Şimdi Ara

Uydunet ps4 problem ve sinyal değerleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
1
Favori
1.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ps4 de "Psn network" bağlantı problemi olmaya başladı son 5-6 gündür, oyun oynatmıyor bazen ( ping felan değil, hiç giremiyorum ) en son 5-6 gün önce gece 1 gibi modem kendi kendine fabrika ayarlarına dönmüştü ondan beridir durum aynı. Müşteri hizmetlerini aradım olayı pinge çevirdi " yok beyfendi işte ping genel sorun oyundandır vsvs" demeye başladı en son açıkca söylememe rağmen belki ip blok yapmışsınızdır nebileyim belki port engellemişsinizdir dememe rağmen " yok beyfendi genel olarak herkesin girebildiği sitelere vs girebiliyorsunuz dedi, en sonda hattınızda bir problem yok deyince tamam deyip uzatmadım belki düzelir umuduyla 1 gün ara ile 2 kere aradım fakat yine aynı, modem den / modem sayfasından fabrika ayarlarına döndürdüm defalarca reset attım, dmz açtım sabit ip atadım hala sorun devam ediyor.

Yarın birdaha arayacağım ne diyim mh'lere ? nasıl bir yol izleyim ? yoksa direk arıza kaydı mı bırakayım ?

Bu arada modemin sinyal değerleri bunlar, aboneliğin başlangıçında snr değerleri 60lardaydı şimdi 40lara düşmüş yetersiz mi geliyor acaba ?

Uydunet ps4 problem ve sinyal değerleri

• güncel..
  • Winter Is Coming kullanıcısına yanıt
    Sizin DownStream SNR yüksek görünüyor ,

Değerler aşağıdaki gibi olmalıdır ;

Downstream Signal/Noise Ratio Olması Gereken Aralık: 30 dB ~ 40 dB
    Upstream Signal/Noise Ratio Olması Gereken Aralık : 20 dB ~ 40 dB
    Downstream Power Olması Gereken Aralık: -15 dBmV ile 15 dBmV -8 ila +8 arasında ise iyi demektir.
    Upstream Power Olması Gereken Aralık: 30 dBmV ile 55 dBmV

Daha ayrıntılı bilgi için aşağıdaki konuyu inceleyebilirsiniz ;

http://forum.donanimhaber.com/m_53798507/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Riddle of Steel -- 10 Temmuz 2016; 18:31:28 >
  • 09 temmuz cumartesi günü de aynı şey bana oldu, arkadaş ile psn network e girip online oynayamadık, arkadaşın interneti ttnet fiber idi.

galiba genel bir sorun varmış psn de arada bir kopmalar oluyormuş, o günden bugüne denemedim.

sizin sorun düzeldi mi? bende kendim evimde uydunet kullanıyorum.
  • Ps4 sahipleri uydunette online oyunlarda ping sorunu yasiyormusunuz.Bende yeni kurulum yaptirdim ama daha internet basvurusu olmadi.Tavsiye ederseniz bunu kullancam.Bolgemde fiber desteklemiyor malesef.Alinti lutfen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alpheratz

Ps4 sahipleri uydunette online oyunlarda ping sorunu yasiyormusunuz.Bende yeni kurulum yaptirdim ama daha internet basvurusu olmadi.Tavsiye ederseniz bunu kullancam.Bolgemde fiber desteklemiyor malesef.Alinti lutfen

Evet online oyun oynayacaksaniz kesinlikle tercih etmeyin. Frankfurt serverlerine bile 130ping atiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matterdome -- 20 Temmuz 2016; 23:34:41 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zaman tahut vermeden standart paket ile abonelik baslatmak daha sağlıklı.Baktim gercekten bu kadar kotu o zaman uyeligi iptal ederim.

Ayrica bir konuda modem arayuzunden bu sıkıntının çözüldüğü yazmislar.Dene istersen sende belki ise yarar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PS5 ve Ttnet bağlantı sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alpheratz

O zaman tahut vermeden standart paket ile abonelik baslatmak daha sağlıklı.Baktim gercekten bu kadar kotu o zaman uyeligi iptal ederim.

Ayrica bir konuda modem arayuzunden bu sıkıntının çözüldüğü yazmislar.Dene istersen sende belki ise yarar

O cozum wireless kullanirken arada 1000lere varan ping sicramalari icin kablolu kullanirken de malesef pingler yurticine 60 avrupaya 130 civarlarinda,
    Musteri hizmetleri bunu normal kabul ettigi icin ugrasmiyorlar bile.

• Standart paketle baslamak iyi fikir ama o zaman da 3 aylik fatura degerinde 200 tlyi aktivasyon ucreti adi altinda pesin pesin aliyorlar.

