arkadaşlar benim çift çekirdekli İNTEL PENTİUM DUAL CPU E2200 (2.20GHZ x2) İŞLEMCİM VAR.1gb ramim var, 4gb da ram alcam toplam 5gb ramim olcak. sorum işe şu: ben radeon hd4870 ekran kartı almayı düşünüyorum, ama işlemcimin ekran kartının hızını kesmesinden korkuyorum. sizce bu işlemciyle ben bu ekran kartından tam randıman alabilirmiyim yoksa daha düşük modellere mi göz atmalıyım.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
quote:
Orijinalden alıntı: venom507
arkadaşlar benim çift çekirdekli İNTEL PENTİUM DUAL CPU E2200 (2.20GHZ x2) İŞLEMCİM VAR.1gb ramim var, 4gb da ram alcam toplam 5gb ramim olcak. sorum işe şu: ben radeon hd4870 ekran kartı almayı düşünüyorum, ama işlemcimin ekran kartının hızını kesmesinden korkuyorum. sizce bu işlemciyle ben bu ekran kartından tam randıman alabilirmiyim yoksa daha düşük modellere mi göz atmalıyım.
daha düşük modellere bak ayrıca anakartının ram uyumuna bak 1+4 gb ram kiti yapmak problem yaratabilir
hocam işlemciniz yanilmiorsam işlemciniz 64 bit degil. yani 3 gb dan fazla ram alsaniz bile kullanamazsiniz zaten gerekte yok 2 gb ram alin.. 4870 için işlemciniz darbogaz yapabilir..
quote:
orta yollu bir sistemde 5gb ram gereksiz bence. 1 + 2gb yeterli olur. ayrıca işlemciniz 4870 e darboğaz yapacaktır. işlemcinizi en az 3.2ghz e kadar çıkartmanız gerekecek, 4870 in performansını alabilmeniz için. daha yüksek yapabilirseniz daha da iyi olabilir. güç kaynağınız nedir? 4870 sıfırmı olacak. farklı tavsiyelerde gelir bütçeni yazarsan.
quote:
Orijinalden alıntı: BuBBa123
hocam işlemciniz yanilmiorsam işlemciniz 64 bit degil. yani 3 gb dan fazla ram alsaniz bile kullanamazsiniz zaten gerekte yok 2 gb ram alin.. 4870 için işlemciniz darbogaz yapabilir..
bundan eminmisin eger eminsen yanına sadece 2 gb ram alıcam. bide radeon hd4870 den vazgeçtim biraz düşününce çok mantıksız, o işlemciye o ekran kartı hiç uyuşmuyor. zaten hem ekran kartı hemde işlemci alamam o kadar param yok (max 350tl). lise sondayım zaten seneye iyi bi laptop alıcam, bu sene pc yi biraz geliştirip kardeşime miras bırakmak istiyorum. şimdi ise hd radeon 5670 de karar kıldım, sizce bu ekran kartı bu işlemciyle ne kadar kapasiteyle çalışır. yorumlarınızı bekliyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: ecrasniann
quote:
orta yollu bir sistemde 5gb ram gereksiz bence. 1 + 2gb yeterli olur. ayrıca işlemciniz 4870 e darboğaz yapacaktır. işlemcinizi en az 3.2ghz e kadar çıkartmanız gerekecek, 4870 in performansını alabilmeniz için. daha yüksek yapabilirseniz daha da iyi olabilir. güç kaynağınız nedir? 4870 sıfırmı olacak. farklı tavsiyelerde gelir bütçeni yazarsan.
hd 4870 hakikaten saçma bir karardı. şimdiki kararım hd 5670 gayet iyi bir kart. işlemci ile ne kadar verim alabileceğimi öğrenmek istiyroum. bide ekran kartı tavsiyesinde bulunursan iyi olur. iki şartım var 1 oyunlarda etkili olsun, 2 kesinlikle paylaşımlı olmasın (biliyorsun işlemci tırt ve paylaşımlı kullanırsam verim iyice düşer). bunun dışında 1gb, 128 bit ideal bence. yorumlarını bekliyorum.
o işlemciyi kullandım.voltaj vermeden 3.00 ghz de çalışıyor.biraz oc yapmayı biliyorsan veya öğrenirsen 3.00 ghz de daha iyi sonuç alırsın. ram olarakta 2 gb takviye yeterli.3.00 ghz de hd 4870 ile çok fazla darboğaz sorunu yaşamazsın ama bu saatten sonra 4870 zaten alınmaz.5770 alınır.ha bütçene fazla gelebilir 5670 olabilir fakat hd 5670 in ddr5 li modelini tercih etmelisin.ddr3 tercih etmeyin.
sen overclock işini öğren, bios dan işlemcini en az 3.0 ghz e çekmelisin, voltaj vermeden değerleri yükselt. sonra çoğu ekran kartını sorunsuzca kullanırsın. işlemcini 3.0 ghz e çekersen 5770 ideal olur. eğer uğraşamam diyorsan 5670 ddr3 alabilirsin. 5670 ddr5 in fiyatı çok uçuk, o fiyata 5770 var, ama güç kaynağının modeli ve watt değeri önemli tabi.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme