Şimdi Ara

Uygun maliyetle fotoğraf basmak (Evde, Yazıcı ile)???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
6.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Piyasada bir sürü foto yazıcı ve foto yazabilen inkjet yazıcılar mevcut, ancak hiç birinde 10x15 fotoğraf basmanın maliyeti belli değil. Kartuş fiyatları 3 aşşa 5 yukarı belli ancak, bir kartuş ile kaç tane baskı alınabiliyor? Bu tür yazıcıları evde kullananlardan öneri bekliyorum.

lazer yazıcı bile düşündüm, konica minoltanın 249 eu + KDV ye renkli lazeri var, ancak lazer yazıcı fotoğraf basmak için tasarlanmış bir alet değil kanımca?

• bence hiç uğraşma zaten 25-30 kuruşa basıyor fotoğrafçılar, hem daha dayanıklı oluyor, evde basacağın fotolar solabilir veya renkler dağılabilir hele inkjetle basılanlar hiç yaramaz, paşa paşa bastır fotoğrafçıda
  • Valla 2000 yılının inkjeti HP920c ile bastığım deneme fotoları mükemmel kaliteliydi. Yeni kartuş alırken yanında hediye foto kağıdı vermişlerdi 10x15. Bence yaramaz değil. Bazı renk geçişleri sadece gözle seçilebiliyor. O da 2005 model photo-printerlar ile olmaz. Laser yazıcıyı hiç düşünme. Gazete kağıdı gibi çıkış alıyorsun. Parlak oluyor ancak kalite yok. Parlaklığın nedeni de toner zaten.

Ancaak, yazıcı ile evde harıl harıl baskı alırsan pahalıya gelir. 250 bin liraya fotoğrafçıya vermen uygundur. Ancak bazen acil baskı gerekiyorsa, sorunsuz çıkış alabilirsin yeni nesil foto yazıcılarından.
  • her çektiğim fotoyu basayım demiyorum da, el altında foto yazıcı olsa fena mı olur?

Canon pixma IP5200 e baktım
    169 euro + KDV
    CMYK için 4 kartuş renk (13 ml, tanesi 15-20 ytl) ve 26ml lik siyah kartuş kullanıyor
    renk kartuşları ayrı ayrı olduğundan, biteni değiştiriyorsun

çift taraflı baskı yapabiliyor kağıda, özellikleri çok iyi. bulursam alıcam en kısa zamanda
  • bende 4200 ünü almaya gittim fakat benim oğlan okulda lazım diye 3 ü 1 arada modellerden istedi
    canon pixma ip 170 i beğendik 149€,fakat stokta kalmamış,bizde epsom stylus 4800 aldık 139€
    eskide hp kullanırdım hep sorun olurdu.oğlum okul için 250 sayfa internetten baskı yaptı,şahane,sorunsuz çalışıyor
  • unuttum,tabiki canon pixma 5200,şahane bir printer foto için,9600 dpi e çıkıyor
  • Canon 5200 aldım
    alet çok iyi, resmen uzay teknolojisi
    fotoğraf baskı kalitesi inanılmaz, fotoğrafçıda basılmış gibi, üstelik inanılmaz hızlı basıyor!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: muratremx

Canon 5200 aldım
    alet çok iyi, resmen uzay teknolojisi
    fotoğraf baskı kalitesi inanılmaz, fotoğrafçıda basılmış gibi, üstelik inanılmaz hızlı basıyor!

Güle güle kullan Murat, Fiyat nedir acaba?
    Ayrıca normal baskılarda da kullanabiliyor muyuz bu aletleri? Düz yazı basmak için de ideal mi yani?
  • 10*15 foto kagidi nerden ve kaca buluyorsunuz acaba?
  • Ya ben hesapladım, fotoğrafçıya vermek daha hesablı. Kodal Dijital, 30 foto verirsen tanesini 250 Bin liradan yapıyor. Yazıcı almak daha zararlı. Ama özel fotolarım var dersen o başka. O zaman alman gerek. Ben şu anda almaktan vazgeçtim.

Bir arkadaşım Epson Stylus Photo R300 kullanıyor. Çok memnun. Onu düşünebilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Turetskiy_Muj

Ya ben hesapladım, fotoğrafçıya vermek daha hesablı. Kodal Dijital, 30 foto verirsen tanesini 250 Bin liradan yapıyor. Yazıcı almak daha zararlı. Ama özel fotolarım var dersen o başka. O zaman alman gerek. Ben şu anda almaktan vazgeçtim.

