Şimdi Ara

Uyuz - Türkiye Uyuz Salgını (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
4.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Emrah_d

Sebep o değil sebep yeni doğan aşı karşıtlarının bebelerine aşı yaptırmamasından dolayı kızamık su çiçeği vs. hastalıklar arttı.

Ülkeye bu kadar yabancı alımı olmasaydı söylediğiniz bir noktada mantıklı olabilirdi ama mevcut durumda ileri sürdüğünüz gerekçe pek gerçekçi değil.

Ülkeye giren Suriyelilerin,Afganların,Pakistanlıların ve Bangladeşlilerin ne tür hastalıklara sahip olduklarını kimse bilmiyor.Zira açık kapı politikası uygulandı.Özellikle Suriye sınırından ülkeye girenlerin büyük bir kısmının ne sağlık geçmişleri ne de sabıka kayıtları biliniyor.Öyle ki geçtiğimiz ay bu ülkenin İçişleri bakanı 729 bin Suriyelinin nerede olduğunu bilmediklerini açıklamıştı.

bbc news türkçe
    Suriyeliler: Kayıtlı olduğu adreste bulunamayan 729 bin Suriyeli, kaydını güncellemezse ne olacak? - BBC News Türkçe
    https://www.bbc.com/turkce/articles/cvgxwjqxl9go

Türkiye'de görülen uyuz,kızamık,su çiçeği vs artışının ülkeye alınanların geldiği dönemlere oranla artış gösteriyor olması tesadüf olmasa gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 1 Ekim 2024; 13:41:4 >

• druen kullanıcısına yanıt

Ben uyuz için yazmadım bu hep olan ve olağan bir durum biz ilkokuldayken 30 sene öncede vardı bugünde varı ( o zamanlar mülteciler sığınmacılar yoktu).

Neyse

1. "şuan istatistiklerde aşı olmamış cocukların bagısıklık sistmeinin daha iyi geliştigi ve daha az hasta oldugu görülüyor
    2. aşılar arttıkca genetik denilen hastalık sayısında patlama yaşanıyor. yakında her cocukta bu hastalıklar görülecek."

şu verileri bi paylaşırmısın sağlam kaynakla.

• quote:

Orijinalden alıntı: hayatın tozlu rafları

Son zamanlarda vakalar epey arttı. Yaralarımın artması ve kaşıntılarım nedeniyle doktora gittim, uyuz teşhisi koydu. Tabii ben şok oldum. Kaşıntı önleyici krem, Armec ivermektin hap, Demoxcade şampuan ve M Furo Fa krem verdi kaşıntıyı önlemek için. İlk günlerde hepsini kullanım şekline göre uyguladım. Kıyafetleri 90 derecede yıkayıp, her gün evi süpürdüm; sirkeli, kükürtlü sabunlu ve deterjanlı suyla sildim. Yatağa bulaşmıştır diye yatağın üstüne poşet serip onun üzerinde uyudum gecelerce. Günde üç defa duş alıyordum: sabah sirkeli suyla, öğlen kükürt sabunuyla, akşam şampuanla. İkinci doz ivermektin sonrası yaralar azalmaya ve geçmeye başlamıştı. Şampuan bitti, M Furo Fa krem de bitti. Tekrar doktora gittim; sirkeli suyla yıkanmaya gerek olmadığını, etkisi olmayacağını söyledi. M Furo Fa yerine Fucicort diye daha etkili bir krem verdi. Şampuanı yeniden kullanmaya gerek olmadığını, artık normale dönebileceğimi, çok fazla kimyasalın da iyi olmadığını belirtti. Ama ben yine de kükürt sabunuyla yıkanıp her gün kıyafet ve nevresimleri yıkıyordum.

Normalde yaralarım genellikle bel altındaydı. Daha sonra bel üstünde de oluşmaya başladı. Demek ki bir yerden tekrar bulaşmıştı ama her şeye dikkat ettim. Ya da bende tam geçmemişti ama ivermektin hap zaten kesin çözümdü.

Sonra sağlık ocağına gittim, doktor permethrin yazdı. Ben de kullanmak istiyordum ama normal doktorum gerek görmemişti. Kullandım ve yeni oluşan yaralar iyileşti. İkinci dozunu da kullandım, problem yoktu. Sağlık ocağındaki doktor her gün kaşınan yerlere uygula dedi ama kullanım talimatında zararlı olabileceği yazıyordu. Sinir sistemine oldukça zararlı olduğu için kullanım şekline göre her yere sürüp 12 saat bekledikten sonra duş aldım ve etkisi oldu. Tam seviniyordum...

Geçen günlerde bel altındaki geçmeye başlayan yaralarım tekrar oluşmaya ve kaşınmaya başladı. Öğrenci olduğum için maddi manevi gücüm kalmadı. Saçlarımda da kaşıntı başladı. Doktor egzama dedi ama ben uyuzdan şüpheleniyorum. Ancak saçta uyuz olması için çocuk, yaşlı ya da AIDS hastası olmak gerektiğini söylediler. Birkaç belirtiyi daha ekleyince üçüncü seçeneğe aşırı şüphelenmeye başladım. Yakın zamanda bunun testi için de doktora gideceğim.

