Şimdi Ara

Uzaktaki bir bilgisayara aynı ağdaymış gibi klasör paylaşmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
8.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: onur01651

anladım derdini.opera unite kullan.masaustunu web sitesi gibi yspma yada videoları stream yapma özellikleri var.agda yuksek oncelik verirsen upload hızı full olabiliyor

Deniyorum şimdi,teşekkürler Edit: Opera artık Unite'i desteklemiyormuş,biraz uğraştıracak belli ki Edit 2: Uniteyi Operanın eski bir sürümünü kurarak çalıştırdım,ama onunda indirme yaptığını fark ettim,sonra "Stream Media" bir uygulama-eklentisi var Unitinin o işe yarar niyetiyle onuda denedim,stream etmediği gibi türkçe karakterli klasörlerede girmiyor malasef.

quote:

Orijinalden alıntı: Kumandan

445 numaralı portu bilgisayarınıza yönlendirip ücretsiz bir siteden free dns alarak \\78.187.65.15 yaparak aynı ağdaymış gibi dosyalarınıza erişebilirsiniz. Yada \\falanca.noip.org gibi.

Aradığım şey direk bahsettiğiniz bence ama biraz daha detaylı anlatsanız sevinirimdim ama araştırıyorum bakalım teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CommandPrompt -- 3 Mayıs 2013; 13:36:46 >

• Hocam Skydrive'ı kullanın. Hotmail üzerinden bir hesap alın iki tarafada Skydrive kurun ortak klasörünüz olur. Ama kapasitesi 8 GB ama yükseltme paketleri ucuz. Ayrıca sen klasöre dosyayı koyarsın sonra ufaktan ufaktan upload eder ve karşı tarafta aynı şekilde ağı yormadan indirir. Ben kullanıyorum memnunum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AbuqSabuq -- 3 Mayıs 2013; 13:25:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CommandPrompt

quote:

anladım derdini.opera unite kullan.masaustunu web sitesi gibi yspma yada videoları stream yapma özellikleri var.agda yuksek oncelik verirsen upload hızı full olabiliyor

Deniyorum şimdi,teşekkürler Edit: Opera artık Unite'i desteklemiyormuş,biraz uğraştıracak belli ki

quote:

445 numaralı portu bilgisayarınıza yönlendirip ücretsiz bir siteden free dns alarak \\78.187.65.15 yaparak aynı ağdaymış gibi dosyalarınıza erişebilirsiniz. Yada \\falanca.noip.org gibi.

Aradığım şey direk bahsettiğiniz bence ama biraz daha detaylı anlatsanız sevinirimdim ama araştırıyorum bakalım teşekkürler

445 portunu acıcaksın modeme ve kendi pcne , firewalldan ve uzaktan erişim izni vericeksin modemden.

SOnra gidip no-ip ayarlıcaksın.

SOnra ağ kısmına girip \\commandprompt.no-ip.org veya \\88.238.xx.xxx gibi ipni yazıp erişebilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: AbuqSabuq

Hocam Skydrive'ı kullanın. Hotmail üzerinden bir hesap alın iki tarafada Skydrive kurun ortak klasörünüz olur. Ama kapasitesi 8 GB ama yükseltme paketleri ucuz. Ayrıca sen klasöre dosyayı koyarsın sonra ufaktan ufaktan upload eder ve karşı tarafta aynı şekilde ağı yormadan indirir. Ben kullanıyorum memnunum

Cevabın için çok teşekkür ederim,ancak daha önceki mesajlarımdada bellirtiğim gibi zaten google docs (drive) ile gerekli yazışma,kod yada önemli dosyalarımı orada saklıyor ve paylaşıyorum. Ancak örnek verelim daha anlaşılır olması için,diyelim ben kendi 860 GB'lık multimedia klasörümü paylaşmak istedim,bunun için docs'u kullanamam,ama aradığım gibi (yada hamachiden kullandığım gibi) bir yöntem kullanırsam bütün 860GB lık klasörü bir kerede indexler ve sadece içinden gerekli olan 4 mb lık bir şarkıyı yada 1 gb lık bir Leyla ile Mecnun bölümünü stream edebilirim. Her hangi bir depolama kullanmadan

quote:

Orijinalden alıntı: LightningRaven

quote:

quote:

Deniyorum şimdi,teşekkürler Edit: Opera artık Unite'i desteklemiyormuş,biraz uğraştıracak belli ki

quote:

445 portunu acıcaksın modeme ve kendi pcne , firewalldan ve uzaktan erişim izni vericeksin modemden.

SOnra ağ kısmına girip \\commandprompt.no-ip.org veya \\88.238.xx.xxx gibi ipni yazıp erişebilirsin.

Anladığım kadarıyla deniyorum,sorun yaşadığım noktalarda konuya yazarak rahatsız ederim seni

• quote:

Orijinalden alıntı: LightningRaven

quote:

quote:

quote:

evet 445 ve 139 portlarıyla da olur ama büyük güvenlik açığıdır. Bilmeyenler için anlatıyorum. Paylaşıma açılan pc ağda görülüyor,ilk girişşte kullanıcı adı ve şifre ( paylaşılan pcnin kullanıcı adı ve şifresi ya da oluşturulmuş kullanıcı adı-şifrsi ) soruyorsa uzaktan bağlanabilirsiniz.Önce pcnin dış SNB nin açık olduğunu anlamalısınız (güvenlik duvarı kurallardan bakabilirsin).

