Şimdi Ara

Uzaktaki bir bilgisayara aynı ağdaymış gibi klasör paylaşmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
7.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Şimdi normal bir ağ kurulumunda,herhangi bir klasörü paylaştığınızda yerel ağdakiler sizin bilgisayarınız üzerinden nasıl görebiliyorsa,bunun aynısını uzakdaki bir makine ile internet üzerinden yapmak istiyorum. Hamachi üzerinden yapıyorum şuan ama hamachi internetimin sadece 0.5 mb ini kullanabildiğinden dosya aktarımı zahmetli oluyor. VPN gibi çözümler düşündüm ama static ip'im yok ve baya uğraşlı gözüküyor o iş. Umarım yapmak istediğim şeyi anlatabilmişimdir. Şimdiden teşekkürler.

Şuan için hamachi ile bir bakıma vpn olarak (belkide hamachinin kurudğuda vpn'e giriyodur emin değilim) bu işi yapabiliyorum ama,hamachide (anladığım kadarıyla.Çünkü başka bir ip ye bağlanıyorum ağa girmek için) kendi bir server açarak benim verimi önce oraya gönderip sonra karşıya gönderiyor bu da performans kaybına yol açıyor,konu onu engellemek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CommandPrompt -- 27 Nisan 2013; 20:03:18 >

• Asus rt-14u ve uzeri modellerde ai cloud var ve asus uceetsiz dns hizmeti veriyor, belki evdeki tum bilgisayarlara degil ama asus routera bagli diskinize internet uzrinden erisebiliyorsunuz dilediginiz gibi telden application falan da var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hey

Asus rt-14u ve uzeri modellerde ai cloud var ve asus uceetsiz dns hizmeti veriyor, belki evdeki tum bilgisayarlara degil ama asus routera bagli diskinize internet uzrinden erisebiliyorsunuz dilediginiz gibi telden application falan da var

Teşekkür ederim,ai cloud u biraz inceledim güzel bir uygulamaya benziyor. Ama benim durumum "olmasada olur" durumunda olduğu için ekstra bi harcamaya girmeyi düşünmüyorum :) Acaba direk net bağlantımı, LAN'mış gibi kullanmama yarayan bir uygulama,yöntem yok mu ki? Yani arkadaşımla aynı ağdaymış gibi klasör paylaşıp mesela ordaki resimlere (mesela) olaşmasını sağlamak gibi

• - FTP düşünüyor musunuz?
  • Torrent üzerinden deneyin, ben daha önce yaptığımı hatırlıyorum. Ama her türlü upload hızınız düşükse işlem yavaş olacak orası ayrı.

• Teşekkür ederim cevaplarınız için,ama o durumda indirmek gerkecek torrentede ftp dede yanlış bilmiyorsam. Ben daha çok stream etme durumundan bahsediyorum. Mesela ben sizinle aynı ağa giricem siz müzik klasörünü paylaşıma açarsanız ordan dinleyebilicem,sanki aynı ofisdeymişizde landan bağlanıyormuşuz gibi :)
  • İndirme İşlemi Olmadan bu olayın gerçekleşmesi çok zor, sonuçta bir bağlantı sağlamak için ya ağ sistemi kurulu olması lazım yada internetten faydalanmanız gerekmektedir. eğer ttnet kullanıyorsanız netdisk olayından faydalana bilirsiniz 20gb bir hafıza sadece ordan değil heryerden kullana bilirsiniz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Konu kilit
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 139 portunu açıcaksın.

