Şimdi Ara

Ev içinde ethernet'i dağıtmak istiyorum nasıl yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Alt katta fiber internet ve modem kurulu bu modemden üst kata cat6 kablo çektim. Direkt olarak bu şekilde bağlanırsam alt katta ve üst katta aynı hızı alıyorum. Üst katta birden fazla cihaz bağlamak istiyorum yine kablolu. Bunun için tl wr840n modem aldım ve access point kurdum ve buradan kablo ya da kablosuz bağlandığımda ciddi hız kaybı yaşadım. Aşağıdan gelen etherneti kayıpsız nasıl dağıtırım? Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soluk siyah -- 18 Şubat 2022; 23:17:55 >

• biz soyle yaptık.. modem alt katta. bir cat 6 kablo ile üst odanın birinde olan tp lınk ın 6 lı dagıtıcya bakladım. ust katta 3 oda var. 6 dagıtımdan 3 tanesine yıne cat 6 kablo ile 3 odaya dagıttık. bir kısım cihazlara direkt cat 6 ile bağlantı yaptık. bir odaya tp lınk aceesspointle dagıttık.(tabii acc.pointte ethernet kablosu ile bölucuden gelen cat 6 ile bağladık.üst odada da hemen hemen hız kaybı olmadı.

ancak bır sorunla karşılaştık.: zaman zaman 2 odaya internet gelmedi.switch ın elektrık fişini çıkarıp takınca düzeldi.ama yaptıgım araştırmada switch den odalara giden ethernet kablosunun çapraz( cross etherhetnet kablo) kablo olması gerektiği belirtılmiş.

cihaz: switch :bölucu/dagıtıcı:TP-Link LS1008 8-Port 10/100Mbps Masaüstü Swit (hepsi burada)

https://www.hepsiburada.com/tp-link-ls1008-8-port-10-100mbps-masaustu-switch-p-HBV00000QJ0O8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DEMİRCİEFE -- 19 Şubat 2022; 1:45:9 >

• DEMİRCİEFE kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim. Merak ettiğim modem ile switch arasındaki mi cross olacak switch ile cihaz arasındaki mi?

• switch ile bilgisayar,switch ile tv, switch ile uydu alıcısı cross gibi... modem ile switch arası normal ethernet kablo olcak..

• bağlantıda otomatik anlaşma yapamayacak durumda olan eski arabirimlere sahip cihazlar kullanılıyorsa, bağlantıda çapraz kabloya ihtiyacın olacak diyorsun. gerçi bu zamanda donanımlar otomatik anlaşma yeteneğine zaten sahip. bu konuda yapılan bir yorumda ise çözüm: kabloların düz veya çapraz olarak kullanılması değil, uzun süredir güvenlik güncellemelerinden mahrum kalan pc veya artık hangi donanım ise onlardan kurtulmaktır. yani cihazları güncellemek.

ben farklı bir yaklaşım göstererek, sorunun başladığı noktaya geri dönelim diyeceğim. sorun modemdeki çıkıştan sonra başlıyor. yani bu durumda sorunun yaşandığı donanım ap oluyor. ağ bağlantı ayarlarında bir yanlışlık olabilir. bence ap'nin dhcp'sini kapatıp, bu donanım üzerinde dhcp relay ayarının yapılması ile modemden gelen etherneti, ap'nin wan girişine vermek sorunu çözecek diye düşünüyorum. yani demek istediğim ap'nin sabit ip'si client olarak modem üzerinde tanınmıyor demek istiyorum. bu da hız sorununa yol açıyor.  

• haykoatmaca kullanıcısına yanıt

tam olarak anlayamdım...

• ilk mesaja istinaden mesaj gönderdim. ap'nin ağ yapılandırmasında sorun var demek istedim. benzer sorunu mikrotik router'da gördüm. m.router'dan kablo ile ap'ye yapılan bağlantıda, ap'nin ethernet girişinden alınan direkt bağlantının hızı normal ama ap'ye kablosuz olarak bağlantı yapıldığında ise hızın en az %50'sinden fazlası kayboluyordu. ap'nin ağ ayarlarını değiştirince sorun çözülmüştü. ap'yi nasdıl yapılandırdığını görmek lazım. benim verdiğim örnekte, mikrotik cihaz kendisine bağlı olan ap'yi client olarak göremiyordu. tabi arkadaş ping attı mı cevap alıyor ama ping olması demek herşeyin doğru olduğu anlamına gelmiyor.

• merhabalar ben de aynı sorundan muzdaribim dubleks ev için. fiber alt kat salona geliyor bir adet extra iki adet de city alacağım wifi mesh kuracağım. kafama takılan bir soru var. wifi mesh modunda üst kattaki cihazdan kablolu çıkış alabilir miyim? yoksa illa üst kata kablo çekip router modunda mı kullanmalıyım? bu durumda alt kattaki iki cihazla wifi mesh kurabilir miyim?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.