Şimdi Ara

Fotoğraf Baskısı için En iyi yazıcı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
3
Favori
13.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sinefun01

Keşke Epson L serisi kendinden tanklı bir sistem alsaymışım dedim dün. Cescesorden dün mürekkepler ve kartuşlar geldi fakat pek kullanışlı bir şey gibi gelmedi bana. Kartuşu doldurdum süngerlerin mürekkepi emmesi gerekiyormuş dün bıraktım öyle bugün bakacağım baskı yapacak mı. Kendinden tanklı bir sistem alsam direk kullanmaya başlardım. Birde sık sık dolum gerekecek bir sistem bu dolan kartuşlar. Umarım alışırım yoksa pişman oldum şimdiden.

pişman olma hiç düzgün çalışır bu kartuşlar. süngerin mürekkebi hemen emmesini istiyorsan aparata oturt ama azcık gevşek olsun tıpaları aç sünger hızla mürekkebe bulanacaktır ama tetikte ol tıpalar açıkken hava aldığı için damlatma yapabilir. sünger iyice mürekkeble beslenince hemen tıpaları kapa ve azcık bekle bu işlemi yaparken halının üstünde falan yapma neme lazım.

• Çıktı aldığım resimler ve orjinalleri şeklinde 3 adet resimi koydum. Bir türlü kaliteli çıktı alamadım. Kafa temizliği yaptırdım, 3-4 defa derin temizlik yaptırdım. Süngerler mürekkebide emmişti. Yazıcıdan soğudum akşam uğraşmaktan.
    Çıktı aldığım kağıtlarda orjinal fotoğraf kağıdı, ayarlarda ona göre yaptım ama bir türlü olmuyor. Ne yapmam gerekiyor biraz yardımcı olun. Bu arada mürekkep ve kartuşları cescesor dan aldım bana tam uyumlu dediler, orjinal kartuşla aynı performans olur dediler.

Fotoğraf Baskısı için En iyi yazıcı

@chungkingexpress
     Fotoğraf Baskısı için En iyi yazıcı Fotoğraf Baskısı için En iyi yazıcı Fotoğraf Baskısı için En iyi yazıcı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinefun01 -- 20 Şubat 2014; 8:49:11 >

• ben okul için almıştım bu canon a sonradan takılan tanklı sistemden. tamam aynı l800 gibi yapmışlar ama kalite olarak yerlerde sürünüyordu. gerçi aldığım makinanın da kalitesi düşüktü ama yine de tam bekelntimi karşılamadı. sürekli kafa arızası vermesi, yukarıdaki gibi çizik çizik çıkarması, renk tonlarının tam oturmaması vb gibi. belki ben tam ayarlayamadım ama o zaman kendime dedim ki orjinal olsun 3 kuruş pahalı olsun. elimdeki l800 makineye mudail mürekkep falan kesinlikle kullanmadım ama en azından çıktılar tam istediğim gibi oluyor. geçen sene okulda albüm işi yaptım. bütün okulun 15*21 lik çıktılarını yaptım ve tanklar hala bitmemişti düşünün (sanırım 400 tane 15*21 basmışımdır bu da en yüksek kalitede) görenler hangi stüdyoda bastırdın demişlerdi. bence bu işlerde epsonun tanklı sistemi çok ekonomik. bu arada canonu kullanmadım orj mürekkebi ile o yüzden baskı kalitesini bilemeyeceğim.

• sinefun01 kullanıcısına yanıt
    özellikle bebeğin olduğu fotoğrafta açıkça belliki kırmızı renkte bir sorun var. bu kartuştan kaynaklı olabilir. zira mürekkep uyumsuzluğu bu kadar problemli baskı vermez. ki cescesorun 550-551 mürekkepleri sahiden iyi sonuç veriyor. bakım kısmında püskürtme denetimi, nozül kontrol, püskürtme deseni vs. gibi bir şey olması lazım yazıcıda düz kağıt varken bu işlemi yapın örnek desende problem varmı yokmu varsa hangi renkte bir bakın bakalım.
  • peki bu renk sorununu çözünce yazıcı ile ilgili bir sıkıntım kalmaz mı. inanın yazıcıyı büyük hevesle aldım. kendi kartuşları ile baskıda mükemmel ama bu doldurma kartuşlar beni pişman etti. yazıcıyı geçen hafta aldım şimdi satsam diye düşünmeye başladım.
    birde kartuşla ilgili bir sıkıntı var ise cescesor değişirmi ki kartuşu?
    @chungkingexpress
  • dediğin şekilde yaptım aşağıda görebilirsin. 2 defa derin temizlik yaptıktan sonra aldığım fotoğraf çıktısını da ekledim.
    ne yapmam gerekiyor. önerini bekliyorum

