Şimdi Ara

ekran parlaklığı sürekli değişiyor :( yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
29.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ekran parlaklığım sürekli olarak o an ekrandaki görüntünün beyaz yada siyaha yakın olmasına göre değişiyor ve buna çözüm bulamadım dell inspiron n5110 laptop kullanıyorum...nvidia ve intel ekran kartları sürücüleri güncel olarak yüklü.. yardımlarınız için teşekkürler..

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ekran Parlaklığı Sürekli Değişiyor: Nedenleri ve Çözümleri

Birçok kişi, ekran parlaklığının otomatik olarak değiştiği sorunla karşı karşıyadır. Bu sorun, farklı cihaz türlerinde, örneğin dizüstü bilgisayarlar, akıllı telefonlar ve televizyonlar gibi görülebilir.

Nedenleri:

• Ortam Işığı Sensörü: Çoğu cihaz, ortam ışığına bağlı olarak otomatik olarak parlaklığı ayarlayan bir ortam ışığı sensörüne sahiptir. Bu sensör, çok parlak veya çok karanlık olduğunda parlaklığı ayarlayarak göz yorgunluğunu azaltmaya yardımcı olur.
    • Güç Ayarları: Bazı cihazlar, pil ömrünü uzatmak için düşük güç modunda parlaklığı azaltır. Bu ayar, prize takılıyken bile parlaklığın otomatik olarak değişmesine neden olabilir.
    • Uygulamalar: Bazı uygulamalar, içeriklerini daha iyi görüntülemek için parlaklığı geçici olarak değiştirebilir. Özellikle video oynatma veya oyun uygulamalarında bu durum yaygındır.
    • Donanım Sorunları: Nadiren de olsa, ekran parlaklığındaki otomatik değişiklikler donanım sorunlarından kaynaklanabilir.

Çözümleri:

• Ortam Işığı Sensörünü Devre Dışı Bırak: Cihazın ayarlar menüsünden ortam ışığı sensörünü devre dışı bırakarak bu sorunu çözebilirsin.
    • Güç Ayarlarını Kontrol Et: Cihazın güç ayarlarını kontrol et ve parlaklığın düşük güç modunda değişmeyeceği şekilde ayarla.
    • Uygulamaları Kapat: Parlaklığı otomatik olarak değiştiren uygulamaları kapatmayı dene.
    • Sürücüleri Güncelle: Ekran sürücülerini güncellemek, bu sorunla ilgili hataları gidermeye yardımcı olabilir.
    • Cihazı Yeniden Başlat: Bazı durumlarda, cihazı yeniden başlatmak sorunu çözebilir.
    • Profesyonel Yardım Al: Yukarıdaki çözümler işe yaramazsa, profesyonel bir teknisyenden yardım almayı düşün.

Bu çözümleri uygulayarak, ekran parlaklığının sürekli değişmesi sorununu gidermene yardımcı olabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ekran parlaklığı ayarı hangi seçenekte? Dengeli, güç tasarrufu, yüksek performans? Bunları değiştirip dener misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliemremen

Merhaba arkadaşlar ekran parlaklığım sürekli olarak o an ekrandaki görüntünün beyaz yada siyaha yakın olmasına göre değişiyor ve buna çözüm bulamadım dell inspiron n5110 laptop kullanıyorum...nvidia ve intel ekran kartları sürücüleri güncel olarak yüklü.. yardımlarınız için teşekkürler..

hocam merhaba

şimdi bir ihtimal lcd veya inverter hatası son ihtimal ise adaptör de olabilir neden dersen voltaj değişiminden parlaklık yada ışık kısma sıkıntısı yapabilir

denemek gerek
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stainless..

Ekran parlaklığı ayarı hangi seçenekte? Dengeli, güç tasarrufu, yüksek performans? Bunları değiştirip dener misiniz?

hocam bunların hepsini denedim :( malesef olmadı sanki otomatik parlaklık ayarı gibi birsey ekran koyu renkleri gösterince kısıyor açık renklerde yükseltiyor
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Stainless..

Ekran parlaklığı ayarı hangi seçenekte? Dengeli, güç tasarrufu, yüksek performans? Bunları değiştirip dener misiniz?

hocam bunların hepsini denedim :( malesef olmadı sanki otomatik parlaklık ayarı gibi birsey ekran koyu renkleri gösterince kısıyor açık renklerde yükseltiyor

Alıntıları Göster
    çözdüm arkadaşlar galiba intelin arayüzünde performans ayarları falan var onlardan bir kaçını kurcaladım oldu artık hangisi işe yaradıysa

• aliemremen A kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz bilgi için çok teşekkürler! Intel'in arayüzünde "Güç" seçeneğinin içinde "Pille çalışırken" bölümünde "Görüntü Enerji Tasarrufu Teknolojisi"ni disable edince düzeliyor :)
  • Ben monitörden kaynaklanıyo sanıyodum teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustogardasim

Ben monitörden kaynaklanıyo sanıyodum teşekkürler
    Toshiba dizüstünde aynı sorunum vardı. Çözümü burada buldum. teşekkürler.

Güç Seçenekleri>Plan ayarlarını değiştir>Gelişmiş güç ayarlarını değiştir>
    ATI grafik güç ayarları>ATI powerplay ayarları>Pilde:Maksimum Performansı seçili yaptım. Düzeldi.

Windows 8.1 Single Language 64bit
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yigitay

Toshiba dizüstünde aynı sorunum vardı. Çözümü burada buldum. teşekkürler.

Güç Seçenekleri>Plan ayarlarını değiştir>Gelişmiş güç ayarlarını değiştir>
    ATI grafik güç ayarları>ATI powerplay ayarları>Pilde:Maksimum Performansı seçili yaptım. Düzeldi.

Windows 8.1 Single Language 64bit

Alıntıları Göster
    Bu çift ekran kartlı modeller sürekli sorun çıkartıyor. Hiç ısınamadım bu tarz kartlara. Büyük ihtimaller kullandığınız programlar arasında ekrn kartını değiştiriyor. Ayarları tek kartta çalışacak şekilde düzenlemek gerekli.

• ilginç mis

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cepAnkara

ilginç mis
    ekranı hareket ettırıyormusun mesela asagı veya yukarı
  • quote:

çözdüm arkadaşlar galiba intelin arayüzünde performans ayarları falan var onlardan bir kaçını kurcaladım oldu artık hangisi işe yaradıysa

Daichi nin dediği gibi
    Intel'in arayüzünde "Güç" seçeneğinin içinde "Pille çalışırken" bölümünde "Görüntü Enerji Tasarrufu Teknolojisi"ni disable edince düzeliyor

fakat her restartta tekrar eski haline geliyor, sizde de böylemi bu durum?
  • quvardci Q kullanıcısına yanıt
    Bende bir kere ayarlayınca restartta da hiç eski haline gelmedi, sizde bu sorun hala devam ediyor mu?
  • Daichi kullanıcısına yanıt
    Yönetici olarak çalıştır deyip yapınca değişmedi hocam bir daha.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: quvardci

Yönetici olarak çalıştır deyip yapınca değişmedi hocam bir daha.
    Ben de aynı sorunu yaşıyorum. İntel pilde çalışırken ayarını yaptım da ben fişteyken kullanıyorum. Güç planı ayarlarını da yaptım hala devam ediyor sorun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Custard Pie

Ben de aynı sorunu yaşıyorum. İntel pilde çalışırken ayarını yaptım da ben fişteyken kullanıyorum. Güç planı ayarlarını da yaptım hala devam ediyor sorun

aynı sorun bende de devam ediyor acaba çözümü nedir
  • xxpisiko41xx kullanıcısına yanıt
    Soruna herhangi bir çözüm bulabildiniz mi? Aynı sorun bende de var ve internetteki neredeyse her şeyi denedim. Bende sadece oyunlarda yapıyor bunu. Pil ile girdiğimde sorun yok ama şarja bağlıyken sorun devam ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: älg

Soruna herhangi bir çözüm bulabildiniz mi? Aynı sorun bende de var ve internetteki neredeyse her şeyi denedim. Bende sadece oyunlarda yapıyor bunu. Pil ile girdiğimde sorun yok ama şarja bağlıyken sorun devam ediyor.
    aynı sorun bendedede var :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: mkm5838

aynı sorun bendedede var :(

Alıntıları Göster
    sorun bende de var. çözümü bulabilen varsa yazabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mayfive

sorun bende de var. çözümü bulabilen varsa yazabilir mi?

Alıntıları Göster
     ekran parlaklığı sürekli değişiyor :( yardım

Merhaba, Laptop otomatik ekran optimizasyon ayarını ekteki işlemi yaparak kapatabilirsiniz.

Selamlar.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.