3 Dakikada 140 doğru kelime yazacak hızda 10 Parmak klavyem var. Bugün Türkiye genelinde alınacak Zabıt Katipliği sınavına başvurmak istedim. (Başvurdum, başvurumu aldılar) fakat bilgisayar işletmeni sertifikası yerine MEB onaylı 160 saatlik GRAFİK ANİMASYON sertifikamı verdim. Kaydı yapan görevli bu sertifika 90% kabul edilmez ama kaydınızı alalım dedi. Çok fazla canım sıkıldı moralim bozuldu umutsuz şekilde bekliyorum.
Halbuki benim aldığım sertifika Temel Bilgisayar Eğitimini de kapsıyor yani ilk önce temel bilgisayar eğitimi verildi sonra grafik programlarına geçildi. Nasıl olsa bu sertifika daha üstün diye Bilgisayar İşletmenliği sertifikası almamıştım. Böyle saçma bürokrasi mi olur ? Bilgisayar kullanmayı bilmeyen insan nasıl grafik tasarım programları kullanacak.
Neyse asıl sorum şu. Bir dahaki fırsatları riske atmak istemiyorum.
Kursa gitmeden uzaktan eğitim ile MEB onaylı Bilgisayar sertifikası alabileceğim güvenilir bir yer biliyor musunuz ? Bu arada sınavları Konya'da yapılmalı sağlık problemlerim nedeniyle başka ile gitme imkanım yok..
KOMEK'in kursları var fakat devam zorunluluğu varmış 3 ay boyunca haftada beş gün o kursa gidip gelemem. Varsın paralı olsun online eğitim ile alayım sertifikayı.