@chungkingexpress
     Fotoğraf Baskısı için En iyi yazıcı Fotoğraf Baskısı için En iyi yazıcı

makineyi uzun süre yatırmış olsan; mürekkep kafada kuruma yapmış çıkar kafayı solüsyona yatır falan diyeceğim ama yanlış hatırlamıyorsam makine yeni öyle uzun süre kullanmama durum söz konusu olmasa gerek, muhtemelen kartuşlarda bir sıkıntı var. cescesorla iletişime geçersen yardımcı olurlar. bende kullanıyorum ürünlerini bir sıkıntı olduğunda çözüyorlar mutlaka gerçi ben fatihteki bayiilerinden alıyorum hep diğerleride öyledir heralde internetten aldıysan zaten muhatabın merkez olur. hala kabul edilemeyecek kadar yetersiz görünsede baskı biraz daha toparlamış gibi geldi bana. bir iki kere daha derin temizleme yap baskıları aynı resim üzerinden yap herhangi bir gelişme varmı daha net gözlemleyebilirsin. süngerlerin mürekkebi iyice emdiğine emin ol orj. kartuşlarla bir kere kafa temizleyip baskı alma imkanın varsa birde onlarla dene orjinallerde problem yoksa sorunun kartuşta olduğuna emin olursun en azından. makineyi uzun süre yatırıpta mürekkep kafada kurumadıysa kartuştadır yüksek ihtimalle zaten.

• chungkingexpress C kullanıcısına yanıt
    Yazıcı bu akşam elime geçti. Bu saate kadar onu kurcaladım durdum. Söylediğin kadar varmış,resmen attan inip eşeğe bindim. bu arada servisim neden epson almadın bunun mürekkebi çok çabuk bitiyor ama epsondan daha iyi çıktı verir dedi. ben de tam bilmemekle bitmeyen kartuş ve tank buna da yapılabiliyomuş dedim ama öyle bişe yok dedi bu modelde. ama her ne olursa olsun kesinlikle doğru tercih yapmışım.benim için en önemli olan baskı kalitesiydi ve bunu kesinlikle yakaladım.
    hatta bir çıktım vardır corel da çalıştığım. dosyadaki kırmızı resmen bordo çıktı.(birkaç renk tonuyla basmalarına rağmen) ama bu makine tam olarak aynı rengi verdi. renk konusunda muazzam ve dediğim gibi bırak sütuydo baskısı gibi olmasını daha da iyi :)

ve bir sorum daha olucak. atıyorum ben bu yazıcıya düz kağıt koysam ama yazdırma seçeneklerinden glosy seçsem ne olur.makine onu algılarmı?
    bana alglamaz gibi geliyor ama resmen bu şekilde oldu. içine koyduğum kağıdın modelini değil de başka model seçince hazne boş hatası veriyor.hatta bu saate kadar onla uğraştım. ve bir başka yaşadığım sorun da 10x15 glosy kağıt koymama rağmen onu bir türlü görmüyor ve hazne sürekli boş diyor. bu sorunları nasıl aşabileceğim hakkında yardım edebilirmisin acaba .

• Makinayı daha geçen hafta aldım.
    Bu bebek resminden hemen sonra bastığım resim aşağıda.
    Cescesor a mail attım. İnanın yazıcıdan soğudum. Bu resimlerden hemen sonra orjinal kartuş ile 1 kere kafa temizliği yaparak baskı aldım mükemmel çıktı veriyor.
    Ama cescesor kartuşlarla bir türlü çıktı alamadım.

Fotoğraf Baskısı için En iyi yazıcı Fotoğraf Baskısı için En iyi yazıcı

• Sabahtan beri CESCESOR ile görüşüyorum. Benden yazıcıyı kargolamamı istiyorlar. Daha bir haftalık kendi kartuşu ile mükemmel çıktı veren yazıcıyı birde koskoca yazıcıyı nasıl kargolayacak isem.
    Bana birde ilk defa böyle sorunla karşılaştık diyorlar. Bende ürünü o zaman göndereyim siz düzeltin diyorum. Bana hala kapağı aç boya aksın ağzından şeklinde önerilerde bulunuyorlar.
    Bir çözüm olsa diye bekliyorum. Ama bir türlü çözüm bulunmuyor. Kimseye önermiyorum dolan kartuş sistemini. Sakın almayın 1 haftadır başıma bela oldu.
    Umarım biran önce sorunum çözülür aksi taktirde tüketici haklarına kadar gideceğim. Sizde sakın alıp başınızı ağrıtmayın.
    Keşke epson kendinden tanklı yazıcı alsaydım. Yazıcıyı almadan önce cescesor a da orjinal ile aynı kaliteyi alırmıyım diye de 10 defa sordum. Bana her defasında sıkıntı yaşamazsınız dediler. Ama yazıcıdan çıktı alamıyorum dolma kartuşları ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinefun01 -- 21 Şubat 2014; 12:59:50 >

