Yerel ağ üzerinden diğer bilgisayarıma uzakmasaüstü servisini kullanarak bağlanmak istiyorum.Ama bağlandığım bilgisayarda farklı bi kullanıcı vede bağlanan kişiye ait ayrı bir masaüstü olucak.Yani bağlandığım bilgisayardaki kişi kendi masaüstünü kullanırken ben tamamen ayrı bir masaüstünde ondan bağımsız olarak çalışabileyim.Program açıp kapatayım vs.Acaba bu mümkünmüdür?
acaba Windows server da mı sadece bu tür özellikler var?
Bunu sormamdaki amacım şudur:masaüstü bilgisayarımda tv kartım var.Uzak masaüstü servisiyle yerel ağdan bağlanıp laptobumdan tv seyretmek istiyorum.Fakat bunu yaparken farklı bi kullanıcı ve ayrı bir masaüstüm olduğu için o an masaüstü bilgisayarımı kullanan kişiyle alakam olmayacak.Yani bir Pc içinde iki ayrı oturum.İki farklı masa üstü.
İnşallah anlatabilmişimdir
Acaba çok fazla şey mi istiyorum :D ????
bu sanırım mümkün değil klavye ve maus kontrolü sadece te bir kullanıcı içindir hangi programı denerseniz deneyin uzaktan yardım olsa bile sen mausu kullanıyorsan karşı taraftaki mouseyi kıpırtatdığını hissedersin etki eder.
Peki mesela hostingfirmalarının vps diye bir servisi var.Merkezi serverlarından sana ait bir kullanıcı ile masa üstü veriyorlar ve işlemci kotası.O server ağının hızlı internetini ve tüm olanaklarını kendi bilgisayarınmış gibi kullanıyorsun.Web alanı bile kendi adına satbiliyorsun.(reseller)Yani kiralık server olayı.BU servis büyük hosting şirketlerinde 1000 lerce müşteriye sunuluyor.Bu binlerce kişi için ayrı ayrı bilgisayar kiralamak olmuyor.SAdece ana serverdan masa üstü ve işlemci paylaşımı veriyorlar. Benim öğrenmek istediğim acaba bu windows server için bi özellik sadece.
windows server 2003 de yapabilirsin. ayrı ayrı kullanıcıyı çok rahat kullanabilirsin kardeş.
Peki bu özelliğin veya servisin tam olrak ismi nedir nereden araştırabilirm?
benim demek istediğim normal kullanıcı bilgisayarı hakkındaydı , ona bakarsanız mygamearea tek serverden 20 kullanıcıya hizmet veriyor.
adı üstünde kardeş uzak masaüstünü açacaksın. 1 tane de fazladan kullanıcı açacaksın. bağlanacaksın ekstra bir şeye yapmana gerek yok. server 2003 ü kurman yeterli bunlar için. Xp yada başka bir işletim sisteminde yapılıyorsa bilmiyorum.
windows server 2003 normal sistem gibimi yani xp gibimi mesela...
Aradığım cevabı buldum arkadaşlar.Öncelikle kullandığınız windows büyük ihtimal server windows olmadığı için xp vista veya 7 için uzak masa üstü bağlantı ve kullanıcı sınırını bir patch yardımı ile kaldırıyoruz.Win7 7 için olanı buradahttp://www.kreslavsky.com/2009/10/bypass-single-user-remote-desktop-connection-limit-in-windows-7.html.Daha sonra başka bir kullaıcı adı altında kendimize ait bir masaüstü ile diğer kullanıcıdan bağımsız bir şekilde bilgisyarı kullanabiliriz.
Ben yerel ağdan tv kartımı kullanmak istiyorum.Belki abim netle uğraşırken bende laptobumun kaldıramayacağı bir oyunu bile masaüstü bilgisayarımdan çalıştırıp oynayabileceğim.Çünkü yerel ağ olduğu için tek mesele görüntü ve ses aktarımı.Diğer kalan tüm işlemler masa üstü bilgisayarıma kalıyor.
Henüz denemedim fakat başarabilirsem süper olcak
Google'da uzak masa üstü çoklu oturum olarak aratın mevcut yazılımlar var diğer kullanıcıyı kilitlemeden bağımsız olarak bağlantı yapabilirsiniz.Kurulum ve kullanımı çok basit server falan kurmanıza gerek yok
Tamamdır arkadaşlar artık laptobumdan tv seyredebiliyorum ve diğer bilgisayar kullanıcısından tamamen bağımsız halde kendime ait masaüstüm ve tam erişimim var.Laptobuma masaüstü bilgisayarımın performansını kazandırmış oldum.Henüz oyun oynayamadım ama onuda deniyicem..
Tek yapmanız gereken çoklu oturuma izin veren patchi kurmanız.Lazım olan arkadaşlara yardımcı olabilirim.
terminal server ancak pahalı bi uygulama
Pahalı değil küçük bir patch ile her türlü windows sürümü terminal server a dönüşebiliyor
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme