arkadaşlar bu konuyu şu an güncel yazıcılar ile tekrar gözden geçirebilirmiyiz baktım yazılar 2005 e ait
teşekkürler
Bitmeyen kartuş sistemli canon mp235 kullanıyorum hp nin a4 boyutunda 200gr. parlak fotoğraf kağıdına baskı alıyorum. Gayet güzel ve kaliteli oluyor , tabii kağıdın kalitesi arttıkca çıkan fotoğrafda bir o kadar güzelleşiyor. Maliyet çok düşük bilgisayardan istediğiniz fotoğrafı ayarlarını yapıp çıktısını alabilirsiniz. Benim tek sıkıntım mp235 modeliyle alakalı maalesef çerçeve bırakıyor. Ama üst modellerde sıfır yazanlar var.
Yalova da yaşıyor olsan kesinlikle yazıcı al derdim. Bizim burada 25-30 Kuruşa fotoğraf bastırmak mümkün değil. 10x15 den büyük ama A4 kağıttan küçük fotoğraf bastırdım 5 Tl aldılar. A4 baskı yaptırırsan 7- ile 10 TL arasında alıyorlar. A4 baskı yapmadın maliyeti bile 25 kuruşu geçmez. 100 adet A4 kağıdı 14-19 TL den alıyorsun. Kağıt başına maliyet 0,14 -0,19 TL geliyor. Haydi buna mürekkep maliyeti ekle.
Bir de fotoğrafçılar 100 adet kağıdı biz den daha ucuza alırlar. Kısaca maliyeti en fazla 25-30 kuruş olan A4 baskı için 10 TL alıyorlar.
Ha şu var yarın bir gün ben de stüdyo açarsam aynını yapmam gerekecek.
Ben evde Canon MX340 kullanıyorum güzel çıktı veriyor Tek sorun biri siyah biri renkli 2 kartuşla çalışan cihaz olduğundan fotoğraf baskısı yapınca kartuş çabuk bitiyor. Mürekkep palı olduğundan gittigidiyor dan set almıştım onla kartuşlar bitince dolduruyorum. Teknosalar da 100 adetlik kutuda 14-19 TL den satılan HP A4 kağıda kaliteli baskı yapıyor.
1,5 sene önce küçük çapta sergi yapmıştık ve fotoğraf stüdyosunda baskılar alınmıştı ve sergi fotoğraflarından birini bir yakınıma hediye olarak verince bende aynı fotoğrafı beğendiğim den bu defa o fotoğrafı Canon MX340 ile bastım stüdyo da basılan fotoğraf ile aynı kaliteye yakın kalitede fotoğraf çıktı.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme