Zamanında lazer daha kalitelidir diye Canon i-SENSYS LBP5050 Aldık. Fakat çıktı aldığımda CorelDraw da vektörel olarak düzenlediğim şekil ve kelimeler resmen pixel pixel çıkıyor. Yazdıracağım şey tamamen fotoğrafçıda bastırdığımız kalitede olsun istiyorum. Bastırdığım şeyler 4punto kelimeler ve 1mm kalınlığında çizgilerden oluşuyor.
Forumda biraz araştırdım da, Epson L800 önerenler çoğunlukta. Canon da diyen var ama pek bir model hemfikirlliği yok.
Canon bayisi ile çalıştığım için canon almak daha kolay ama illa epson ya da başka marka olacaksa alırım.
Fiyat pek önemli değil. çok iyi olacaksa 2.000 e kadar giderim. ama fark fiyat farkı kadar olmıcaksa da o kadar para vermeyeli boşuna. zaten bi renkli lazer yazıcı aldık para gitti boşa.
Yardımlarınızı bekliyorum..
1000 küsür TL vermeye razı isen en iyisi L800 buna şüphe yok daha uygun fiyatlı ancak bir tık altı foto baskısı için canon MG7150 ve MG6350. canonlar çok fonksiyonlu kartuşlu. L800 sadece baskı yapar ama tanklıdır.
chungkingexpressC
kullanıcısına yanıt
2 kartuşlu canon modellerinde bile lazerdan daha kaliteli sonuç alınabilir derim.
quote:
Orijinalden alıntı: OCP Türkiye
2 kartuşlu canon modellerinde bile lazerdan daha kaliteli sonuç alınabilir derim.
2 kartuşlu canon yazıcı deneme fırsatım oldu. evet benim lazer yazıcıdan daha iyi yazdırdı ama yine de istediğim sonucu alamadım. bunda da yoğu renklerin arasında beyaz noktalar görünüyor resmen.
L800 de bir de 1,5pl gibi bir şey var. bu pl değerinin önemi nedir ve az olanı mı çok olanı mı makbuldur. L800 benim de kafama yatıyor ve keşke deneme fırsatı bulabilseydim. tan çok önemli bir unsur değil. kurumsal olduğumuz için toner ya da kartuş bitince rahatlıkla orjinal ürün alabiliyoruz.
Birde canon pixma pro serileri var. ama dediğim gibi pl değerini bilmediğim için onlarda fikir sahibi olamadım. onların değerleri 3pl ve 4pl. bu ürünler hakkında da bilginiz varsa sevinirim. Bugün herhangi bir tane sipariş etmeyi düşünüyorum.
pisrabbit
kullanıcısına yanıt
5 veya 6 kartuşlu Canon serileri sizin için uygun olacaktır. Fiyat ve hız açısından Epson L serisinden çok daha iyidir. Dolabilen kartuş veya tank sistemi ile de kullanılabilir. sadece baskı özelliği olan A4 baskısı için ip 7250 A3 baskısı için ix 6550 düşünülebilir.
Canonda çok fonksiyonlu alternatifleri de mevcut.
OCP Türkiye
kullanıcısına yanıt
peki bu pl. değerleri hakkında bilginiz var mı ?
pisrabbit
kullanıcısına yanıt
pikolitre değeri mürekkebin inceliğini gösteren bir ölçüdür. Sözünü ettiğim modellerde mürekkepler 1 pl dir ve profesyonel fotoğrafçılar bu modellerle baskı almaktadır. Örnek baskıları yayınladığım konu linki bir bu konuda fikir verecektir. http://forum.donanimhaber.com/m_86812719/f_//tm.htm#86812719
örnek fotoları inceledim. mesela fotoğrafçıya gittiğin zaman aynen soldaki gibi çıktı veriyor sana. orjinali ile ayırt etmen imkansız oluyor. benim de tam olarak istediğim o. stüdyo kalitesinde baskı. o kadar olmasa bile ona en yakın olanı.
pisrabbit
kullanıcısına yanıt
Üstad bu yazıcıdan aldığım çıktının orjinalini görseniz stüdyo baskısından ayırt edemezsiniz. Tarayıcı kayıplarını hesaba katarak değerlendirin oradaki baskıyı. Bu baskıları burada yayınlamaktan maksat, doğru renkleri ne kadar yakaladığımızı göstermektir.
