Kısa bir zaman önce VATAN dan bilgisayr topladım. AnakartASUS P8P67 LE. RAM alırken uyuma dikkat etmedim çok, forumlardan takip ettiğim kadarıyla oldukça ciddi bir konu. CORSAIR VENGEANCE 2x4GB Ram almış bulundum. Şimdi vatan ın sitesinde Ram kodu CMZ8GX3M2A1600C9....ASUS un sitesinden anakart bilgilerini indirdim. RAM konusunda CORSAİR e ilişkin şu iki kod var...CMX8GX3M4A1600C9.....CMX4GX3M2A1600C9....
Bu durumda ram leri değiştirmem gereklimidir...
saygılar
O kadar detaya girmemize gerek yok bence Performansa etkisi 0.000001 seçim sizin
Teşekkürler cevap için ama benim sorum yanlış anlaşıldı galiba..RAM leri kullanabilirmiyim bu anakart ile demek istemiştim. Kodlardaki farklılıklar gözüme çarptıda..
Piyasadaki tüm ram leri yazmaya kalksalar oraya işin sonu gelmez. Anakartın test aşamasında denedikleri bazı ram ler yazar genelde o listelerde. Ama liste dahilinde olmayan ram lerde anakartınızda sorunsuz çalışabilirler.
Çok haklısınız..O zaman bunun tek çözümü deneyip görmekmidir ? Denendikten sonra değişim yapmadıklarınız okumuştum.
VATAN İade prosedürü
Müşteri memnuniyetinden iade ve değişim işlemleri
Vatan Bilgisayar’dan satın almış olduğunuz ürünleri 15 gün boyunca herhangi bir neden göstermeksizin aşağıda yer alan bilgiler doğrultusunda değiştirebilirsiniz: • Değiştirmek istediğiniz ürünün satın alındığı andaki gibi kusursuz, eksiksiz ve orijinal kutusunda kullanılmamış olması gerekmektedir. Ürünün kutusunu açtıysanız; kutuya, ürüne ve aksesuarlara zarar vermeden, hatasız ve eksiksiz olarak getirilmesi ve ürünün kullanılmamış olması durumunda değişim işlemleriniz başlatılabilecektir. • Ürünle birlikte verilen tüm hediyelerin de kusursuz ve eksiksiz olarak teslim edilmesi zorunludur. • Satış faturasının aslı olmadan değişim işlemi yapılamaz. • Faturanızı firma adına kestirdiyseniz ürünü değiştirmek için iade faturası getirmeyi veya göndermeyi unutmayınız, aksi durumlarda değişim işlemi başlatılamayacaktır.