Şimdi Ara

Uydunet ps4 problem ve sinyal değerleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
1.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: kikocan

Uydunet Docsis 3.1'e mi geçecek ?

Geçecek ama sistem zaten geriye doğru uyumlu olduğundan docsis 3.1 ile gelen özellik veya iyileştirmelere ihtiyacı olmayanların docsis 3.1 cihaz için acele etmelerine gerek yok. Ama yeni bir modem alma arifesindeyseniz artık docsis 3.0 modemlere para vermek son derece mantıksız.
  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    Online oynadığım için gecikmelerde düzeltmeler olacaksa geçmeyi düşünürüm. Belli bir zaman var mıymış Docsis 3.1 için ?
  • quote:

Online oynadığım için gecikmelerde düzeltmeler olacaksa geçmeyi düşünürüm. Belli bir zaman var mıymış Docsis 3.1 için ?

Türksat Kablo genelde teknolojik gelişmeleri hemen uygulayan bir yapıya sahipti. Ama genişleme ve yaptıklarını kamuya anlatma özürlüydü. Bazı noktalarda donanım yükseltmeleri ve tabi ki yazılım güncellemeleri yapmak zorunda DOCSIS 3.1 için. Bazı bölgelerden başlandığı bilgisini aldım. Ama 3.0'da olduğu gibi modemler satışa hazır olunca bilgi veriyorlar genelde. Kesin tarih için Neta veya Netmaster'da bilgi alabilecek kişilere sahip olanlar konuya vakıf olabilir. Neden Neta ve Netmaster? Çünkü Türkiye'de Kablo altyapısıyla ulaşılabilir abonelik sayısına göre yeterli karlılık görmedikleri için diğer firmalar maalesef elini taşın altına sokmuyor. Ülkenin gelir seviyesi düşük olduğu için yaptırıp satacakları cihazlardan güzel fiyatlar isteyemiyorlar, satacakları adet de belirli bir sınırda zaten. DÜşünsenize DOCSIS 3.0, AC destekli, 24x8, telefon özelliği olan modemi 24 ay taksitle 48tl'ye verdiler. Şu anki satış fiyatı bile çok ucuz eğer yurt dışındaki çeşitli marka modemlere ve özelliklerine göre fiyatlara bakarsanız. Sonuç olarak bu iki firma kablo için cihaz ürettirip uygunluk testlerini yaptırıp satıyor, kendine güvenen marka çıkar cihazını yaptırır getirir ve testlerini yaptırır piyasaya verir. İnsanlar da ihtiyacı olduğunda alır. Ama bizim firmalarımız maalesef hazıra alışmış. Türksat Kablo ile özel anlaşma yapıp satacağı ve elde edeceği karı hesaplayıp öyle malı getirecekler. Nerede o yoğurdun bolluğu? Türkiye'de modem ve ağ ürünleri pazarlayan birçok marka var. Ve bu markaların hepsinin de çeşitli kablo modem modelleri var. Bu markalar kendi modemlerini getirip Türksat Kablo'ya test için gönderdiler de biz test etmeyiz mi dediler? Hayır böyle bir durum yok. Sadece markalar kablo ile uğraşmaya değmez diyerek kıllarını kıpırtdatmıyorlar. Sonra da forumlara adam salıp elini taşın altına sokmuş markaların ürünlerini kötületme ve kendi markalarına yönlendirme arayışına giriyorlar. Bir ara TP-Link için birileri dolaşıyordu forumda. Bu aralar da ASUS'un elemanlarının ciyaklamalarını çok duyar olduk. Netmaster'ın modemlerinde kalite sorunu var. Bunu kabul etmeyen yok. Ama diğer markaların ellerini tutan da yok. Sen de getir malını senin de boyunu posunu bir görelim değil mi?

Ben Docsis 3.0 için 2013 başında Motorola marka modem almıştım. Modem kablonetin bilgisizliği demiycem ama tam kelimeyi de bulamadım neyse bilgisizlik diyeyim. Bilgisizliği yüzünden oturmamıştı. Bizim sattığımız Netmaster alırsanız destek verebiliriz dediler ve bir dahada o yüzden başka marka modem almaya yeltenmedim.

Ben 1 tane modem için böyle bir durum yaşamışken acaba bunu ticaret olarak yapmak isteyipte başka marka modem getirmeye bu yüzden korkuyor olabilirler mi diye düşünüyorum.
  • quote:

Ben Docsis 3.0 için 2013 başında Motorola marka modem almıştım. Modem kablonetin bilgisizliği demiycem ama tam kelimeyi de bulamadım neyse bilgisizlik diyeyim. Bilgisizliği yüzünden oturmamıştı. Bizim sattığımız Netmaster alırsanız destek verebiliriz dediler ve bir dahada o yüzden başka marka modem almaya yeltenmedim.

