Şimdi Ara

Uzaktan erişim ile Pc açma?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzaktan erişim için çeşitli yöntemler var Wake on lan uygulaması ile telefondan bilgisayarı açmaya çalıştım herseyi yaptım oldu yanlız bir sorun var, belli bir süre geçtikten sonra açmaya çalıştığımda açılmıyor hemen pc yi kapattıktan sonra açılıyor buna anlam veremedim neden oluyor bu biseyler mi sıfırlanıyor süresi filan mı var?

• Muhtemelen dhcp lease time bittiği için komple ağdan düşüyordur bilgisayar.

• 0ldskool kullanıcısına yanıt

Çözümü var mı bunun

• İlk olarak o cihaz özelinde statik ip ayarlamayı deneyebilirsiniz. Yine olmazsa bilgisayarın wol ayarlarını bios ekranından kurcalayabilirsiniz vs. Cihazlar hakkında bilgi vermemişsiniz başka bir yorum yapamayız.

Android cihazım samsung Galaxy m21 ,Pc Anakart: B450 Tomahawk realtek lan,modem Tp link W9970 başka ne bilgi vermem gerekiyor?

Statik İp ayarını yaptım bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Strosferus13 -- 22 Aralık 2020; 17:25:52 >
  • Strosferus13 kullanıcısına yanıt

Anladim. O modemle bu kadar calismasi bile mucize gibi. Bence fazla kurcalamayin neden boyle diye

Iyi de birader bunu yapan nasil yapıyor yok mu bunun başka bir yolu?

• Başka yolu yok mu bunun mutlaka bir yeri Atlıyoruz
  • Merhaba,

WOL işlemini WAN/İnternet üzerinden yaptığınızı farzederek cevaplamaya çalışayım.

Bildiğim kadarıyla bahsettiğiniz sorun modemdeki ARP tablosuyla ilgili. Modeme bağlı bulunan bilgisayarların/cihazların MAC/IP bilgileri modem hafızasında tutulur ve cihaz bağlı olduğu sürece ARP tablosu güncel kalır. Bilgisayarı kapattıktan belli bir süre sonra bu ARP tablosu güncellenir ve kapalı bilgisayar bilgileri listeden düşer. İşte bu güncelleme öncesinde dışardan WOL komutu gönderildiğinde ilgili MAC adresi hala ARP tablosunda var olduğu için komut ilgili MAC adresine gönderilir ve bilgisayar açılır. Ancak ARP güncelleme sonrası artık WOL komutu hedefine ulaşamaz ve bilgisayar açılmaz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.