İp ile ağ üstünden ftp portuyla baglanabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: |By|KiDnArUt|

İndirme İşlemi Olmadan bu olayın gerçekleşmesi çok zor, sonuçta bir bağlantı sağlamak için ya ağ sistemi kurulu olması lazım yada internetten faydalanmanız gerekmektedir. eğer ttnet kullanıyorsanız netdisk olayından faydalana bilirsiniz 20gb bir hafıza sadece ordan değil heryerden kullana bilirsiniz

Benim demek istediğimi pek anlamadın sanırım,onları zaten google docs ile de yapabilirim, ki ayrıca zaten internet den paylaşıcam yani "faydalanıcagımın" farkındayım :) Şuan için hamachi ile bir bakıma vpn olarak (belkide hamachinin kurudğuda vpn'e giriyodur emin değilim) bu işi yapabiliyorum ama,hamachide (anladığım kadarıyla) kendi bir server açarak benim verimi önce oraya gönderip sonra karşıya gönderiyor bu da performans kaybına yol açıyor,konu onu engellemek :) ama teşekkürler ilgin ve cevabın için..

quote:

Orijinalden alıntı: LightningRaven

139 portunu açıcaksın.

İp ile ağ üstünden ftp portuyla baglanabilir.

Biraz daha detay verseydin gerçekten çok iyi olurdu,çözüm olacak gibi,olmadı ben biraz bakınıyım googledan falan :)

• Download yapmadan olmaz.Am söyle bir çözüm de var.Microsoftun skydrive klasörünün masaüstü aracınını iki pcye yüklersiniz.
    Kurarken ek klasörü secersiniz ve tüm bilgiler eş zamanlı gözükür.7 gb kota vardı sanırım...
  • Pardon :DD
    OpenVp olayı dediğiniz gibi tam manasıyla bu işi görmekte kullana bilirsiniz ama muzdarip olduğunuz konuya çözüm yok. Tamamen veri alış veriş hızı etkili olacaktır bu işlemde. İmkanınız varsa ßir notere gidip bu olayı birebir inceleye bilirsiniz. Noterler bu şekilde çalışmaktadır Vpn üzerinden orasıda basit sir sorgu işlemi için kullanıyor gerçi ama faydalı olabilir. İp Sabit olmasına gerek yok değişken ıp leri destekleyen sunucular bulunmakta kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: onur01651

Download yapmadan olmaz.Am söyle bir çözüm de var.Microsoftun skydrive klasörünün masaüstü aracınını iki pcye yüklersiniz.
    Kurarken ek klasörü secersiniz ve tüm bilgiler eş zamanlı gözükür.7 gb kota vardı sanırım...

Onur,ilk mesajdan beri bahsediyorum,zaten yapıyorum ben ancak daha verimli bir hali varmıdır bildigin diyorum, gelip olmaz diyorsun nasıl bu kadar kesin konuşabiliyorsunuz bilmiyorum..

quote:

Pardon :DD
    OpenVp olayı dediğiniz gibi tam manasıyla bu işi görmekte kullana bilirsiniz ama muzdarip olduğunuz konuya çözüm yok. Tamamen veri alış veriş hızı etkili olacaktır bu işlemde. İmkanınız varsa ßir notere gidip bu olayı birebir inceleye bilirsiniz. Noterler bu şekilde çalışmaktadır Vpn üzerinden orasıda basit sir sorgu işlemi için kullanıyor gerçi ama faydalı olabilir. İp Sabit olmasına gerek yok değişken ıp leri destekleyen sunucular bulunmakta kolay gelsin

Teşekkürler,onları fark openvpn'le biraz uğraşmıştım demekki daha fazla uğraşmam lazım,tekrar teşekkürler

• vpn ile olur

• Emin olmamakla birlikte bunun için sunucu sistemi kurmanız gerekir diye biliyorum. Sizin istediğinizin bir benzeri benim eski işyerimde vardı. Bilgisayarımda bir normal hdd vardı windowsun falan kurulduğu, bir de t diye adlandırılan network diski vardı. Ben istanbul'dan da kendi kullanıcı adımla bilgisayarı açsam, almanyadan da açsam aynı masaüstüm ve bütün dosyalarım karşıma geliyordu. Novell bir sisteme windows xp kuruluydu o bilgisayarlarda.

