Şimdi Ara

uzaktaki modemlere bağlanmak için ne yapmalıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    evimden 500 metreden 2kmye kadar uzaklıktaki modemlere bağlanabilmek istiyorum.
    çevrede birçok betonerme yapılaşma ve sinyal gelişini engelleyen çevresel faktörler var. Arkadaşlarımın çoğunun evinde sınırsız internetleri var bende bunlara bağlanabilmek istiyorum, standar mdemler kullanıyorlar.

Benim yapmak istediğimi ise ; evimin çatısına bir alet koyup bu aletin 1-2 km çapındaki sinyalleri yakalayıp en az kayıpla benim telefonuma , bilgisayarıma iletmesi,
    tabi bu uzak mesafelerden aldığı sinyalleri yine 400-500m çapında alabileceğim şekilde göndermesi lazım.

akımdan geçen bu aletin adı nedir ? bunun yanında al bu linktekini çatına monte et aç telefondan wifiyi bağlan diyebileceğiniz ürün var mı ?

saygılarımı sunar vereceğiniz cevaplar için teşekkürü borç bilirim.

• yigit_81 Y kullanıcısına yanıt
    Bu sistem için harcayacağınız parayla ömür boyu sınırsız internet alabilirsiniz.
  • cevap için teşekkür ederim.
    internette çok daha uzak mesafelerden bağlantı kuranlara rastladım biraz araştırma yapınca, onlar nasıl yapıyorlar mu işi ?

ayrıca uzak mesafelerden aldığı sinyalleri yine 400-500m çapında alabileceğim şekilde göndermesi lazım demiştim , bunun yerine sadece evde kullanabilsem interneti ? bunun maliyeti ne olur ?
    en azından leptop un wifi si ile bağlanabilmek istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigit_81 -- 24 Aralık 2013; 14:31:14 >
    Ev için kablosuz bağlantı sağlamak bu mesafelerde çok fantastik bir arayış. Doğru olan en yakın komşudan ücretin bir kısmını teklif ederek paylaşmaktır.
    Siz 500-2000 metreden bütün modemleri hedefliyorsunuz ve binalardan bahsediyorsunuz. Alıcı verici arasında engel varsa proje maliyetleri katlanarak gider o yüzden en yakın komşunuza gidin diyorum.
    İlle de uzaktan bağlanacaksanız civardaki bütün modemleri değil de en kolay engelsiz görebildiğiniz modemi seçin mekan ve mesafe belirtin ona göre proje üretelim.
  • OCP Türkiye kullanıcısına yanıt
    hızla vermiş olduğunuz cevaplar için minnetarım,

en yakın anlaşıp internetini kullanabileceğim arkadaşımın evi 200 metre civarında, pencereden baktığımda ev görünüyor arada birkaç ağaç var tabiki,
    karşı tarafa anten vs. takmadan nasıl çözebiliriz ?
    Anteni karşı tarafa koymadan çözüm çok zor. sinyali kaynağında güçlendirip uzağa dağıtmaktır asıl olan.
  • http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/wireless-adaptor-alici-comfast-18dbi-uzun-menzil-96809589

bu tarz bir anten alsam kendime yinede olmaz mı ?, reklam için koydukları resimde tak bilgisayarına uzaklardaki wifi ları kullan şeklinde algılanıyorda
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    yada arkadaşımın modemine piyasadaki antenlerin en yüksek dbi olanını taksak kapsama alanı tahmini ne olur ?
  • arkadaşınızın modemine bir outdoor anten takıp pencereye monte etmeniz gerekiyor. İç anteni abartıp ev ahalisini kelle paça yapmayalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yigit_81

http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/wireless-adaptor-alici-comfast-18dbi-uzun-menzil-96809589

bu tarz bir anten alsam kendime yinede olmaz mı ?, reklam için koydukları resimde tak bilgisayarına uzaklardaki wifi ları kullan şeklinde algılanıyorda

Arkadaşınızın modemi pencere kenarında değil de bir kaç duvar arkasında kalıyorsa o linkteki cihaz pek işe yaramaz gibime geliyor. O yüzden en doğrusu arkadaşınızın evine outdoor anten koymak.

http://www.tp-link.com.tr/products/details/?categoryid=216&model=TL-WA7510N

evleri 2 katlı , evin çatısına bu anteni veya varsa daha güçlü outdoor anteni takarsak ben kedi bilgisayarıma takmak için ekstra bir cihaz almam gerekir mi ?

anteni çatıya kurduğumuzda sadece bizim eve doğrumu sinyal alabiliriz ? yani çok yönlü sinyal dağıtılabiliyor mu ? başka yerlerede internet gönderebilir miyiz ?
    işte bu :)
    Bu cihazı arkadaşınızın çatısına kurduğunuzda bütün mahalle imkanlardan müstefid olur.Ayrica başka aparat gerektirmez. En güçlü ve en uzak mesafeyi antenin baktığı yönde yakalarsınız. yakın mesafede arkasında bile kalsanız nema problema
    cevaplarınız için teşekkür ederim,
    bu antenlerin çok yönlü olanı varmı peki ?
    daha güçlüsü varmıdır piyasada ?
    Antenlerde çeşit gani. Noktasal, sektörel, 360 derece, hepsinde de muhtelif güçler söz konusu. Amaç ne mahalli yayın yapmak mı :)
    anteni alıyoruz mademki , sadece 200metre ötedeki evimde kullanmak yerine geniş çaplı olarak tüm çevrede 360 derece en uzak mesafelerde telefondan bağlanabilmek, isteyen başka arkadaşlarımız olduğunda interneti onlarlada paylaşıp faturayı düşürmek :)
    önereceğiniz 360 derece anten varmı en güçlüsünden ? @OCP Türkiye
    Bikaç öneride bulunabilirim.
    http://www.wi.com.tr/ubnt/Kablosuz-Urunler/UBNT-Bullet-M-24-ghz
    http://www.wi.com.tr/RBMetal2SHPn-Metal2SHPn
    http://www.sanalpazar.com/Mikrotik-Mikrotik-Metal-Metal2-shpn-1.6-Watt-Level-4__isp13422295

Mikrotik ve ubnt 360 derece yayın yapabilen accespointer.

Tavsiyem Mikrotik Metal2
    2.4 Ghz Frekansı , 400 Mhz işlemci , 32 MB ram
    Çoklu SSID Desteği , Mac Filitreleme , 32dBm Çıkış gücü bulunmakta. Mikrotik Metal2 ile işi abartıp mahalleliye internet satmaya başlarsınız

• Sehz4de S kullanıcısına yanıt
    tavsiyeleriniz için teşekkür ederim
    Mikrotik Metal2 nin fiyatı normal , alıp modeme taktığımda kendini kısa sürede ödeyeceğini düşünüyorum :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.