Normalde böcek ilacı olan uyuz spreyi aldım ve tüm odama, yatağıma, eşyalarıma sıktım. Camı açıp bir gün bekledim, sonra maske ile yatıp zehirlenmemeye çalıştım. İşe yarayıp yaramadığını bilmiyorum.

Biyomühendis uyuz kremi + şampuanı kullananlar oldukça memnunmuş, ben de denemek istedim. Kremi kullanıp 24 saat bekliyorsunuz, sonra normal sabunla yıkanıp şampuanını sürüp ortalama 20 dakika ovalayarak bekliyorsunuz. Daha sonra bol su ile yıkanıyorsunuz ve tamamen geçiyormuş. Bir kez kullanmak yeterliymiş, bu yüzden çok ümitlendim.

En son biten şampuanı ve uyuz losyonunu tekrar sipariş verdim.

Normalde kafaya ilaç önerilmiyor ama permetrini sürüp bone taktım ve kaşıntılarım bayağı azaldı. İkinci dozunu da zamanı gelince yapacağım.

Son çare olarak Wilkinson pomad aklımda. Çok kötü ama bir o kadar da etkili bir krem. Onu kullanmak istemiyorum.

Üniversitem başlıyor ve yurtta kalmam gerekecek. Ayrıca oda arkadaşıma da bu kötülüğü yapamam ama derslerimde de aksama olacak, ne yapacağımı bilmiyorum. İlk doktora gitmemin üzerinden 28 gün geçti, moralim bozuk, psikolojim çok kötü. İnsanı intihara sürükleyebilecek bir hastalık. Allah kimseye göstermesin.

Ayrıca Türkiye'de uyuz vakaları gerçekten artmış durumda ama kimse müdahale etmiyor. Kendi kendine geçen bir şey değil, ikinci COVID vakası yakında uyuz olacak. Eskiden kükürtlü sabunla bile geçen parazit, şimdi en etkili şeylere bile direnç gösteriyor.

Size önerim, temizliğinize dikkat edin. Dışarıda mümkünse eldiven ve maske takın, gittiğiniz yerleri kolonya ya da sirkeli ıslak mendille silin. Kurutma makinesi alabiliyorsanız kesinlikle alın. Normalde ütülemek yeterli ama ütü her yere ulaşamayabilir. Çamaşırları 90 derecede yıkayıp bir de kurutma makinesinde kuruttuğunuzda ne toz ne uyuz kalır. Uyuz, normalde 50 derecede 10 dakikada ölen bir parazit ama yumurtaları kolay ölmüyor. Tedavinin yanı sıra hamama, saunaya gitmenin de faydalı olacağını düşünüyorum. Türk Dermatoloji Derneği'nin yayınladığı "Uyuz Tanı ve Tedavi Rehberi"ni mutlaka okuyun, tedavinizde çok faydalı olacaktır. Allah yazanlardan razı olsun. Kesinlikle çevrenizi de bilinçlendirin. Ancak size kulak asmayan, tedavileri uygulamayan aileniz ya da arkadaşlarınız varsa geçmiş olsun. Çünkü yakın çevrenizle eş zamanlı tedavi olmanız gerekiyor.

Forumu kontrol edeceğim. Sorusu olan varsa ya da durum değişikliği olursa güncellerim. Ayrıca varsa önerisi olan yazsın bende delirmek üzereyim.

Güncelleme: Doktor, iyice banyo yapıp Ziver ivermektin + 3 gün Wilkinson pomad kullanmamı ondan sonra 7 gün vücudu dinlendir(nemlendirici ile) sonra 3 gün daha pomad, bitişinde de 2. doz ivermektin kullan dedi.

Dün akşam ilk doz pomad bitti kesinlikle iyi geldiğini söyleyebilirim. çoğu yaram azalmıştı ama hala bazıları aktif gibi, az çok kaşıntılarda devam ediyor ama normal bu. yarın kontrole gideceğim. bu süreçte de capicade demoxcade şampuanı ile banyo yapıp gece yatmadan losyonunu da kullanacağım. 7 günlük dinlenmede bir doz da permetrin kullanmayı düşünüyorum. ama psikolojik olarak çökmüş durumdayım. hayatımdaki her şey tersine gitmeye başladı. Hiç bir düzelen bir şey yok gerçekten kötü durumdayım. Belki de sınanıyorumdur. Allah sonumuzu hayır etsin.

• millet fakir çulsuz hastalığı sanıyor hiçte değil dikkat edin bulaşıyor 5-6 senedir bayağa yaygın olan dolu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 7 Ekim 2024; 14:44:27 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.