Şimdi Ara

Uygarlık Tarihinden geçemeyenler... Yöntem, sinerji, neyapmalı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, ne yapsam ne etsem olmuyor. 1. sınıfta kaldım bu dersten 2. sınıfta tüm dersleri verdim bu dersten yine kaldım. Murat Yayınlarındaki kitaptan çalıştım her seferinde... Genel olarak çok başarılı bulduğum Murat Yayınları uygarlık tarihinde tam bir fiyasko. Şöyle bir gerçek var kitap başarılı belki ama Uygarlık Tarihi sorularını hazırlayanlar milletle dalga geçiyor sanki. Aşağıdakilerden hangisi Eski Roma Uygarlığının imparatorlarından birisi değildir ? Tarzında bir soru, seçeneklerde 2 tane Roma imparatoru var ama birisi Yeni Roma birisi Eski Roma ( tabi bunu sınav sonu kitaptan incelediğimde öğreniyorum ) yahu roma imparatorunu bilmen yetmezmi eskisi yenisi bukadar detaylı soru sorulmazki. Bu sadece bir örnek çok alakasız sorular soruluyor. Sor Mısırı, nil nehrinin Mısır için önemini, bu nehir taşınca geometrik hesaplar yapılarak yerlerşim yerlerinin oluşturulduğunu, bu konu önemli çıkar diyorsun gerçekten çalısıp çaba gösteriyorsun ama 1 tane soru çıkmıyor hep alakasız yerlerden. Neyapmak gerek, bu dersten geçen arkadaşlar nasıl bir yöntem uyguladı ?

• Ozellikle tarih gibi bir alan icin sunu onerebilirim;

Takildiginiz, calismakta zorlandiginiz konularla ilgili belgeseller izleyin. Bu sekilde gorsel hafizanizin yardimiyla kisileri, olaylari, sehirleri cok daha rahat hatirlayabilirsiniz. Ozellikle Misir ve antik yunan Batı dunyasinda cok populerlerdir. Bu sebeple ciddi belgesellere ulasabilirsiniz. Anadolu uygarliklari icin de bizim yaptigimiz belgesellerden cok fazla var. Takildiginiz konularla ilgili belgeselleri temin edip onlari bir izleyin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.