Şimdi Ara

UZAKTAN KUMANDALI PARMAK :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

işyerinde bir cihaz var ve biz bu cihazın düğmesine uyarı geldiğinde bir süre basmamız gerekiyor. Sürekli cihazın yanına gitmek çok yorucu oluyor.

Bu düğmeye basacak uzaktan kumandalı bir alet düşünüyorum. internette aradım bulamadım veya doğru kelimeyle arayamadım.
    sorun bu: o düğmeye basacak, kaba görünmeyen, uzaktan kumandalı,kolay monte edebeceğim, ben kumandaya bastığım sürece oda düğmeye basacak, bırakınca bırakacak bir alet. (basacağı düğme 1 tl büyüklüğünde yuvarlak)

Cihaza içerden müdahale yapılmıyor. Yani dışardan parmak görevi yapacak. Cihaza yapıştırabilirim veya vidalayabilirim.

fikri olan paylaşırsa sevinirim.

• Pm atın istanbuldaysanız yardımcı olurum
  • malesef istanbulda değilim. ilginize teşekkürler
  • hazırda kulllanabileceğim veya ufak modifikasyonla kullanabileceğim birşey bulamazsam kendim tasarlıyacağım.

aklımda; uzaktan kumandalı araba motoru,
    kapı otomatı,
    otomobilllerdeki kapı açma-kapama motorları veya
    robot oyuncakların el kol hareketini sağlayan motorları kullanarak bişeyler yapmak gibi fikirler var ama daha pratik bişey çıkarmı diye foruma bir danışayım dedim.
  • Wiraless mausu parcalayip yapabilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zenkee

quote:

Orijinalden alıntı: Sanal Bilim Adami

Wiraless mausu parcalayip yapabilirsin

hocam o da masraflı olur en güzeli küçük kumandalı ve küçük arabalı bir uzaktan kumanda alıp, aracın motorunu söküp, güzel bir donanım yapmak, ama kumandanın da küçük olması gerekir, öyle küçük kumandalı bir şey var mı hiç bilmiyorum, kolay gelsin hocam, eğer öyle bir şey yaparsan takipteyiz mekanik şeylere her zaman bir ilgim vardır...

En kolay czum. Uzaktan kumandali. Kepce kamyon 1 sekilde baski uygulayacak. Pilli veya sarjli bir oyuncak 20liraya bulabilirsin (ufak)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wireless mause olayını anlayamadım. biraz açabilirmiyiz. (makinaya içerden müdahale edemiyoruz.)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Uzaktan Kumandalı Araba Tamiri
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Biraz düşününce aklıma gelen, ucuz yollu kablosuz kapı zillerinden alıp modifiye edilerek bir şeyler yapılabilir.
  • rc araç servosu ile yapılabilir bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: scapin

rc araç servosu ile yapılabilir bence

+1 . Ama güçlü olmalı.
  • çok güce gerek yok 9 kg servolar 1/10 araçlar için kullanılıyor o yüzden yeterde artar bile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scapin -- 30 Mayıs 2013; 18:51:25 >
  • Piyasada 20-30 liraya satılan 433 mhz alıcı verici setleri var onlardan al bir tane bir tane de 12 v 6 amper falan akü al bir tane de servo alırsın bağlarsın devreye basarsın kumandaya işlem tamamhttp://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-devre-montaj-433.92-mhz-1-kanalli-rf-alici-verici-elektronik-devre-118297407/detay
  • değerli fikirleriniz için teşekkür ederim.
    bende Şu linkteki aletin içindeki motoru alıp;

http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar/pilli-pratik-toz-alici-go-duster-pilli-pratik-to-60682166

bir araç kumandasıyla entegre edip
    kablosuz zil kutusu içine monte ettim. sistem çalıştı.
    ancak motor 4 pille çalışıyordu. ben iki pile indirdim. uzaktan kumanda devresini yakmaması için.(bitane yandı çünkü)
    bu seferde düğmeye basacak güç zayıfladı. bir düzeltme yapacam olursa fotolarınıda paylaşırım.
    olmazsa araç servosunu deneyecem.
    (bunların hepsi evde atılacak malzemeydi)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.