Bir arkadaşım Epson Stylus Photo R300 kullanıyor. Çok memnun. Onu düşünebilirsin.

sadece fotoğraf baskısı için printer daha maliyetli.. fotoğrafçılar 25-30 kuruşa yaparken değmez..
    ki zaten fotoğraf kağıdının maliyeti o kadardır...
  • quote:

Orjinalden alıntı: nadir_en

quote:

Orjinalden alıntı: Turetskiy_Muj

Ya ben hesapladım, fotoğrafçıya vermek daha hesablı. Kodal Dijital, 30 foto verirsen tanesini 250 Bin liradan yapıyor. Yazıcı almak daha zararlı. Ama özel fotolarım var dersen o başka. O zaman alman gerek. Ben şu anda almaktan vazgeçtim.

sadece fotoğraf baskısı için printer daha maliyetli.. fotoğrafçılar 25-30 kuruşa yaparken değmez..
    ki zaten fotoğraf kağıdının maliyeti o kadardır...

+1
    fotoğrafçılar bu kadar ucuza yapıyorlarken lüks kaçar,kurtarmaz,değmez

• Aynen öyle. Eşimin ailesi de pahalı bir Canon aldı. Onlar da Epson R320 falan almayı düşündüler.

Onları zar zor ikna ettim. Çünkü, 6'lı printer kartuşu, baskı kafası, kağıdı hayli masraf. Gerçekten gereksiz; eğer amatör bir fotoğrafçıysanız. Paranız fazla ise alabilirsiniz.
  • Bende hp photo smart 375 var avantajı istegim resmi editleyerek fotorafcı aramadan basabiliyorum ama ayrıca fotorafcıdan aldığım A4 foto kağıdını 10X15 boyutunda 3 parçalıyorum... mürekkep mailyetini göz önüne alırsak ... fotrafçıda bastırmak daha karlı ....

Uygun maliyetle fotoğraf basmak (Evde, Yazıcı ile)???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi internetboy -- 11 Aralık 2005, 20:29:30 >
  • ben bunun tartışmasını başka bir topicde yapmıştım ama aynı şeyleri burayada yazayım bari 10X15 baskı alacaksan eğer 200-300 bin lira arası basıyorlar fotoğrafçılarda senin evde basman en az 500 bine gelecek bence saçma bişi bence yani tabi yine sen bilirsin ama astarı yüzünden pahalıya gelecek kartuş kağıt bilmemne amannnn boşver ver adama yapsın işte ... Bide aman şurası olmamış aman yarım çıkmış aaaaaaa rengi niye böyle oldu derken bi dünya kağıtta harcayacaksın boşver abicim salla yaaaa...
  • Arkadaşlar bir şey gözden kaçıyor gibi.

fotorafçılarda 10x15 baskıların fiatı ve kalitesi gerçekten çok iyi hele istanbul sirkeci'de 15 kuruşa kadar düştü ancak A4 ebadındaki baskıları aynı ucuzlukta yaptıramıyorsunuz. örneğin bir baskı için fiat baskı başına 3 ytl ye çıkabiliyor. bu ebattaki baskılar için doldurma kartuşlar ile yaptığınız baskı, kağıt dahil daha aşağıda olabiliyor. hesabını yapmak lazım (şayet A4 için 4 tane 10x15'lik fotoyu birleştirmek istemezseniz :))

Syg.
  • hp 1510 veya 1610 bukonuda nasil bi makine
  • canon 5200, 2 taraflı baskı yapabilen, kartuşları oldukça uygun bir yazıcı.
    foto kalitesi mükemmel
    A4 boyutunda baskı yaparsanız, fotoğrafçıda basmak ile aynı fiyata geliyor
    10x15 de arada, eşe dosta (kızlara) evde gösteri yapmak için ideal ;)

26 ml lik siyah kartuşu 22 ytl düşünün!
    HP, 13 ml lik kartuşu 30 dan satarken!
  • quote:

Orjinalden alıntı: muratremx

her çektiğim fotoyu basayım demiyorum da, el altında foto yazıcı olsa fena mı olur?

Canon pixma IP5200 e baktım
    169 euro + KDV
    CMYK için 4 kartuş renk (13 ml, tanesi 15-20 ytl) ve 26ml lik siyah kartuş kullanıyor
    renk kartuşları ayrı ayrı olduğundan, biteni değiştiriyorsun

çift taraflı baskı yapabiliyor kağıda, özellikleri çok iyi. bulursam alıcam en kısa zamanda

http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=1004&productId=bd90517

• bimeksten aldım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.