Uydunet voip hizmetini başlattığını duyurdu , voip uyumdu bir modeme sahibim fakat bu telefonu modeme bağlama konusunda bir sorun var , telefonu modemin TEL1 bağlantısına bağlamama rağmen modem önündeki led ışık yanmıyo ayrıca telefonun ahizesini kaldırınca normal bi dıııt sesi gelir o olay yok , acaba voip telefonları falan mı gerekiyo diye sordum ama basit bir telefonlada konuşmayı gerçekleştirebiliceğimi söylediler
Bilgisi olan varsa bu konu hakkında yardıma ihtiyacım var ayrıca şuanda bunu kullanan varsa eğer başarabilirsek test konuşmasıda yapabiliriz
Şimdiden çok teşekkür ediyorum
vallaha hocam voip telefon gördüm ama 2 tarafdada voip telefon olması gerekiyor diye biliyorum birde voip telefonlar 4 pinli değil 8 pinli girişleri var diye biliyorum senin o modemde gördüğün çıkış telefon için olabilir voip telefon için olmaya bilir sen onu bir telekoma sor istersen en iyi bilgiyi ordan alabilirsin sanırım
Evet usta bu çıkış telefon için fakat uydunet yetkililerine sorduğumda basit bir telefonla görüşme yapabilirsiniz dediler yani voip telefona gerek olmadığını söylediler normal telefonu o girişe bağlamanız yeterlidir diyolar ama bağladığımda hiçbir tepki yok ne modemde ışığı yanıyo ne herhangi bir ses geliyo , yanlış yaptığım bişeyler mi var acaba
allah allah benim bildiğim voip telefonlar ethernetle bağlanır 8 pinli ile normal telefonlarda 4 pinli giriş var onu oray anasıl taktın sen :D neyse belkide modemden bir ayar yapman gerekiyordur modeme baktınmı hiç ? voip uyumlu olmayan telefon nasıl voiple bağlanır anlamış değilim zaten :D o uydunetdekilerden bir tarif al istersen ben yapamadım bir tarif edin ne yapmam lazım diye daha önce hiç bağlamadım ama bana mantıksız geliyor voip dediğin telefon internet üzerinden ip ile arar onu yapabilmesi içinde internete bağlanması lazım onun içinde 8 pinli giriş takman lazım senin telefonun ip ayarı olduğunu zannetmiyorum belki bir ihtimal senin modemde ayar vardır 4 pinli çıkış veriyordur belki o şekilde olabilir ama modemin üstünde en fazla 2 tane 4 pinli giriş olur oda biri tel girişi diğeride paralel telefon kullanmak için çıkış sen bi modemin markasını modelini yazsana bi bakayım ona
" Netmaster CBW-700V 4 Ethernet Port Voip Kablosuz Router Kablo (uydunet) Modem "
Modemin zaten ayarlı olduğunu aktif olduğunu hiçbir işlem yapmaya gerek duyulmadığını söyledi aradığımda
hocam madem aradın bu nasıl bağlanıyor naıl çalışıyor diye sorsaydın hatta mümkünse ben yapamadım birde gel sen yap deseydin :D bunu en iyi onlara sormak lazım şimdi ne desem yalan olur ama benim gördüğüm telefonlar ip telfonuydu ethernet girişleri vardı normal telefon yoktu birde yanlış bilmiyoram bu voip için bir telefon numarası alman lazım belkide voip hizmetini aktif ettirmen gerekiyordur dediğim gibi bunu uydunetdekilerle çözebilirsin sanırım bu konu ile bilgisi olan yok olsa şimdiye kadar yazmışsı o öyle değil böyle diye
Voip numaramı aldım zaten şuan var ve aktif dedi , tekrar arıcam ama bilen , bilgisi olan , deneyip konuşmayı başaran arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim :)
çok sağol yardımların için , belki bi bilen çıkar :)
Modeme baktım bugün Telefon bağlantı yerleri TEL1 ve TEL2 bağlantısını gösteren yerlerde ışık yanıyodu telefonu bağladım şuan her şey normal tek gerekli olan bu hizmeti kullanan birinin bana numarasını vermesi ve deneme için konuşma yapmak :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme