oldu.

Cumartesi artık deneyip sonucu bildiririm, olmazsa var olan kablo TV'yi iptal edip nakil isterim.

Alıntıları Göster
    Sonuç:

Olmadı :) Upstream olarak bağlanıyor, 33db gösteriyor, ama downstream yok 5 dakikadır. Şimdi aboneliği nakletmek durumundayım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperuzi -- 9 Ocak 2011; 9:26:48 >
  • quote:

Sonuç:

Olmadı :) Upstream olarak bağlanıyor, 33db gösteriyor, ama downstream yok 5 dakikadır. Şimdi aboneliği nakletmek durumundayım :)

Alıntıları Göster
    su 0.99 liraya internetten actirsan interneti olmazmi..zaten diger modemden senin kendi aboneligin gibi kullanirsin..önemli olan internet hattinin acik olmasi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fakasupi -- 8 Ocak 2011; 21:24:59 >
  • quote:

filtre dağıtım kutusunda amfide var. ama bu demek değildirki filtresiz çıkıştan internete bağlanılamaz. bağlanmak mumkundür.

Modem naklinde modeminizin gittiğiniz yerdede çalışabilmesi için gititğiniz şebekeninde aynı CMTS den beslenmesi gerekmektedir. atıyorum beşiktaştan şişliye giderseniz sorun olmaz ama bakırköye giderseniz modem online olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: HeroTech

quote:

filtre dağıtım kutusunda amfide var. ama bu demek değildirki filtresiz çıkıştan internete bağlanılamaz. bağlanmak mumkundür.

Modem naklinde modeminizin gittiğiniz yerdede çalışabilmesi için gititğiniz şebekeninde aynı CMTS den beslenmesi gerekmektedir. atıyorum beşiktaştan şişliye giderseniz sorun olmaz ama bakırköye giderseniz modem online olmaz.

Alıntıları Göster
    Aslında taşımak istediğim adresteki kablo benim üstüme olsaydı sorun olmayacaktı ama şimdi uğraştırıyorlar. Babam yurt dışında, kimlik bilgileri eksikmiş, iptal için bizzat başvurulması gerekirmiş vs vs...

• quote:

Aslında taşımak istediğim adresteki kablo benim üstüme olsaydı sorun olmayacaktı ama şimdi uğraştırıyorlar. Babam yurt dışında, kimlik bilgileri eksikmiş, iptal için bizzat başvurulması gerekirmiş vs vs...

bölge müdürlüğüne dilekçe ile veya şahsen muracaat et bence. yardımcı olmaları gerekir. yurt dışı durumunu bildir, ben yazılı beyan da veririm imzada atarım aga oğluyum kimlikte var dersen birşeyler olabilir. neredesin bu arada?
  • quote:

quote:

bölge müdürlüğüne dilekçe ile veya şahsen muracaat et bence. yardımcı olmaları gerekir. yurt dışı durumunu bildir, ben yazılı beyan da veririm imzada atarım aga oğluyum kimlikte var dersen birşeyler olabilir. neredesin bu arada?

Alıntıları Göster
    Ankara, dediğiniz gibi yaptım ve dün fakslanmış bir talimat yazısı ile Kızılaydaki ofislerine gittim. (Önce Balgata gittim, ordaki taşeron firmaymış, biz yapamayız dediler.)

Ordan halloldu, cuma günü gelip açacaklar.

• quote:

Sonuç:

acaba apartmanda yukseltıcı varmı belkı sorun ondan kaynaklanıyordur
  • quote:

Orijinalden alıntı: :SworD:

quote:

Sonuç:

Bizim apartmandaki kutuda ilk abone olduğum zaman yükseltici(ya da amfi,neyse) yoktu, Direk kablodan apartmandaki evlere dağılıyordu. Zaten 2 evdik. O zaman ben bir alt kata modemi takıp oradan kullanmıştım(bu evin internet aboneliği yoktu) . Sonra kutuya o cihazı koydular (bir kullanıcı daha eklenmişti). Dediğiniz gibi girişler değişik, zaten onun üzerinden ayar yapıyorlar. Başka evinkini takıldığında değerler değişiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: böke

quote:

Orijinalden alıntı: :SworD:

quote:

Sonuç:

Bizim apartmandaki kutuda ilk abone olduğum zaman yükseltici(ya da amfi,neyse) yoktu, Direk kablodan apartmandaki evlere dağılıyordu. Zaten 2 evdik. O zaman ben bir alt kata modemi takıp oradan kullanmıştım(bu evin internet aboneliği yoktu) . Sonra kutuya o cihazı koydular (bir kullanıcı daha eklenmişti). Dediğiniz gibi girişler değişik, zaten onun üzerinden ayar yapıyorlar. Başka evinkini takıldığında değerler değişiyor.

Alıntıları Göster
    nakil belgesinde alt köşede apartmandaki kullanıcılar yazıyor, 14 daire kabloTV, 4'ü de internet kullanıyor galiba (sonunda "(i)" işareti var). Yükseltici kesin vardır diye düşünüyorum. Teledünya sinyalleri de baya iyi zaten.

