Şimdi Ara

UyduNet yeni modemler ne oldu? (Netmaster CBW-383ZN) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
2.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: pusat1249

Dün docsis 3.0 modem istedim Ankara Çankaya bölgesinde servis kurulumunu yaptı.ZN yeni modelini getirdiler çok memnunum Wifi sorununu çözmüşler.Hd kutu da aldım neta hd8800

Bende çankayadayım sanırım maksimum keyfe geçtiniz. Ay sonu geçerken 3.0 modemi satın alacağım. Teledünya cihazım pozitek ohc 3700c öyle durdur izle gibi özellikleri yok ama memnunum. Acaba yeni kutuları ücreti mi var yoksa yeni taahhütlülere otomatik veriyorlar mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • furkan1zek kullanıcısına yanıt
    Cihazlar ücretli hocam.Ben merhaba yaz kampanyasından yararlandım.10mbt 15gb kotalı ekosınırsız teledünya temel pkaet 20Tl.Modem 24 ay boyunca 6Tl hd kutu 24 boyunca 3Tl yani ayda toplam 29Tl 24 ay boyunca

• quote:

Cihazlar ücretli hocam.Ben merhaba yaz kampanyasından yararlandım.10mbt 15gb kotalı ekosınırsız teledünya temel pkaet 20Tl.Modem 24 ay boyunca 6Tl hd kutu 24 boyunca 3Tl yani ayda toplam 29Tl 24 ay boyunca

O zaman ben sadece modemi alayım :) .
    Bu arada docsis 2.0 modem içinde 144 tl ücret alıyorlar mıymış? Benim bildiğim docsis 3.0 ın fiyatı o. 10 mbt için docsis 3.0 almaya gerek yokki.
  • furkan1zek kullanıcısına yanıt
    İleride tarife değişikliği yapabilirim ve nitro paketi almak için 100mbt 24 saat 3.90Tl.Oyun veya flim indiritken nitto çok işime yarıyacak Modem dağıttıkları sadece docsis 3.0 o da yeni modeli netmasterın 144Tl

• quote:

ben de aynısından alıcam, bunun yanına ayda 1 ya da 2 kere nitro yeter bana.
  • bende 2 gün önce buradan bilgi alarak istedim modemi , dün getirip 383zn ile kurulum yaptılar. sıkıntı olmadı.
  • ZN modem ihtiyacı olan varsa verebilirim.Ben 1 hafta falan kullandım cihazı sonra kaldırdım, bana pek uymadı cihaz.Ancak daha öncede dediğim gibi normal bir internet kullanıcıysanız cihaz güzel sadece router görevlerinde kafası karışıyor.
    Almak isteyen olursa 100 TL nakit satabilirim yada sahibinden/sanalpazar üzerinden satışa koyabilirim.

NOT:Cihaz kutusundan çıkarıldı 3-4 gün bağlantı yapıldı ve söküldü.Sıfır alındı ve garantisi vardır.Herhangi bir sorunu yoktur.İhtiyacım olmadığı için satıyorum.