Ben 1 tane modem için böyle bir durum yaşamışken acaba bunu ticaret olarak yapmak isteyipte başka marka modem getirmeye bu yüzden korkuyor olabilirler mi diye düşünüyorum.

Hayır öyle bir korku yok. Sadece markaların ben ürünü getirince doğrudan kuruma satayım tek tek bireysel müşterilerle uğraşmama uyanıklığı var. Hangi marka KabloNet'e uyumluluk sertfiikası için başvurdu da o markanın cihazını test etmedi? Bu işler sizin dediğiniz gibi yürümüyor. Kablo'da cihazların altyapı sağlayıcıları tarafından onaylanması gerekiyor. Bu iş Amerika'da da böyle yürüyor Almanya'da da. Çünkü hatta bağlanan bir cihaz bazen bir bölgeyi felç edebiliyor. O nedenle Kablo firmaları kendilerinin test edip onaylamadığı cihazların kablo hattına bağlanmasını istemiyor. Ben bu konuda modem firmalarının suçlu olduğunu düşünüyorum. Hepsi serin söğüt ağacı gölgesi arıyor. Kimse ter dökmek, çalışmak istemiyor. Çin'e bir telefonla modemi ürettirsin. Bir telefonla Türkiye'ye gelsin. Bir telefonla KabloNet'in stoğuna girsin. Bir telefonla paramı cebime koyayım. Yok öyle bir dünya.

Yok ben birşey demedim sadece merak ettim

Docsis 3.1'le ping süreleri kısalacak mı çok merak ediyorum. Olay düzgün route'lar için Tier1 operatörlerle bağlantı yapmaktan ve Internet Exchange noktaları kurmaktan geçiyor ama bu konuda çok gerideyiz maalesef.

Hızdan bağımsız bir olay ping süreleri. 16mbps ile de çok akıcı ve hızlı bir deneyim olabilir. Avrupada birçok ülkede internet kullandım, birçok ülkedeki ofislerimize internet hattı alıp kurulumlarını yaptım. Yaşadığım deneyim buradakinden çok farklıydı.

Tıklayınca şak diye açılan siteler.... Şak diye başlayan youtube ve benzeri stream'ler... Bunların hepsi operatörlerin birçok route seçeneğine sahip olmasıyla alakalı. Tabii bizde birde yurtdışı çıkışlarında tarama olmasından kaynaklanan müthiş bir yavaşlık ta söz konusu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kikocan -- 26 Nisan 2017; 10:40:42 >

• kikocan K kullanıcısına yanıt
    Maalesef Türkiye "Sensored Internet" sınıfındaki ülkelere dahil oldu. Bu nedenle yurt içinde fiber ağ üzerinde bile 20-25ms latency olmadan dolaşmak mümkün değilken yurt dışına çıkınca en iyi bağlantımızın olduğu ülkelerde bile 40ms altında latency olmaması şaşırtıcı değil. İnsanların sıklıkla VPN kullanmaya yönelmesine neden olan sebeplerden sonra artan latency değerine rağmen VPN ile daha hızlı ve keyifli internet deneyimi yaşamalarının altında sebep de sizin yurtdışındaki internet deneyiminde aldığınız keyifle aynı.
    Route olayına gelirsek; şu anda kullandığım IP yurt dışına Tata üzerinden çıkıyor. Tata, Tier1 operatör ama trafik Tata'ya teslim edilinceye kadar zaten latency 25ms'leri buluyor.

Docsis 3.1 ile ilgili bilgilerhttp://www.cablelabs.com/innovations/docsis3-1/ linkinden inceleyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zulu123 -- 26 Nisan 2017; 11:51:55 >

Çok haklısınız, docsis3.0 almanın mantığı yok, aceleye de gerek yok. Ancak benim gibi netmaster cbw-383z4 kullanıp kopmalardan wireless sorunlarından bir an önce kurtulmak isteyen ve geleceğe yatırıp yapmak isteyen kişilerin alacağımız cihazın docsis3.0 uyumluluğundan emin olmamız lazım. Arris surfboard sb8200 gibi(http://www.arris.com/surfboard/products/cable-modems/sb8200/ ) Docsis 3.1 cihaz alıp docsis 3.0 altyapılı uydunet üzerinde deneyen veya araştıran veya soran var mı merak ediyorum? Zira Amazondan 200 USD, Türkiye'den 800 TL ye modem alıp kimse vazo yapmak istemez.javascript:;
  • drsem kullanıcısına yanıt
    Arris SB8200 Docsis 3.1 Modem ile yaptığım Turksatkablo uyumluluk testi
    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=125713049

