Arkadaşlar uzaktan eğitim yüksek lisans veren üniversiteler hakkında bilgi ve tavsiyelerinize ihtiyacım var. Kamuda çalışıyorum. Yükselmek için torpilim (dayım) de olmadığından en geçerli yol tezsiz yüksek lisans yapmak. Bulunduğum yerde tezsiz yüksek lisans vardı ama 4-5 yıl önce kaldırıldı. Şimdi uzaktan yüksek lisans yapabileceğim, mümkün olduğunca Muğla'ya yakın, uygun maliyetli bir üniversite ve zorlanmadan kolay bitirebileceğim bir bölüm tavsiye etmenizi sizden rica ediyorum.
hocam yüksek lisansın kamuda ne gibi faydası oluyor ?
Yüksek lisansın faydası; Müdür, Müdür yardımcılığı sınavlarına girebilmek için puanlamada ek puan alarak ön sıralarda olanlara, ayrı bir seminer ve imtihan ile yükselme şansın oluyor.
Dostum yer sıkıntısı var ahmet yesevi üniversitesi böyle bir imkan sunuyor
ben de aynı araştırmayı yapıyorum ama bu sayfadan da pek bişey çıkmamış sanırım...
Merhaba arkadaşlar İşletme mezunuyum uzaktan eğitim ile yüksek lisans yapmak istiyorum ama hangi alanda yapmam gerektiğine karar veremiyorum hangisi özel sektörede daha geçerli olur insan kaynakları gibi pozisyonlarda çalışmayı hedefliyorum ama asıl önemli olan hangi alanın daha geçerli olduğu yardımcı olursanız sevinirim.
quote:
Orijinalden alıntı: xjoxjo
Merhaba arkadaşlar İşletme mezunuyum uzaktan eğitim ile yüksek lisans yapmak istiyorum ama hangi alanda yapmam gerektiğine karar veremiyorum hangisi özel sektörede daha geçerli olur insan kaynakları gibi pozisyonlarda çalışmayı hedefliyorum ama asıl önemli olan hangi alanın daha geçerli olduğu yardımcı olursanız sevinirim.
Uzaktan eğitimle nasıl yükseklisans yapılıyor
Bilmiyorum.Hangi üni için geçerli?
uzaktan eğitim konusunda bilgili ve tecrübeli arkadaşlar yazarsa iyi olur
Ben bilgilendirme yapayım. Uzaktan Eğitim Yüksek Lisans tezli ve tezsiz olmak üzere 2'ye ayrılıyor. Tezsiz olanda ALES mecburiyeti aranmayacağına dair YÖK'ten gelen haberler var fakat henüz resmi yazı yok. Şu anlık ALES en az 55 olması gerekiyor. Genelde toplamda 3 dönem yapılıyor. Ara sınavları internet üzerinden yapıyorsunuz finali ise okulda vermeniz gerekiyor. Bir dersten başarılı olmak için finalde en az 70 ve üstü almanız gerekiyor. Dersler internet üzerinden yapıldığı için kayıt ediliyor ve sonradan tekrar tekrar izleyebiliyorsunuz. Genelde derse devam zorunluluğu aranmıyor. Askerlik tecili için olsun diğer sebepler nedeniyle olsun vakıf üniversiteleri uzaktan eğitim yüksek lisans alanında çok rağbet görüyor. Fiyatlar 3 dönem için toplam 8 bin ve üstü civarlarda seyrediyor. Uzaktan eğitim yüksek lisans hizmeti veren üniversitelerinden bir kaçını aşağıda yazdım. Başka da sorular olursa cevaplayabilirim.
Ben bilgilendirme yapayım. Uzaktan Eğitim Yüksek Lisans tezli ve tezsiz olmak üzere 2'ye ayrılıyor. Tezsiz olanda ALES mecburiyeti aranmayacağına dair YÖK'ten gelen haberler var fakat henüz resmi yazı yok. Şu anlık ALES en az 55 olması gerekiyor. Genelde toplamda 3 dönem yapılıyor. Ara sınavları internet üzerinden yapıyorsunuz finali ise okulda vermeniz gerekiyor. Bir dersten başarılı olmak için finalde en az 70 ve üstü almanız gerekiyor. Dersler internet üzerinden yapıldığı için kayıt ediliyor ve sonradan tekrar tekrar izleyebiliyorsunuz. Genelde derse devam zorunluluğu aranmıyor. Askerlik tecili için olsun diğer sebepler nedeniyle olsun vakıf üniversiteleri uzaktan eğitim yüksek lisans alanında çok rağbet görüyor. Fiyatlar 3 dönem için toplam 8 bin ve üstü civarlarda seyrediyor. Uzaktan eğitim yüksek lisans hizmeti veren üniversitelerinden bir kaçını aşağıda yazdım. Başka da sorular olursa cevaplayabilirim.
bu hafta kıbrıs doğu akdeniz e uzaktan yuksek lısans ıcın kayıt yaptırıcam, fakat sole bı sıkıntı var hazırlık atlayamazsam eger ben ankaradayım hazırlıgı nasıl halledıcem? bırde sunu ogrenmem lazım sımdı buraya yazılsam sonrada yazın atılım vs gıbı unılere hemen gecıs yapabılırmıyım bunun ıcın ne gıbı sartlar aranıyor? dırek gecıs yapılıyor mu yoksa bı sınava mı gırmek zorundayım uzaktan egıtım ıcın bıle olsa?
Neden doğu akdeniz tercih ediyorsun? Finallere Kıbrıs'a gitmek zorunda kalacaksın. Türkiye'de daha uygun programlar bulabilirsin diye düşünüyorum. Geçiş için ise direkt olarak Atılım Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nden bilgi almalısın.