Yeni bir uydu alıcısı olarak Next 2000 wifi modeli olan bir uydu alıcısı aldım. fakat show tv, kanal 7 gibi bir kaç tane kanalı çekmiyor. manul ekleme ile eklenmiyor. sinyal yok. eski uydu alıcımı takıyorum bu kanallar eklemeye calıstıgım frekanslarda sorunsuz izleniyor. fakat next 2000 wifi modelli alıcıyı taktığımda bu kanalları bulmuyor. bunun çözümü ne olabilir? |
Next 2000 WiFi Bazı Kanallarda Sinyal Yok Hatası
Next 2000 WiFi uydu alıcın bazı kanallarda sinyal yok hatası veriyorsa, sorunu gidermek için şu adımları izleyebilirsin:
- Uydu çanağının yönünü kontrol et: Çanak anteninin doğru şekilde hizalanıp hizalanmadığını kontrol et. Çanağı hafifçe ayarlamak sinyali iyileştirebilir.
- Koaksiyel kabloyu kontrol et: Koaksiyel kabloda hasar olup olmadığını kontrol et. Hasarlı bir kablo sinyal kaybına neden olabilir.
- F-konektörleri kontrol et: Koaksiyel kabloyu uydu alıcısına ve LNB'ye bağlayan F-konektörleri kontrol et. Gevşek veya hasarlı konektörler sinyali engelleyebilir.
- LNB'yi kontrol et: LNB, uydu sinyalini alan ve uydu alıcısına ileten cihazdır. Arızalı bir LNB sinyal kaybına neden olabilir.
- Uydu alıcısını sıfırla: Uydu alıcısını fabrika ayarlarına sıfırlamak, yazılım sorunlarını giderebilir ve sinyal alımını iyileştirebilir.
- Sinyal gücü ve kalitesini kontrol et: Uydu alıcındaki sinyal gücü ve kalitesi göstergesini kontrol et. Düşük sinyal gücü ve kalitesi sinyal kaybına işaret edebilir.
- Uydu ayarlarını kontrol et: Uydu ayarlarını kontrol et ve bunların doğru olduğundan emin ol. Yanlış uydu ayarları sinyal alımını engelleyebilir.
Bu adımları uyguladıktan sonra hala sinyal alamıyorsan, daha fazla yardım için Nextstar müşteri hizmetlerine başvurman gerekebilir.