NOT: Cihaz 07.09.2015 tarihinde satılmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Charmlander -- 7 Eylül 2015; 14:43:41 >
  • 2005 den beri kablo tv dolayısıyla uydu net kullanırım. Son teknolojiler çıktıktan sonra özellikle artan internet hızındaki gelişmeleri türksatın sunmuş olduğu hizmetlerde aksamalar olmaya başladı En son 2013 yılında kampanya kapsamadında verilen CBW-383Z4 modemler wifi erişim mesafesi ve ping sorunlarıyla uydu neti kulanan insanlara resmen çile çektirdiler. Bunlardan birisi de benim. 2005 den beri almış türksat hizmetleri için kullanmak zorunda olduğum modemler yüzünden evim Net Master modem çoplüğüne döndü. Her nedense veya sizin gibi işi anlamadığımdanmı nedir Net Master modeme ilaveten hep TP-link gibi ayrı marka bir router kullanarak uydunet sorunları çözmeye çalıştım. Normal masa üstü bir bilgisayarda kablolu bağlanarak oyun veya diğer uygulamalarda bir sıkıntı olmayabilir . Ama evinize gelen kalabalık bir ailenin cep tel, veya kişisel laptopları kullanımında problemler başlamaktadır. Ayrıca ben evimde kablosuz görüntü aktarımı ve Özel kullandığım bir marka olan CCcam ve server receveir ile IP TV hizmetleri veren bir kuruluşun yayınlarında ping sorunları nedeniyle sıkıntılar yaşamaktayım. TP_link router kullanmadan sadece Net masterin vermiş olduğu CBW-383ZN modem kullanarak İzlediğim bir flimi yarısına kadar seyretip pink sorunu olduğunda flim yayını kesip ping durumu düzeldiğinde flim tekrar baştan başladığı için seyrettiğin 1 saatlik bölümü tekrar izlemek gibi veya görüntülü aktarımlarda donmalardan dolayı ping sorunu gidinceye kadar en az bir 2 dakika beklemek gibi sıkıntılar devem etmektedir. Bunları ilave TP-Link 841N router ile çözüm üretmekteyim. İlave elektrik harcamaktayım. Bunun için elinde CBW-383Z4 eski modem olan kişilerin yeni modem diye verdikleri ve benimde ne yazık ki almış olduğum CBW-383ZN modem sadece wifi sorunlarına çözüm getirmeye çalışmışlar oda yeterli düzeyde değil. Daha önceki yazımda da belirtiğim gibi ben sadece kullanıcıyım. Herhangi bir ticari maksadım yoktur. Evimde ki her odamda ve ballkonumda Tv olduğundan her televizyona ayrı ayrı recevır veya setbox kullanmamak için türksat tercihim olmuştur. Ama 10 senelik kullanıcı olarak Net master modemleri değil Saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: Charmlander

Bu haftaiçi uzun uğraşlar sonucu bir tane aldım fakat tam anlamıyla test etme olanağı bulamadım.
    Ancak ilk izlenimlerim kablosuz performansı hariç CBW383Z-4 ile aralarında çokta fark olmadığı yönünde
    Kablosuzu pek kullanmıyorum normalde ancak ZN serisinde çekim alanı olarak 9-10 metrelerde -70-75 dBm sinyal alabildiğimi belirtmek isterim.Tabi bu sinyalde veri aktarımının stabilitesinide test etmek gerektiğinide unutmamak lazım..(Gerçi bana geçici süre verdikleri Z4 test modemindede bu değerleri görmüştüm ancak kendi Z4 modemim duvarın arkasından çekmiyordu)
    Z4 ile kronik olarak yaşamış olduğum arayüz şifresi değiştireme ve upstream ve downstream aynı anda yüklendiğimde takılma sorunlarını bu cihazdada yaşadım.Ping artması sorunu modemden mi hattan mı kaynaklanıyor tam emin değilim ancak full upload yüklendiğimde normalde 75ms olan pingler 175-250 ms'lere kadar çıktı.Z4'te dahada yükselebiliyordu.

Cihaz genel anlamda Z4'den daha hızlı ancak dediğim gibi tam anlamıyla bir testten geçirmek lazım.Aslında bu haftasonu vaktimi buna ayıracaktım ancak kendimi pek iyi hissetmediğimden ötürü pekte canım istemedi.En kısa zamanda değerlendirip paylaşmayı düşünüyorum.

Şimdilik bu kadar, daha detaylı bir test yaptıktan sonra izlenimlerimi burada paylaşırım.
    Hocam arayüz şifresi değiştirememe veya belirlediğiniz şifrenin kaydedilemesi rezil bir güvenlik açığı değil mi? İç ağa bağlı herkes modeme giriş yapar bu durumda?

Ne zaman bitecek bu Netmaster eziyeti?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.