Şimdi Ara

Uydunet modemin wireless alanını genişletmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Netmaster CBW-383Z4 modem kullanıyorum. Evde kablosuz sinyali zayıf çekiyordu. Laptopta web sayfaları bile açılmıyordu.
    Bugün access point almaya gittim, Netmaster wds 300 alacaktım ama oradaki satış görevlisi bu modelin, modemden gelen kablosuz sinyali kablosuz olarak yayma özelliğinin olmadığını söyledi.
    Onun yerine Asus önerdi.

Sonuç olarak Asus rt-N12 aldım. AP, router ve range extender özelliği var. Ben de range extender moduna aldım. Bu kurulumu yapmam sabahtan akşama kadar sürdü çünkü elle yapmaya çalıştım ama sonunda pes edip wps ile otomatik tanıttım cihazları.

Uydunet modem ile laptop arasında 2 kapı, 1 koridor, 3 duvar ve çok fazla eşya var. Dün ölçüm yaptığımda internet hızım 1-4 mbps arasında çıkıyordu.
    Şimdi Asus'u kurduktan sonra yaptığım test:

http://www.speedtest.net/my-result/3683089542

Asus şu an koridorda yerde duruyor, yarın bunu duvarda yüksek bir yere çaktığımda daha da iyi sinyal alırım diye düşünüyorum.

DÜZELTME: Netmaster'dan gerçeği öğrendim. WDS-300 kablosuz sinyali alıp kablosuz olarak yayabiliyormuş. Kabul ederlerse Asus'u Netmaster WDS-300 ile değiştireceğim. Şu an tarayıcıdan Asus'un arayüzüne bile giremiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriolet1981 -- 12 Ağustos 2014; 11:27:12 >

• Homeplug kullan.
  • sonuçlar çok da kötü durmuyor ama neden değiştirmek istiyorsunuz?

avrupa birliği standatlarını karşılamak amacıyla netmaster ürünlerinde wifi sinyallerini epey düşük tutmuş durumda, eğer bağlantı hızında gözle görülür bir düşüş yoksa değiştirmeyin hocam
  • wds-300 ün köprüleme modunda 383z4 ile uyumlu çalıştığını bilmiyordum. aydınlattığınız için teşekkürler

383z4 modemlerin sinyalini iyileştirmek için ilk önce sitesinde yayınlanan son firmware i yükleyin. wireless kanalının 1 olarak gelmesi lazım

bunun yanında kablosuz ayarlarında band genişliği 40 mhz yazan yeri 20 mhz olarak değiştirin. bu sayede yayılma alanını genişletmiş olursunuz. 40 mhz 300 mbit bağlantılar içindir zaten çoğu laptop buna uyumlu değil, 20 mhz yani 150 mbitlik bağlantı bize yeter
  • Selamlar,

uydunet netmaster modemdeki wifi sorununu şimdilik yakın mesafelerde kanal değiştirerek aştım gibi. Ama yine de wifi çok verimli diyemem. forumdaki edindiğim bilgilerden netmaster'in AB standartları gereği anten dB gücünü düşük tuttuğu şeklinde oldu.

Kapsama alanı genişletmek için, kurulum kolaylığı açısından yola çıkarak, wifi ile ilgili korkuları aynı markanın WDS-300 routeri ile çözebilir miyim?

Bu yöntemi kullananların router tercihleri hangi yönde oldu acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cadiguzel

Selamlar,

uydunet netmaster modemdeki wifi sorununu şimdilik yakın mesafelerde kanal değiştirerek aştım gibi. Ama yine de wifi çok verimli diyemem. forumdaki edindiğim bilgilerden netmaster'in AB standartları gereği anten dB gücünü düşük tuttuğu şeklinde oldu.

Kapsama alanı genişletmek için, kurulum kolaylığı açısından yola çıkarak, wifi ile ilgili korkuları aynı markanın WDS-300 routeri ile çözebilir miyim?

Bu yöntemi kullananların router tercihleri hangi yönde oldu acaba?

kendi sorumun kendi cevabını vereyim ;

TP LINK-TL-WA801ND aldım , 99 TL Gold'dan.

Repeater olarak ayarladım, 5 dk bile sürmedi kurması. 5dB çift anteni var ve atenler değişebiliyor.

Access point özelliği de var, öneririm 100 TL ye kadar aranan modeller için.

http://www.tp-link.com.tr/products/details/?model=TL-WA801ND

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.