Bir ara yapmayı düşünmüştüm kendime de laptopum ve desktopum arasında, hatta yine forumda benzer bir konu açmıştım ama bir sonuç çıkmamıştı. Şu an dropbox kullanıyorum desktop uygulamasıyla gayet memnunum. Ama download upload olayı var tabi, sizin dediğiniz gibi bir verim söz konusu değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TaLeNDiL

Emin olmamakla birlikte bunun için sunucu sistemi kurmanız gerekir diye biliyorum. Sizin istediğinizin bir benzeri benim eski işyerimde vardı. Bilgisayarımda bir normal hdd vardı windowsun falan kurulduğu, bir de t diye adlandırılan network diski vardı. Ben istanbul'dan da kendi kullanıcı adımla bilgisayarı açsam, almanyadan da açsam aynı masaüstüm ve bütün dosyalarım karşıma geliyordu. Novell bir sisteme windows xp kuruluydu o bilgisayarlarda.

Bir ara yapmayı düşünmüştüm kendime de laptopum ve desktopum arasında, hatta yine forumda benzer bir konu açmıştım ama bir sonuç çıkmamıştı. Şu an dropbox kullanıyorum desktop uygulamasıyla gayet memnunum. Ama download upload olayı var tabi, sizin dediğiniz gibi bir verim söz konusu değil.

Evet sizin dediğiniz daha profesyoneli,onla uğraşıcak vaktim yok ki uğraşsamda becerebilceğim belli değil Teşekkürler cevabınız için araştırmalarım devam ediyor ara ara

• Yukarıdaki Arkadaşın Dediği Domain Üzerindende Çalıştıra Bilrisiniz Eziyetli bir iş evet Ayrıca Sunucu Şart.

Okul döneminde bir ara kullanmıştık Logmein bunuda araştırabilirsiniz sunucuya filan gerek yok hatta kapalı pc yi açıp login olabiliyorsunuz tabiki modem ve pcnin fişi takılı olduğu zaman :D

her iki bilgisayarada kurulum yapıp şifre ile site üzerinden kullanımı sağlıycaksınız kullanışlı ve basit bir sistem
  • quote:

Yukarıdaki Arkadaşın Dediği Domain Üzerindende Çalıştıra Bilrisiniz Eziyetli bir iş evet Ayrıca Sunucu Şart.

Okul döneminde bir ara kullanmıştık Logmein bunuda araştırabilirsiniz sunucuya filan gerek yok hatta kapalı pc yi açıp login olabiliyorsunuz tabiki modem ve pcnin fişi takılı olduğu zaman :D

her iki bilgisayarada kurulum yapıp şifre ile site üzerinden kullanımı sağlıycaksınız kullanışlı ve basit bir sistem

ya siz benim mesajlarımı hiç okumuyorsunuz galiba hemen hemen her mesajımda hamachiden bahsediyorum zaten o yolla yapıyorum diyorum.. Hamachi,Log me in (Logmein) firmasının bir programı zate yani benim şuan kullandığım ürünü yine bana tavsiye ediyorsunuz ama mesajlarınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CommandPrompt -- 1 Mayıs 2013; 15:15:05 >

• 445 numaralı portu bilgisayarınıza yönlendirip ücretsiz bir siteden free dns alarak \\78.187.65.15 yaparak aynı ağdaymış gibi dosyalarınıza erişebilirsiniz. Yada \\falanca.noip.org gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumandan -- 1 Mayıs 2013; 17:37:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kumandan

445 numaralı portu bilgisayarınıza yönlendirip ücretsiz bir siteden free dns alarak \\78.187.65.15 yaparak aynı ağdaymış gibi dosyalarınıza erişebilirsiniz. Yada \\falanca.noip.org gibi.

Bu şekilde örneğin bir videonun tamamını download etmeden stream edebilir mi?
  • anladım derdini.opera unite kullan.masaustunu web sitesi gibi yspma yada videoları stream yapma özellikleri var.agda yuksek oncelik verirsen upload hızı full olabiliyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.