Yukarıda bahsi geçen ucanturk45'in filtre teorisi mantıklı geliyor şimdilik çünkü downstream 500lü Mhzler üzerinden bağlanıyor, upstream ise 300lü Mhzler üzerinden bağlanıyor (modemdeki rakamlar)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperuzi -- 13 Ocak 2011; 10:16:44 >

• quote:

nakil belgesinde alt köşede apartmandaki kullanıcılar yazıyor, 14 daire kabloTV, 4'ü de internet kullanıyor galiba (sonunda "(i)" işareti var). Yükseltici kesin vardır diye düşünüyorum. Teledünya sinyalleri de baya iyi zaten.

Yukarıda bahsi geçen ucanturk45'in filtre teorisi mantıklı geliyor şimdilik çünkü downstream 500lü Mhzler üzerinden bağlanıyor, upstream ise 300lü Mhzler üzerinden bağlanıyor (modemdeki rakamlar)

Alıntıları Göster
    Kablo tv hattını bölmek için splitter kullanıyormusunuz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: kerem

Kablo tv hattını bölmek için splitter kullanıyormusunuz ?

Alıntıları Göster
    evet ama modemi splitter olmadan takmayı da denedim, herhangi bir fark olmadı.

ilginç bir şekilde splitter ile kullanırken downstream sinyalinde düşüş de pek olmadı...

edit: evet, biraz önce geldiler ve apartmanın kablotv kutusunu kurcaladılar. sonrasında upstream sinyali normal seviyesine geldi ve kilitlendi. Demek ki önceden de söylendiği gibi apartman turksat kutularında TV için ve internet için ayrı çıkışlar varmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperuzi -- 14 Ocak 2011; 13:06:23 >

• quote:

evet ama modemi splitter olmadan takmayı da denedim, herhangi bir fark olmadı.

ilginç bir şekilde splitter ile kullanırken downstream sinyalinde düşüş de pek olmadı...

edit: evet, biraz önce geldiler ve apartmanın kablotv kutusunu kurcaladılar. sonrasında upstream sinyali normal seviyesine geldi ve kilitlendi. Demek ki önceden de söylendiği gibi apartman turksat kutularında TV için ve internet için ayrı çıkışlar varmış.

Alıntıları Göster
    Öğlen kurulumu yapıp gittiler, yarım saat içinde bağlanırsınız dediler (diğer adreste ilk kurulduğunda 5 dakkada bağlanmıştı) hala IP almıyor. 1 saat önce aradım, yarım saate modeminiz açılır dediler...

Yolun başındayken bu işten vaz mı geçsem ki, taşeron firmalar berbat ötesi...

• quote:

Öğlen kurulumu yapıp gittiler, yarım saat içinde bağlanırsınız dediler (diğer adreste ilk kurulduğunda 5 dakkada bağlanmıştı) hala IP almıyor. 1 saat önce aradım, yarım saate modeminiz açılır dediler...

yoğunluktan bağlantı süresi uzayabilir bence normal. ama gün içinde olur muhakkak. olmazsa 126 yı ara bence. taşeron firmalar geçicidir ama nihayetinde iş bitirmek zorundadırlarda. en azından telekom da arızalara muhatab bulunmuyor. hemen vazgeçme derim...
  • quote:

quote:

yoğunluktan bağlantı süresi uzayabilir bence normal. ama gün içinde olur muhakkak. olmazsa 126 yı ara bence. taşeron firmalar geçicidir ama nihayetinde iş bitirmek zorundadırlarda. en azından telekom da arızalara muhatab bulunmuyor. hemen vazgeçme derim...

Alıntıları Göster
    Valla iade için gitmeme bir damla kaldı :)

öğlen 12 de gelip kurdular, yarım saate açılır dediler. Tamam dedim, işe döndüm, akşam 6 da geldim hala yoktu. Telefon ettim, yarım saate açılır dediler (o arada mesaileri bitti tabi). Sonra 126'yı aradım, sorun taşeron firmadan dediler, aynı telefon numaralarını verdiler.

Bu sabah tekrar aradım, sorun yok, 126'yı ara diyor bana eleman. Sonra 126'yı aradığımı söyleyince de işte belgeler akşam geç gelmiş olabilir falan filan dedi. Ben de 1 saate kadar açılmaz ise gidip iade ediyorum modemi de, hattı da iptal ediyorum dedim. 52 dakikaları kaldı :)

edit:
    Türksat uzatmalarda gol attı diyebilirim, verdiğim bir saat sonrasında iade için evden çıkmadan durumu izah etmek için bir kere daha 126'yı arayayım dedim. Bu sefer sorununuzu çözmek için hatta kalın deyip 2-3 dakika beklettiler ve sorun her ne idiyse çözüldü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperuzi -- 15 Ocak 2011; 10:53:08 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.