%150 daha mı iyi olacak ? Bütün kartlar çıkmadan önce hep böyle haberler çıkar zaten. AMD' de boş durmayacaktır o zaman. Yeni mimarilerini geliştirip daha iyi olacaklarını umuyorum.
Hocam akıl var mantık var amd çok yeni bir mimariye gecti adamlar bu mimariyi dx 12 icin yaptı bu 7970 sadece yeni mimarinin geliştirirsin icin yapılan basit bir karttir nvidia fermi yi 2 sene geliştirdi kepler ferminin üstüne kuruldu ona rağmen 680 bu durumda 685 falan çıksa ne yazar amd zaten 8970i hazırlıyor ve muhtemelen 8980ide hazirlamakta artık herkes bunun farkında ki amd tek gpuda arayı kapatti
AMD tek gpu da kötü değil zaten çift gpu da da lider. HD 7970 fiyatını haketmeyen bir kart oldu, daha çok şey bekliyordu herkes. 8xxx serisi daha güçlü ve yeni özelliklerle gelmesi lazım. Bu sene HD 7970 ve HD 7950 ile güç tüketimi ve ısı konusunda çok başarılı oldular fakat performans anlamında bekleneni veremiyor değilde 1 kademe daha iyi olması bekleniyordu, aslında ikiside iyi bir kartlar. OC ve CF başarımı konusunda da çok iyiler. Yani 8xxx serisinin tek gpu da Nvidia' nın yeni serisinden üstün olması gerekiyor.
gtx 780 diye isimlendirmeleri daha isabetli olur..
bence gk 110 en fazla %45 hızlı olabilir
4gb olması fpsi çok etkilemez ama 2560xçönzülükte 16x aada fark ettirir gtx 680le tek kartla 3monitöre destek vermesiyle 3gb ve 4gb kartlar gelir nvidiadan..
core sayısı ne kadar artarsa performans okadar artar tabi harcadığı güçte şayet 512bit olursa bu daha pahalı olcağı anlamına gelir.rop kaç olcak en çok bunu merak ediyorum gtx 580deki gibi 48 olsa fena olur
quote:
Orijinalden alıntı: dodomoco
quote:
Orijinalden alıntı: Hümiyettin
%150 daha mı iyi olacak ? Bütün kartlar çıkmadan önce hep böyle haberler çıkar zaten. AMD' de boş durmayacaktır o zaman. Yeni mimarilerini geliştirip daha iyi olacaklarını umuyorum.
Hocam akıl var mantık var amd çok yeni bir mimariye gecti adamlar bu mimariyi dx 12 icin yaptı bu 7970 sadece yeni mimarinin geliştirirsin icin yapılan basit bir karttir nvidia fermi yi 2 sene geliştirdi kepler ferminin üstüne kuruldu ona rağmen 680 bu durumda 685 falan çıksa ne yazar amd zaten 8970i hazırlıyor ve muhtemelen 8980ide hazirlamakta artık herkes bunun farkında ki amd tek gpuda arayı kapatti
tek gpuda arayı kapattı ama daha pahalı yaparak daha fazla güç harcayarak daha büyük gpu ile... son kartını ve yine tek gpuda liderliği nvidiaya bırakarak... 3ay sana yeter dedi ki bence fazla bile bu süre ayrıca 7970i dx12 için yaptı demen ultra fail olmuş bu seride dx12 donanımsal destekli bir kart gelmicek... dx12e daha var bu windowwsla alaklı 2dkda win7i çöpe attınız
quote:
Orijinalden alıntı: carter7415
Para tuzağından başka bir şey değil. 680 alanların bazıları kartları satıp bunu alırlar.
Verim hangi kartta %50 oldu açıklarmısınız? 680 7970i %30-%40 fark atacak diyorlardı ne oldu ?
Mayıs ayında 690 çıkacak, ee sonra Eylülde 685 (ya da 780) gelecek ve 690'ı büyük ihtimalle dövecek..Ekim ayında ağır toplar da dökülecek MoH gibi..kart aldırtmaya zorlayacak oyunlar yani..neyse kafam karıştı, bakalım ne olacak
quote:
Orijinalden alıntı: demircibu
quote:
Orijinalden alıntı: dodomoco
quote:
Orijinalden alıntı: Hümiyettin
tek gpuda arayı kapattı ama daha pahalı yaparak daha fazla güç harcayarak daha büyük gpu ile... son kartını ve yine tek gpuda liderliği nvidiaya bırakarak... 3ay sana yeter dedi ki bence fazla bile bu süre ayrıca 7970i dx12 için yaptı demen ultra fail olmuş bu seride dx12 donanımsal destekli bir kart gelmicek... dx12e daha var bu windowwsla alaklı 2dkda win7i çöpe attınız
7970 dx12 için değil mimarisi onun için yapıldı yanlış anlaşılmış ayrıca lütfen nvidia kaç yıl nerdeyse 2 kat daha büyük gpuyla %15 performans farkını yakaladı ama amd bu kadar yeni bir mimariyle ve arada sadece çok küçük bi gpu boyutu ile o.c ile 680i tokatlıyor saat hızlarının kısılmasıda sadece 7990 için vede daha düşük güç tüketimi için yüksek gelseydi vay nvidia nın haline ayrıca şunuda söylemek istiyorum nvidianın kaç seneler boyu rakibi ne zaman zor zaman geçirse onu performans olarak nasıl ezdiğini biliyoruz ama nedense dx11 geçildiğinden beri bunu yapamıyor bunun nedeni rakibine sende biraz sat demesi mi yoksa cidden artık aranın kapanması mı nvidia ne kadar hırslı bir firma olsada artık ara kapanıyor istesede istemesede ben dx12 ve 22nm ile amdnin tek gpuda saf güç olarak lider olacağını ama nvidianın hala yazılım olarak daha iyi olup nvidia destekli oyunlarda önde olacağını düşünüyorum tabii bu benim düşüncem bende 7970den çok şey bekledim ama amd 8000 serisine sakladı yapcak bişiy yok
7970 o.c olurken 680 ler geri vites yapmiyor Az aradacfar dedigin nerdeyse yuzde Zar boyu farki var bu hic az degil gtx 680 mm2 olarak nerdeyse 560ti boyunda verimli mimarisiyle bu gucu gosteriyor gelen yeni gk110 ile bu aradaki fark dahada acilcak amd hep kagit ustunde verilerde iyidir ama is arenaya ciktiginda hersey nvidia lehine isliyor tabi 3d mark oynamazsaniz..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme