Şimdi Ara

Uygun fiyatılı soğutucu tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Evde iki adet bilgisayar var ikisinde de stok fan kullanıyorum fakat bir tanesi kırıldığından ona yeni fan almam gerek hazır almışken oc'ye de imkan tanıyacak düzeyde bir fan alabilir miyim ? şeklinde bir dsüşüncem var yoksa yine stok fan ayarında 20 liralık işlemci fanı alacağım eğer olmazsa.

80-110tl bandında elimdeki i5 760'ı çok ekstrem olmadan aşırtmama yardımcı olacak sessiz çalışan bir işlemci fanı bulunur mu acaba yoksa o fiyat aralığındaki işini görmez git stok fan mı al dersiniz ?

Büyük ihtimalle vatandan alacağımdan dolayı genel olarak vatanda bulunabilecek işlemci soğutucuları önerebilirseniz çok iyi olur.

Şimdiden teşekkürler

Not: Daha önce OC tecrübem var imzamdaki sistemi imzamdaki fan ile aşırttım ama sesinde rahatsız olup stok soğutucuya döndüm o sebepten dolayı şu anda kullanan her türlü soğutucuya açığım.

İşlemcim i5 760 yani lga 1156

• Aşağıdaki 2 si işinizi fazlasıyla görür :

XIGMATEK GAIA SD1283
    http://www.vatanbilgisayar.com/gaia-sd1283-intel-lga775_1156_1366--amd-am2_am3-islemci-sogutucu.html

AKASA VENOM
    http://www.eksenbilgisayar.com/urun/akasa-venom--ak-ccx-4002hp--amd-intel-lga77511561366-islemci-sogutucu.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iron Mask -- 10 Aralık 2014; 22:28:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Iron Mask

Aşağıdaki 2 si işinizi fazlasıyla görür :

XIGMATEK GAIA SD1283
    http://www.vatanbilgisayar.com/gaia-sd1283-intel-lga775_1156_1366--amd-am2_am3-islemci-sogutucu.html

AKASA VENOM
    http://www.eksenbilgisayar.com/urun/akasa-venom--ak-ccx-4002hp--amd-intel-lga77511561366-islemci-sogutucu.aspx

Fiyatı gayet uygunmuş hocam dediğim gibi bunun ile ne kadara kadar aşırtmaya izin verir ve ses düzeyleri nasıldır acaba. Aslında çok ile OC istemiyorum ama ben Thermaltake big typhoon ile 3.6'ya kadar aşırttım ama o büyük bir soğutucuydu 3.2-3.4 seviyesinde yük altında ne gibi sıcaklıklar alrıım bu ürün ile.

• Big Typhoon zamanının iyi soğutucularındandı.
    Ancak güncel kule soğutucuların daha verimli soğuttuğu da bir gerçek.
    Bunlara istenirse 2. fan takma imkanı da var.
    Alabilirseniz Venom biraz daha iyidir, Gaia 3x8 mm, Venom 4x8 mm ısı borusuna sahip.
  • quote:

Big Typhoon zamanının iyi soğutucularındandı.
    Ancak güncel kule soğutucuların daha verimli soğuttuğu da bir gerçek.
    Bunlara istenirse 2. fan takma imkanı da var.
    Alabilirseniz Venom biraz daha iyidir, Gaia 3x8 mm, Venom 4x8 mm ısı borusuna sahip.

Dediğiniz kadar fark oluyorsa akasa venom'da alabilirim dediğim gibi limitim 110'a kadar akasa'ya da gücüm yeter açıkçası ilerleyen zamanda bilgisayarı değiştirme gibi bir hayalim vardı fakat görülen ekonomik duruma göre en az 3 yıl daha bu bilgisayarlayım belki daha fazla o yüzden 20-30 tl'ye kıyıp fark olacaksa daha iyi soğutucu alabilirim OC kapasitemi ne kadar arttırırsa o kadar iyi olur. Hobi olarak değil ama gerektiği zamanda OC yapıyorum açıkçası geri kaldıkça makine.

Eksen kadıköyde vardı galibağa ordan alabilirim.

• Venom çok iyi soğutucu.
    Eksen fiyatı da şu an çok cazip.
    Tereddüt etmeden alabilirsiniz.
  • quote:

Venom çok iyi soğutucu.
    Eksen fiyatı da şu an çok cazip.
    Tereddüt etmeden alabilirsiniz.

Şu an aldım ve montajını yaptım boşta 25 dserecelerde prime 95'de ise yük altında 50'yi geçmiyor. Şu an sonuçlar çok iyi gibi doğru bir seçim oldu anlaşılan.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Beğendiğinize sevindim
  • quote:

Beğendiğinize sevindim

Hocam son bir soru şimdi bu soğutucu içinden tek fanlı çıktı doğal olarak fakat konnektörler ile çift fanlı sistem de olabiliyor anladığım kadarıyla acaba 2 fan ile performansta nasıl bir artış olur. Ayrıca herhangi bir 12cm fan alsam bu sisteme entegre etmekte bir sorun yaşar mıyım ?
  • Şu an acil değil ama yazın sıcaklıklara göre 2. Viper fanı takabilirsiniz.
  • quote:

Şu an acil değil ama yazın sıcaklıklara göre 2. Viper fanı takabilirsiniz.

Tek satılıyor değil mi onlar yani içinden konnektörler çaktı direkt 12 cm'lik bir fan alsam onu kullanırım fakat şöyle bir durum var anakart üzerindeki CPU_Fan soketi bir tane diğerleri CHA_Fan heralde kasa fanları için acaba onlar da devir kontrollü müdür yoksa sabit devirde çalışıp ses yaparlar mı ? Bir de ben hava çıkışı RAM'lere olacak şekilde yaptım fanı doğru montaj bu şekilde mi ?
  • Resimdeki gibi 4 pinliyse pwm özelliği ile kontrol edilebilir.
    3 pinli fanlar bazı anakartlarda yazılımla kontrol edilebiliyor ama hepsinde olmuyor.

Intel sistemde 2 şekilde de takılabiliyor.
    Siz yaygın olan aşağıdaki gibi yapın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.