• Bende de bu olay dün olmaya başladı, ama diğer tablet vb cihazlarda da bağlantı sorunları oldu, genel bir arıza diye düşündüm bugün tekrar kontrol edeceğim.
  • Rocket League 60-70 ms.

Dmz yapın. Router alın sorun düzeliyor.

• Merhabalar,

Uydunet, Ankara, Cankaya, Bahcelievler Mahallesi, Kazakistan Caddesi (emek 4. cadde) nde nasil? kesinti, internet problemi oluyor mu? orada kullanan musterileri internetten, hizindan, baglantinin kesilmemesinden, genel olarak internetten memnunlar mi? gecmemi önerirler mi?

Turkcell superonline kullanicisi idim aylik 59 try öduyordum, fakat, 10 mg bit hiz, 50 gb, 31.99 try´ye gecis yapacagim. önerir misiniz?
  • Konunun üzerinden neredeyse bir yıl geçecek ama uydunet sorunu hala devam ediyor. Mart ortasından itibaren belirli saatlerde internette kopma yaşıyorum. Onlarca kez aradım, kayıt bıraktım ama nafile. En son mail atıp ip nizi değiştirin düzelir dendi, ancak sorun hala devam ediyor. Normal sorunu geçtim her beş dakikada bir ps4 üzerinden 2000+ ping görüyorum. En yakın lokasyon seçili iken hem de.

Fiyat olarak makul ve bölgemde sorunsuz diye başvurmuştum ve geçtiğimiz aya kadar da gayet güzel olan hizmet bir anda tersine döndü.

Aynı sorunları yaşayıp çözüm bulmuş olan varsa, bilgilendirir ise sevinirim.
  • Cypon kullanıcısına yanıt
    Uydunet in fiberle ilgisi yoktur. Forum cahil kaynıyor. Modemler veri işlemede yetersiz olduğundan yurtdışı modemleri gibi veri işleyemediginden ping oluyor. Router taksanızda veri işleyen modem olduğu için ping artıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: NITRO

Uydunet in fiberle ilgisi yoktur. Forum cahil kaynıyor. Modemler veri işlemede yetersiz olduğundan yurtdışı modemleri gibi veri işleyemediginden ping oluyor. Router taksanızda veri işleyen modem olduğu için ping artıyor.

KabloNet HFC sistemini kullanır. Lütfen google üzerinden HFC'nin ne olduğunu inceleyin. Ayrıca modemlerin modem işlevlerinde bir sorun yok. Sadece router kısımları kötü.
  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    HFC sistemlerini çok iyi biliyorum. Bilmiyor sanmayın. Bu sektördeyiz. Kablonet fiber ibaresi resmi sitede de bulunmaz çünkü çalışma sistemleri farklıdır. Docsis veri akışını MPEG formatında yaptığından sırf yurtdışında satılan modemlerde ping garantisi ibaresi olur. İzleyebileceği kadar veri. Aşırı yüklemelerde çöken NETMASTER'ı da gördük. Router'ın bağlantısını bile kesiyordu.

• Bu durumda modeminizden fiber/cable dönüştürücülerine kadar RF sinyali kullanıldığından sinyal kaybının 0'a yakın olması nedeniyle fiber kablonun evinize kadar gelmesi arasında bir fark olmadığından HFC sistemlerin de fiber altyapı olarak değerlendirildiğini ve RF sinyali üzerinden verilerin akışının DOCSIS ile sağlandığını ve DOCSIS sürümlerine göre performansın değiştiğini ve halen KabloNet'te de upgrade işlemlerinin devam ettiği DOCSIS 3.1 ile son derece düşük latency değerleri elde edildiğini de biliyor olmanız gerekir. O nedenle yeni kablo modem alacakların DOCSIS 3.1 altında modem almaması gerektiğini ve önerdiğiniz ASUS kablo modem DICSIS 3.0 olduğundan Netmaster Infinity'nin modem tarafının vereceği performanstan daha fazlasını veremeyeceğini değerlendirmeniz gerekiyor. Bilmeden insanları yanlış yönlendirmek iyi bir şey olmasa da bilerek yanlış yönlendirmek çok kötü bir şeydir.
    Docsis 3.1 gelene kadar da insanları doğru yönlendirmemiz gerekiyor !

• Evet, o nedenle insanlar mevcut modemi rahatlıkla bir router ile kullanabilecekken yurtdışından modem almaya yönlendirmemeli daha mantıklı çözümler anlatılmalıdır.
    Uydunet Docsis 3.1'e mi geçecek ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.