not: biraz uzun olmuş ama yazmaya başlayinca akip gidiyor maalesef :) yine okumasi kolay olsun diye basitce ayirdim..
öncelikle yeni konu açmadım ama açacağım yakinda.. walkmen arkadaşında bütçesi benim gibi oldugu ve benim istedigim sisteme benzer bir sistem topladigi için hazir yakalamışken sorayim dedim..
beyler şimdi benimde 2.800 bütçem var ama çok fazla parça,sistem tavsiyesi vs gördüm okudum kafam iyice karıştı. Banada bir yardımcı olun lütfen.
şimdi bende teknobiyotikden toplamayi düşünüyorum. toplu alınca iyi indirim yapiyor sanirsam.. %20 bayram indirimini kaçırdık bu arada.. :( sistem hazir olsaydi vericektim siparişide neyse artik..
önceklikle bütçem 2.800 tl şuan ama esneme payi koysak max 3000 tl olur gibime geliyor veya bu eski pc yi kaça satacağıma bagli olarak esneme payi değişebilir. şuanki sistemim. birkaç yıl önce alınmış bir masaustu casper. 19'' LCD Monitor 3 gb ram ati hd 2400 pro ekran karti işlemci intel core2 quad Q6600 320 gb harddisk casper düz klavye + a4tech x7 mause. logitec 2+1 17W luk hoparlorler gibi.. şimdi ben bu sistemi kaça satarim bu ilk sorum.
şimdi yeni sistemide az çok şöyle birşey istiyorum. 2.800 baz alirsak..
1- MONİTOR: 1920X1080 FULL HD vs olucak en az birkere. ben şunu beğendim en ucuz bu özelliklere göre yani. yalnız hdmı dvı çıkışı falan yok biliyorum ama lcd televizyonada pek takmiyacağım zaten o yüzden bu fiyat bu monitor idealdir değil mi?
2-EKRAN KARTI: SAPPHİRE ATİ HD 6950 1 GB yine en az olucak gibi. çünkü şuan en baba oyun batilfield 3 ün rahat oynamak için önerdiği ekran karti en az yine bu..yalnız teknobiyotik stokta yok bekliyeceğiz gibi..
4- RAM: yine en az birkere 4 GB falan olucak 1600 mhz gibi. yalnız voltaj degerleri (1.5v , 1.6v, 1.7v, 1.8v, 1.9 vs) overlock vs yapmiyacaksam çok önemlimidir? çünkü fiyatlar ona göre değişiyor hani kullanmiyacaksam boşuna 100 tl lik ram almak yerine 60-90 tl lik ram uygun olurmudur?
6.GÜÇ KAYNAĞI: overlock/crossfire vs yapmiyacaksam sen 650W aldiğina göre banada seasonic 500W yeter diye düşündüm. ati 6950 yi kaldiracak güçteymiş vs.
7.CD-DVD-W: olarak yine hepsi aynı işi yaptıgından pahaliya kaçmadım ve LG veya aynı fiyata SAMSUNG ve 10 tl farkla seninki gibi bir ASUS olabilir diyorum. sizce?
8. ANAKART: pek uyumlu mu bilmiyorum. ama intel lga 1155 olmasına dikkat ettim ve leon-x in tavsiyelerine göre z68 modelinin ucuzundan bir tane buldum.. sizce?
9. KASA: olarak yine hoparlor klavye+mause seti alacagimi varsayaraktan ucuza kaçtim. aero cool dan beyaz bir kasa fiyatina digerlerine gore uygun. lakin bu yani aero cool six element, cooler master haf-rc 912 plus ve silverstona seninde aldığın mavi kasa arasinda kaldim..
yani benim istediğim sistem tahminimce overlock ve cf ye gerek olmayan yeni oyunlari en az 23'' inc ekranda 1920x1080 full detay oynatabilecek, ve filmlerdede gerek depolama alani gerek görüntü kaliteli olucak, ve psu yine yeticek kadar guclu olucak, overlock yapmiyacagimdan islemci sogutucusundanda kar edecegim gibi birde kasanin dis gorunumu benim icin biraz onemli dedigim gibi eger bu beyaz kasayada yan kapaga +2 fan takmak zorunda kalirsam senin silverstonu seçerim sanirim.
neyse sonuç olarak böyle bir sistemi topladim ve ortaya 2.800 tl gibi bir rakam çıktı. evet yorum/önerileri bekliyorum.. herkese açıktır.. open free !! ::)
dipnot: ne yazacaktim ya unuttum :)
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
toplamda yapar 1995 lira. ekleme:monitör,ses sistemi gibi çevre birimleri hakkında pek bi bilgim yok.o yüzden yorum yapmadım.
Vatanda bugün %25 indirim var ordan al dün monitör görmüştüm orda samsumg 19 inç 3boyutlu ucuzdu kaldıysa onuda ekle sistemine.
Hocam dün gittim baktım viewsonic in monitörü var 2248 gib birşeydi adı,fiyatı ucuz diye kalitesi kötü gibi bir izlenim yaratabilir ama gayet iyiydi,sistem ileride alacağım monitörüm o olacak sizede öneririm
@Zıp.Zıp
tesekkuler kardesim inceliyorum şuan sistemi.. vatandaki %25 lik indirimide düşeneceğim.
2500k z68 4gb 1.5 raM haf 912 kasa veya akasa x2 650 w seasenic psu 60 gb ssd hd 6950 veya gtx 6870 sunbeam contac sogutucu 1900-2000 vatan%25 ındırım : exa : teknobıyotık :..
Keske teknobiyotik bayram indirimini kacirmasaydin. Benim toplam 2500 olmustu 350 tl bi karim oldu yani. Simdi de gelmesini bekliyorum :)