Uzungöl fotoğrafını görünce dayanamadım benim ip7250 cihazımla ve OCP 135 serisi mürekkeplerle basıp burada paylaşmayı uygun gördüm. Tarayıcım Epson Bx300f yazıcısının tarayıcısı olup taramayı %50 optimize ederek gönderiyorum. Dolabilen kartuşu bilmem ama sürekli besleme sistemi ve OCP ile gayet güzel sonuçlar alınabiliyor.

Fotoğraf Baskısı için En iyi yazıcı Fotoğraf Baskısı için En iyi yazıcı Fotoğraf Baskısı için En iyi yazıcı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OCP Türkiye -- 21 Şubat 2014; 17:10:23 >

• Benim çıktılar bunlara yaklaşamıyor bile CESCESOR ile. Keşke almasaydım. Şimdide bana
    Kartusları gonderın testlerını yapalım arızalıysa geregını yaparız ama saglamsa doldurulmus kartusların ıadesını alamayız.
    diye mail attılar. Ben sağlam o yüzden bu kadar kafayı yiyorum sanki.
    Umarım bir çözüm bularlar.
    şu an İP 7250 de Ekoset Mürekkeplerimiz ile testler yapıyorum.Dolan kartuşların kullanımında kartuşların süngeri emmesi zaman alıyor, Kartuşu ters çevirip sünger kısmına mürekkep emdirin.
    Canon un ilginç bir renk yönetimi var gibi geldi bana.Muadil mürekkep kullanımında renk düzenleme için, yazdırma tercihlerinden Renk/yoğunluk el ile ayarla yı seçin.Ana sekmesinden renk/yoğunluk ayarını EL İLE seçin.Burada ayarla kısmından eflatun ve sarı rengin yoğunluğunu %10-20 gibi arttırın,
    bu sizin baskılarınızı canlandıracaktır.

Ben bu cihazı hızı ve dolan kartuşlu uygulamadaki performansı ile beğendim.
  • Yazıcı yönünden hiç bir sıkıntım yok.
    Siz bana tam bir ayar verebilirseniz birde onu deneyim.
    eflatun 20, sarı 10 yoğunluk 10 denedim yeterli geldi.Tabi bu mürekkebe göre değişebilir.değişik denemeler yapın derim.
    Canon da orijinal kırmızı çok baskın.Muadil mürekkep kullanımında ayar çekilerek sorun giderilebilir.Ayarları yaptıktan sonra özellikler sayfasında alt soldaki Daima geçerli ayarları kullan ı işaretleyin.
    Ortam türü , kağıt seçeneğinde pohto paper plus glossy II ayarında daha yoğun renk veriyor.Ben standart hp 200 gr glossy de denemeler yaptım.
    Bakı kalitesinide yüksek olarak ayarlayın
  • Birde bu kartuşlarda ki mürekkebi süngerin emmesi olayı nasıl oluyor acaba ne kadar emmesi yeterli oluyor. Süngerlerde bir beyazlık görünmüyor. Bu yeterlimi.
    Benim resimleri incelediğiniz zaman sıkıntım neyden kaynaklanıyor acaba?
    İLK dolumda süngerin iyice emmesi, beyazlık olmaması iyi olur.2-3 ml damlatın, taşarsa bırakın.Sizde solgunluk renk ayarı gerektirdiğini düşünüyorum.o yüzden rebk ayar bilgilerini tavsiye ettim.birde yüksek çözünürlüklü kaliteli fotolar basın, orda daha net belli olur.
  • tüm fotoları yüksek kalite bastım.
    o zaman farklı mürekkep ve foto kağıtlarını deneyin.
  • kendi orjinal kartuşunda zaten çok net ve kaliteli çıktı veriyor.
    kağıt HP Q8692A.

benim diğer yazıcım hp 2060 bile cescesor marka ile yaptığım baskılardan çok daha kaliteli çıktı veriyor kıyaslarsam 1000 kat daha iyi diyebilirim.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.