OCP Türkiye
kullanıcısına yanıt
peki fiyatını ve tank haznesini her şeyini bir kenara atsak, canon ip7250 ile epson l800 baskı kalitesi ve doğru renk sunumu açısından hangisini seçerdin.
yani ben taratıp baskı yapmıcam. atıyorum kartvizit basıcam. ama aynen matbaya bastırtığım gibi basacakmı. sonuç olarak i-sense lbp 5050 lazer ve modelini hatırlamadığım 2 kartuşlu canon yazıcıda denemelerim oldu ve isteğimin yanına yaklaşamadı.
şuan ne dersen onun siprarişini vericem. :)
pisrabbit
kullanıcısına yanıt
200 tl verip 7250'yi denerdim tabii. L800 fiyatı nerdeyse 1000 tl civarında ve kullananlar mürekkebin dayanıklılığı konusunda pek memnun değil.
OCP Türkiye
kullanıcısına yanıt
Şuan telefon açıp sipariş veriyorum. Umraım parayı boşa harcamayız :)
Yardımların için teşekkür ederim.
pisrabbit
kullanıcısına yanıt
Pişman olmazsın merak etme. Bu arada kağıt olarak art paper tarzı bir şeyler kullanırsan gözlerin yaşaracaktır.
OCP Türkiye
kullanıcısına yanıt
Kağıtlar için örnek link verebilir misin acaba
pisrabbit
kullanıcısına yanıt
Sitemizde sadece 280 gr satin ve glossy örnekleri var. Fakat fotoğraf kağıdı kadar canlı sonuç veren art paper ve 120 grlık glossy (kuşe diyorlar ama aslında kuşe değil ince fotoğraf kağıdı) için link veremiyorum Sitemize üye olup adres bilgilerini girerseniz numune yollayabilirim.
pisrabbit
kullanıcısına yanıt
L800'de ki 1,5 PL değeri damlacık boyutunun yani mürekkebi püskürten nozüllerin çapıdır. bu tabi ne kadar küçük olursa baskı o kadar iyi olur. çok kartuşlu canonlarda bu değer genelde 1 PL'dir ancak baskı kalitesini belirleyen tek unsur damlacık boyutu değildir makinenin kullandığı renk adedide önemli bir husustur zaten L800 ve eski px'lerin falan canondan daha üstün olmasının en önemli nedeni bu. Epsonun foto yazıcıları 6 renk kullanır 4 ana renk + LM(açık kırmızı) ve LC(açık mavi) bu extra renkler renk doğruluğu ve renk geçişlerinde epsonu ayrıcalıklı kılan bir durum. L800 1000 TL ama ilk alımda 2000 10x15 baskı alabilirsiniz. canonlar ile bu rakam 100'ü geçmez(ilk kartuşlar) gerçi dolan kartuş ve şimdilerde yeni yeni bitmeyen kartuş alternatifleri var canonlar için bu maliyetleri düşüren sistemler. bencede ilk etapta İP7250 denemek en mantıklısı lazer yazıcı ile yaptığınız denemelerden sonra tam manasıyla eşekten inip ata binmiş gibi hissedeceksiniz.
Ben de geçen hafta aldım IP7250 ve bu kadar güzel bir baskı olamaz. Orjinal kartuşlar ile baskı aldım ve fotoğrafçıdan daha kaliteli diyebilirim 250gr üstü bir kağıtla.
Ben de siparişimi verdim. Çalıştığım servis tedarikçisiyle iletişim halinde, depoların da görünmüyormuş arıyorlar. Orjinal yedek kartuşlarınından ve fotoğraf kağıtlarından da isteddim. sonuç olarak doğru bir karar vermişim gibi duruyor. Yazıcı geldikten sonra artık değişik kağıt ve şekillerde denemeler yapar ben de burdan izlenimlerimi paylaşırım..
bende epson l800 var. stüdyo bsakısından hiçbir farkı yok. en güzel yanı ise 1 dolu tank ile 2000 tane 10*15 foto baskısı yapılabiliyor. mudail mürekkep kullanmaya bile gerek kalmıyor bu yüzden
Keşke Epson L serisi kendinden tanklı bir sistem alsaymışım dedim dün. Cescesorden dün mürekkepler ve kartuşlar geldi fakat pek kullanışlı bir şey gibi gelmedi bana. Kartuşu doldurdum süngerlerin mürekkepi emmesi gerekiyormuş dün bıraktım öyle bugün bakacağım baskı yapacak mı. Kendinden tanklı bir sistem alsam direk kullanmaya başlardım. Birde sık sık dolum gerekecek bir sistem bu dolan kartuşlar. Umarım alışırım yoksa pişman oldum şimdiden.