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sculpneo -- 27 Nisan 2017; 19:55:4 >
  • sculpneo kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkkürler. Aydınlatıcı bir yazı olmuş.SB8200'ün Kablonet bağlantı problemi olmadığı açık. Peki modemin kullanım ve internet deneyiminiz konusunda da bilgi verir misiniz? Hız, takılma, cihazda aşırı ısınma vb. Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş, bağışlayın lütfen. Bir yerde çok ısındığı konusunda bir bilgi okumuştum. Cidden almayı düşündüğüm bir cihaz, ilginiz için tekrar teşekkür ederim.
  • drsem kullanıcısına yanıt
    3 gündür açık modem ve ısınma konusunda en ufak bir sorun görmedim, ilk defa sizden duydum
    şimdi tekrar baktım sadece tepe kısmında biraz ısı var ama benim kullandığım airties vdsl2 modemde aynı derece ısı yayıyor. (standart bana göre)

takılma konusunda eski netmaster modemden bir farkı yok ama hız konusunda fark gördüm, eski netmaster 8 kanallı olduğu için sanıyorum, kablo ile bağlansam bile yoğun saatlerde 20-30 mbit alabiliyordum, 24 kanalla bağlandığımdan beri bu sb6190 kullandım bir süre, aynı şekilde hız sorunu yaşamamıştım, bunun kanal bağlantısı ile alakalı olduğunu düşünüyorum ayrıca ping konusuna gelirsem eski modeme göre daha stabil bir halde olduğunu söyleyebilirim ama bu konuda yanılıyor olabilirim çünkü karşı tarafın serverlarıylada alakalı oluyor bu konu

bilginiz olsun bana ilk başta ilginç gelmişti,modemin arayüzünde hiç bir ayar buton yok, modemi resetleyemiyorsunuz bile
    araştırdığıma göre güvenlik önlemi için arris tüm tuşları kaldırmış modemden, resetlemek için fişi çıkarıp takmak gerekiyor, ben bunun için uzaktan kumandalı priz aldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sculpneo -- 27 Nisan 2017; 22:32:4 >

• sculpneo kullanıcısına yanıt
    Sipariş verip aldığımda ben de tecrübelerimi paylaşacağım, teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sculpneo

3 gündür açık modem ve ısınma konusunda en ufak bir sorun görmedim, ilk defa sizden duydum
    şimdi tekrar baktım sadece tepe kısmında biraz ısı var ama benim kullandığım airties vdsl2 modemde aynı derece ısı yayıyor. (standart bana göre)

takılma konusunda eski netmaster modemden bir farkı yok ama hız konusunda fark gördüm, eski netmaster 8 kanallı olduğu için sanıyorum, kablo ile bağlansam bile yoğun saatlerde 20-30 mbit alabiliyordum, 24 kanalla bağlandığımdan beri bu sb6190 kullandım bir süre, aynı şekilde hız sorunu yaşamamıştım, bunun kanal bağlantısı ile alakalı olduğunu düşünüyorum ayrıca ping konusuna gelirsem eski modeme göre daha stabil bir halde olduğunu söyleyebilirim ama bu konuda yanılıyor olabilirim çünkü karşı tarafın serverlarıylada alakalı oluyor bu konu

bilginiz olsun bana ilk başta ilginç gelmişti,modemin arayüzünde hiç bir ayar buton yok, modemi resetleyemiyorsunuz bile
    araştırdığıma göre güvenlik önlemi için arris tüm tuşları kaldırmış modemden, resetlemek için fişi çıkarıp takmak gerekiyor, ben bunun için uzaktan kumandalı priz aldım

Modem 32x8 olmasına rağmen verdiğiniz ekran alıntısında 24 DS kanalı almış görünüyor. Bunun nedeni sanırım diğer modemin MAC adresi tanımlı olduğundan sistem 24 ds kanalı var diye görerek sertifika dosyasını diğer modeme göre hazırlaması.

diğer modem tanımlı değil, tarife değişikliğinden sonra tekrar sb8200 tanımlı zaten netmaster 8 kanallıydı
    24 olmasının nedeni turksatın en fazla verebildiği kanal sayısı bu olduğundan (sb6190 bağlıykende 24 veriyordu) benim bölgemlemi alakalı bilmiyorum ama 24 kanaldan fazla alabilen yok diye biliyorum, sanırım cmts cihazlarıyla alakalı bir konu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sculpneo -- 28 Nisan 2017; 14:3:1 >
  • konuyu hortlatmış gibi olucam ama bende ps4 almış bulunmaktayım. şunu farkettim ister kablolu ister kablosuz denememe rağmen

rocket league de hep 100-110 ms alıyorum.

modemim infinity 401. dmz denedim ps4 e olmadı portlara bakıyorum açmaya çalışıyorum hep closed diyor modemden güvenlik duvarı kapalı. ne yapsam bilmiyorum nasıl bir çözümü vardır bunun ?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.