Şimdi Ara

Uygulamalar Ekran Çözünürlüğüne Göre Değişkenlik Gösteriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

yeni bir bilgisayar aldım. bilgisayarın ekran çözünürlüğü 1920x1080. ekran kartı 2 gb nvidia gforce mx150.

şimdi şöyle bir sorun var. bazı net sayfalarını açtığımda görüntü gayet keskin ve net. mesela şu anki donanımhaber forum sayfası gibi. ancak google earth gibi yüklediğim uygulamaların bazılarında görüntü biraz bulanıklaşıyor. yazı keskinliği gidiyor. hiçbir çözünürlük ayarıyla oynamıyorum ve görüntü bu şekilde uygulamalara göre değişkenlik gösteriyor. bunu nasıl düzeltebilirim? google earth gibi yüklediğim bazı programların çözünürlüğünü nasıl artırabilirim?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Başlata sağ tık > Ara > ClearType
    buradan gerekli ayarlamaları yap.
  • Bir kaç tane örnek resim yüklerseniz sıkıntının çözünürlükle mi ilgisi var yoksa başka bir şeyden mi kaynaklandığını bulabiliriz.

Bazı yüklediğim uygulamalarda böyle bir sıkıntı oluyor diyorsunuz ama yüklediğiniz uygulama oyun ve benzer bir şey değilse kendine özel çözünürlük belirlemez. Windowsun çözünürlüğü ne ise uygulama da o çözünürlükte çalışır.

Google earth demişsiniz örnek olarak. Google earth eğer internet bağlantınız yavaş ise veya dengesiz(ani hız düşüşleri artışları oluyor) ise uygulamanın size göstereceği görüntüler tam yüklenemediği yada yarım yüklendiği için bulanık olarak gözükecek ve yazılarda kesin olmayacak.

Tarayıcı üzerinden girdiğiniz sitelerde aynı şekilde google earth tarzı yerler ise veya normal bir site de olsa aşırı grafik ve animasyon içeren bir yer ise net hızı dediğim gibiyse tam yüklenemediği için bahsettiğiniz sıkıntılar olacaktır.

Kolay gelsin.

• merhaba öncelikle cevap gecikmeli oldu kusura bakmayın. 2 resim yolladım size. birincide görüldüğü gibi bilgisayarımda yüklü olan google earth programında yazılar bulanık çıkıyor. diğerinde ise google earth a netten girerek ekran görüntüsünü aldım. ondaki yazılar daha net. umarım bunu çözmenin bir yolu vardır. selamlar.

Uygulamalar Ekran Çözünürlüğüne Göre Değişkenlik GösteriyorUygulamalar Ekran Çözünürlüğüne Göre Değişkenlik Gösteriyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.