Şimdi Ara

uyumak çok ilkel bi davranıs (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    İkisi için de ama daha çok beyin için beyin fonksiyonları çok yavaşlar sonra fiziksel problemler çıkmaya başlar

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-91EE1B1DA -- 24 Temmuz 2022; 4:34:32 >
  • Bir insan için, vücut fonsiyonlarının yenilenip düzene girmesi ve beynin bir günü yorumlaması için gece saat 2 ile 5 arası rem uykusuna ihtiyacı vardır. Bunun dışında kalan uyku sadece kasların dinlenip enerji depolamasına yarar.

Rem uykusu sırasında;

• Vücudumuzun yapı taşı olan proteinler üretilir,
    • Stres ve dış etkenler ile hasarlanmış dokular tamir edilir,
    • Beyinde oluşan sinaps ve yolaklar kalıcı hale gelir,
    • Veriler tasnif sonrasında bilgi olarak hafızaya kaydedilir,
    • Büyüme hormonu ve tokluk hormonu leptin salgılanır
    • Bağışıklık sistemi yenilenir.
    • Mutluluktan sorumlu hormonların salgılanması artar.

Biz erkekleri ilgilendiren konu ise rem uykusunu düzenli alanların cinsel aktiviteleri düzene girip testosteron hormonunun sağlıklı üretimi sağlanır.

Beyin fonksiyonları için 2-5 arası uyku gereklidir.

Ben günde 5-6 saat uyuyorum ancak gece saat 2 ila 6 arası uyuyorum. Kalan 1-2 saati gün içinde belirli saatlere bölüyorum. Özellikle öğle uykusunu kaçırmıyorum. 20şer dakikalık dilimlere bölüyorum. 20 dakikalık uykuya başlamadan önce 1 kahve içiyorum. Kahvenin uyarıcı etkisi 20 dk sonra gösteriyor. uyanınca daha enerjik oluyorum.

Rem uykusunu alamazsanız isterseniz günde 10+ saat uyuyun hep yorgun olursunuz. Bu uykununda iki şartı var. Biri yukarıda yazdığım zaman aralığı diğeri ise karanlık ve sessiz ortam. Eğer ses problemi varsa, kulaklığı takıp su sesi, yağmur sesi veya çok hafif müzikler eşliğinde uyuyabilrsiniz.

• elimde olsa 20 saat uyurum bu b.ktan ülke ve hayat başka türlü çekilmez

• quote:

Orijinalden alıntı: K????? K??

İkisi için de ama daha çok beyin için beyin fonksiyonları çok yavaşlar sonra fiziksel problemler çıkmaya başlar
    tamamdır hocam sağ ol

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Günlük 4-5 saat uyku için

1- Sağlıklı ve dengeli beslenme şart bunun maliyeti ise herhalde aylık 3-4 bini bulur bir kişi için bile.

2- Yaşadığın evin güneş görmesi şart , oksijenin yeterli düzeyde olması şart.

Daha aklıma gelmeyen bir sürü etken var insanın hayat kalitesini arttıran. Bunların hemen hemen hiç birini karşılayamıyoruz ki günde 4 saat uyku yetsin bu yüzden 7-8 saat belki daha fazla gerekiyor.

• günlük 2 saat uyuyarak yaşayabilirsin. Tercih meselesi

• Horul horul uyuyorum, iş yerinde zıpkın gibi çalışıyorum. Az uyuyorumcular tarladaki inek gibi duruyorlar. Kimse 4 saat uyku bana yetiyor demesin.

• stableRevulation kullanıcısına yanıt

hayır füzyon reaktörü icat etmeyecegim, ama iyisiyle kötüsüyle hayatımı daha fazla yasayacagım. ölünce sonsuza kadar uyursun dert etme

• berkellyum kullanıcısına yanıt

Kabul edilebilir bir düşünce👍

• eagle-1453 E kullanıcısına yanıt

1. fabrikada güvenlik

2.si koltuk imalatı sanayi de kendime çalışıyorum 3 tane müşterim hafta da 3 4 gün farklı dükkanlardayım

• Ben de uyumanın zaman kaybı olduğunu düşünüyordum ta ki 2 hafta öncesine kadar. 2. Kez covid olduktan sonra geniz akıntısı ve bademciklerimin şişmesi nedeni ile kaşıntı öksürük ve afedersiniz akıntıdan uyuyamadım ; boğulur gibi oldum. Hayatımın en zor 2 günüydü . 48 saat 1 saat bile zor uyumuşumdur. Sürekli akıntı doluyor boğazıma ve öksürüp uyanıyorum ki şiddetli öksürük oluyordu.

Çok şükür şimdi geçti de uykunun kıymetini anladım ve Allah’ın verdiği nimete gereksiz gözü ile bakma lüzumsuzluğumun farkına vardım . Biz kimiz ki? Allahım verdiğin her nimete sonsuz şükürler olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah öncelikle akıl vermiş, size verilen aklı kullanın, düşünün, sorgulayın demiş kitabımızda, hayatın her anından, her şeyden, her saniyeden sorumluyuz.

Covid meselesine gelince dizi oyuncuları hasta olmaktan hiç korkmadan gayet rahat bir şekilde sarmaş dolaş, maskesiz mesafesiz dizi çevirirken camide cemaatin maske ile namaz kılmaya devam etmesi son derece üzücü ve düşündürücü bir durum. Allah bana sosyal mesafeli namaz kılmayı nasip etmedi, maskeli namaz kılmayı da nasip etmesin. Namazlarımızı bile değiştirdiler, farkında değiliz.

Allah'ın nimetleri sınırsız, bunda hem fikiriz, ancak aklını kullanmayan, düşünmeyen, araştırmayan, televizyonunu kapatmayan, televizyondan her duyduğunu doğru kabul eden Müslümanın hesabı şiddetli olacak.

• geng G kullanıcısına yanıt

ne anlatıyon

• geçmiş olsun oncelikle, uyku şuanda insanlar için olmazsa olmaz. min. 6 saat en sağlıklı uyku saati buna bir lafım yok. ama keske 1-2 saat uyuyup dinç hale gelebilseydik. senin bu yasadıgında evet uyumak için çok çabalamıssın fakat sen şu anda zaten 6-7 saatlik bir uykuya göre adapte olmus bir varlıksın. senin için tabi ki 1 saat uyumak çok verimsiz olacak. bu gayet normal. ben insanlıgın en basından beri keske 1-2 saatlik uykuyla durabilecek şekilde evrimlesebilseydik diyorum. umarim anlatabilmisimdir

• Sevgilim yok ki hiç olmadı da :(

• noahwizgate kullanıcısına yanıt

benim de olmadı hocam nolcak

uyumak çok ilkel bi davranıs
  • Yemek için çalışmak ta ilkel, direk güneşten beslenelim.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.