Şimdi Ara

Uzaktan kontrol uygulaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi bizim lisede vestelin dağıttığı tablettler kullanılmaya başladı bizde bu teknolojinin doğru ve yararlı kullanılması açısından bilgisayar öğretmenimiz,bir kaç arkadaşım ve ben bir proje yapmaya karar verdik projemiziden bahsedecek olursak öğretmen tabletlerini akıllı tahtaya bağlamak ve öğrencilerin ders esnasında farklı uygulamalarda dolaşmalarını engellemek adına teamviewer tarzı bir program yapmaya karar verdik sizden yardım beklediğim konu ise bu programın çalışma mantığı nedir? nasıl bir yol izlemeliyiz?ne gibi hazırlıklar yapmalıyız? ve sizlerin bu konu hakkında düşünceleri nelerdir?

Proje başarıya ulaşırsa neler kolaylaşacak?

1.Öğrencilere tabletler verildiğinden bu yana başarıda düşüş yaşandı bunun nedeni ise tabletleri oyun aracı olarak görmeleridir bu uygulama ile ders esnasında tablette neler yapıldığı görülebilecek.
    2.Öğretmen tabletlerinden yönetileceği için öğretmenlerimize büyük bir kolaylık sağlayacaktır.Ders kitaplarını açma kapama yada sayfa aralarında geçişler gibi.

Gönüllü olarak kodlamada yardım etmek isteyenler lütfen Ö.M atsınlar sonuçta burada eğitim adına bir çalışma yapıyoruz.

• Teamviewer değilde daha çok netsupport yada radmin gibi bir program hazırlamanız gerekli. Yani öğrencilerin tabletlerine client yükleyip, hocanın ana bir serverdan tüm clientlere (Aynı ağ içindeki) bağlanıp kontrol etmesi olayı. Port üzerinden ağdaki clientleri kontrol ettirmeniz lazım.
  • aslında devletin bunu öngörmesi gerekiyordu bu kadar hayalperest olunmaz. öğrenciye oyun aleti vereceksin tüm öğrenciler sürekli dersle ilgilenecek vs.

paralar boşuna gitti.
  • İyi günler hocam Akınsoft'un geliştirmiş lduğu cafe+ uygulamasına bir göz atmanız işinize yarayabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: faraba

Teamviewer değilde daha çok netsupport yada radmin gibi bir program hazırlamanız gerekli. Yani öğrencilerin tabletlerine client yükleyip, hocanın ana bir serverdan tüm clientlere (Aynı ağ içindeki) bağlanıp kontrol etmesi olayı. Port üzerinden ağdaki clientleri kontrol ettirmeniz lazım.

Android için clientleri nasıl yapacağız ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: #NexUs

quote:

Teamviewer değilde daha çok netsupport yada radmin gibi bir program hazırlamanız gerekli. Yani öğrencilerin tabletlerine client yükleyip, hocanın ana bir serverdan tüm clientlere (Aynı ağ içindeki) bağlanıp kontrol etmesi olayı. Port üzerinden ağdaki clientleri kontrol ettirmeniz lazım.

Java da kodlaman lazım. Genel mantığı söyle öncelikle client ile tabletin belli sistem ayarlarını değiştirmesi için gerekli kodlara bakacaksın işte programdan çıkmaması için dokunmatiği devredışı bırak vb.. artık sizin neye ihtiyacınız varsa. Diyelim ki bütün ihtiyaçlarını tamamladın client için her şeyi bitirdin. Şimdi de eğer tablette kullanmak istiyorsanız yöneticiyi tablet için, pcde ise pc için genelde mantığı aynı yani port komutlarını kullanarak belli kodlar yazıp tabletteki cliente veri gönderiyorsun. Atıyorum "Sen orada dokunmatiği devredışı bırak diyorsun" atıyorum porttan "A" gönderiyorsun. Clientte bu porttan aldığı veriyi okuyup "A" hangi işleme denk geliyorsa onu yapıyor. En basit mantığı böyle oluyor.Bu hafta için bir kaç işim var. Gelecek hafta ufak bir örnek yapmaya vaktim olursa buraya atarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faraba -- 26 Nisan 2013; 17:05:37 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: #NexUs

quote:

Java da kodlaman lazım. Genel mantığı söyle öncelikle client ile tabletin belli sistem ayarlarını değiştirmesi için gerekli kodlara bakacaksın işte programdan çıkmaması için dokunmatiği devredışı bırak vb.. artık sizin neye ihtiyacınız varsa. Diyelim ki bütün ihtiyaçlarını tamamladın client için her şeyi bitirdin. Şimdi de eğer tablette kullanmak istiyorsanız yöneticiyi tablet için, pcde ise pc için genelde mantığı aynı yani port komutlarını kullanarak belli kodlar yazıp tabletteki cliente veri gönderiyorsun. Atıyorum "Sen orada dokunmatiği devredışı bırak diyorsun" atıyorum porttan "A" gönderiyorsun. Clientte bu porttan aldığı veriyi okuyup "A" hangi işleme denk geliyorsa onu yapıyor. En basit mantığı böyle oluyor.Bu hafta için bir kaç işim var. Gelecek hafta ufak bir örnek yapmaya vaktim olursa buraya atarım.

Teşekkürler mantığı anladım yardımlarınızı bekliyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.