Orneğin ağdaki pc bilgileri şöyle:
    Pc adı : Server
    Dış Ip :88.89.90.91
    Ip Adresi :192.168.1.100
    Kullanıcı adı :administrator
    Şifre :123456

Ağdan girdiğinizde klasöre adrs cubugunda şöyle yazar.
    \\server\d\yeni kalasör......... vs vs

Siz aynı ağdan
    \\192.168.1.100\d\yeni kalasör......... vs vs
    olarak da girebilirsiniz.(internet explorerden değil,windows explorerden yapacaksınız.Yani herhangi bir klasöre tıklayıp adres yerine yazacaksınız )

Uzaktan girmek için 192.168.1.100 için 445 portunu açacaksınız.
    Uzak pcden bu kez
    \\88.89.90.91\d\yeni kalasör......... vs vs
    olarak gireceksiniz.

Eğer bulunamadı diyorsa adresi kontol edin.Yetki verilmedi diyorsa denetim masasında windows kimlik bilgilerinden yerek kimlik ekleden manuel bilgileri girin.
    Su konuda anlattım.
    http://forum.donanimhaber.com/m_74615021/tm.htm
    Burada resim gösterdim.
    http://forum.donanimhaber.com/m_73956202/f_/key_ag+parolasi//tm.htm#73956202
    Hepsi bu.
    Bunu sadece parolaı koruma açıksa yapın yoksa herkes girer.

Ayrıca burada anlattığım farklı kullanıcı ile sırf internete özel kullanıcı oluşturabiirsiniz
    http://forum.donanimhaber.com/m_70333251/f_/key_ag+parolasi//tm.htm#74034889

• Evet dediklerini uyguladım şuan port açmakda bi sıkıntı yaşıyorum sanırım,internette bi routter üzerinden bağlanıyorum, o da çatıda ki bi "çatı anteni modemi"ne bağlı,onun üzerinden açmam lazım anladığım kadarıyla(ki onada şirket girişime izin vermez diye tahmin ediyorum şifresi yok bende) ancak routerdan açmam işe yaramıyor yada ben açamıyorum.. (halbuki sıradan şeyleri yaptım, "445 445 192.168.0.102 ALL Enabled" şeklinde açtım ama oralı olmuyor )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CommandPrompt -- 3 Mayıs 2013; 16:21:23 >
  • Dışardan bağlandığında modem geliyor mu?
    80 portunu da açman gerekiyor.
    Dediğin gibi routerden olmaz.Ancak modemden port yonlendirmenin yapılması lazım.
    Arada router varsa tabi ondanda.Her gateway bir üstüne izin verir.
    En üst modeme ulaşamıyorsan elin mahkum host programlarına.
    Eskiden unite kullanırdım hiç sıkıntım yoktu.Geçen baktım.Yeni tarayıcılarda kullanmak için üye olmak ve giriş yapmak gerekiyor.
  • Aynen şimdi burda internet biraz değişik genel bi vericiden dağatılıyor ve yukarda ayrıca bir modem daha var zaten kendi ip'me (yada no-ip'nin verdiğine girince o modemin arayüzünde ulaşıyorum. Unity'de başlarda baya işime yarıcak gibi gelmişti ama sonra işte türkçe karakterli dosyalara girmemesi ve stream yerinde indirmesi,stream içinde eklenen programın çalışmaması iyi olmadı.. ama başka eksiklerimi giderdim çok teşekkürler cevapların için
  • Su an unity kullanmıyorum.Stream su şekilde çalışıyordu;
    Dosyayı seciyordun stream eklentisinden ve url veriyordu sana. mesela mypc.onur01651.opera/benimşarkım****
    İstersen bunu online video programlarına,birzamanlar yaptığımız gibi online mediaplayere ya da kendi içindeki video programına koyuyordun.
    karşı kullnıcı tıklıyor,server yukluyor kullanıcı doğal olarak download yapıyordu.

Sen nerede tıkandın?
    (türkçe karakter olayına basmadı kafam)kullandığın opera türkçe ve türkçe dil paketi yuklu mü?
  • stream olayını müzikde denedim üzerine tıkladığımda indirmeye çalışıyor,yanındaki play işaretine tıklarsam da çalmıyordu,ve mesela "Türkçe" klsörünü görüyor tıkladığpımda bulunamadı diyor,anladığım kadarıyla 'ç' ve 'ü' nün ingizcedeki kod karşılığıan çeviriyor(&'li falan bi ifadeler oluyor ya işte ) sonra işte adress.com/bıdıbıdı diye aradığı içinde bulamıyor. ama turkce yapınca açıyor :) (stream uygulaması eklentisinde oluyor.)
  • Hocam ttnet disk var sınırsız paket aylık 10 tl ama 150 gb'dan sonra günlük 500-500 yükleme yapabiliyorsun :) bu da bir alternatif başkada zaten pek bilgim yok kolay gelsin :)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.