Şimdi Ara

UZATMALAR NASIL HESAPLANIYOR ??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
7.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Hellmarch

quote:

Orijinalden alıntı: cdemir

quote:

Top taca çıkınca süreye ekleniyor mu diye soruyorsan , bence futbol sana göre bir spor değil.

Öyle sorunu tesbit edip kaçmak yok cehennem marşandizi.

Çare üret. Fikir ver, öneride bulun..

Abi neye çare üreteyim. Ortada sorun yok ki. Sakatlık ve değişiklikler kadar süre eklenir o da ortalama 4-5 dakikadır. Max 6 dakka olur min 3 dakka olur. Bir futbolcunun çıkması 30 sn sürse x 6 3 dakka yapar sakatlıklar ortalama 45 sn sürer o da ciddi sakatlıklarda 1 ile 1.30 dk kadar sürer. Toplam 5 de işte. Onu da hakemler eklerler. Zaten ellerinde çoğu zaman 2 tane saat olur. Birisi normal gidişatı ölçer diğeri durdurulan saati ki ortalamayı bulup hesaplasınlar diye veya 2 3 zamanı ayrı tutan saatler olur vs vs...

@İniesta

Bunun proflukla alakası yok, senin bilmediğin şey futbolun abc si elifba' sı, matematikte ki 1 sayısı...

Ben 10 yil futbol oynamis biriyim, belki bu tür detaylari bilmiyorum ama futbolun nasil oynandigini çok iyi biliyorum.

Bilmiyorsam ADAM GIBI cevap verirsin herkes bilecek diye birsey yok.

Bi dahada konu açmicam su forumun yas seviyesine bakarmisin...

adam pv = nrt demis diger einstein'in formülü...

Ben sadece bisey ögrenmek istedim.

• tacı , korneri hesaplamış

bir an şaka zannettim
  • Şöyle ki az durursa(4-5 dakika) hakemine göre 0 veya 1. Çok durursa hakemine göre 3+4. Ben hiç bir maçın 7 dakikadan az durduğunu düşünmüyorum
  • Ayrıca oyuncu değişikliği veya adamların yere yatması gibi şeyleri uzatmalara eklemiyor hakemler. "En az" 4 dakika uzatma sözü yalan yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Andrés Iniesta

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Top taca çıkınca süreye ekleniyor mu diye soruyorsan , bence futbol sana göre bir spor değil.

Abi neye çare üreteyim. Ortada sorun yok ki. Sakatlık ve değişiklikler kadar süre eklenir o da ortalama 4-5 dakikadır. Max 6 dakka olur min 3 dakka olur. Bir futbolcunun çıkması 30 sn sürse x 6 3 dakka yapar sakatlıklar ortalama 45 sn sürer o da ciddi sakatlıklarda 1 ile 1.30 dk kadar sürer. Toplam 5 de işte. Onu da hakemler eklerler. Zaten ellerinde çoğu zaman 2 tane saat olur. Birisi normal gidişatı ölçer diğeri durdurulan saati ki ortalamayı bulup hesaplasınlar diye veya 2 3 zamanı ayrı tutan saatler olur vs vs...

@İniesta

Bunun proflukla alakası yok, senin bilmediğin şey futbolun abc si elifba' sı, matematikte ki 1 sayısı...

Ben 10 yil futbol oynamis biriyim, belki bu tür detaylari bilmiyorum ama futbolun nasil oynandigini çok iyi biliyorum.

Sakin ol şampi. Sen futbolu bu kuralı bilmeden 10 yıl oynadıysan Türk futbolunun bu halde olması hiçte şaşırtıcı değil o zaman. Ben sana adam gibi cevap veriyorum işte. Bu kuralı bilmiyor isen futbol sana göre değil. 10 yıl geçte olsa bak benim sayemde öğrenmiş oldun. Bu kadar basit.

Ayrıca ideal gas yasası formülünü de emil klapeyron clapeyron mu ne o bulmuştur. Bak birşey daha öğrendin. Afferim.

Ben Türkiye'de yasamiyorum arkadasim.

Belkide Türkiye'deki futbolun gelismemesinin sebebi senin gibi insanlarin olmasidir hiç düsündün mü ?

Türkiye de yaşayıp yaşamaman önemli değil. Nereye bağlı yorum yapıyorsun ona bakmak lazım. Valla ben futbolu güncel olarak takip ederim. Kuralları ve çağın gerektirdiği taktikleri açar merak eder öğrenirim. Kalkıpta basketbolda olan bir kuralı futbolda varmış gibi konuşmam. O yüzden benim gibiler çoğalırsa düze çıkar futbol. Ama senin gibi 10 yıl top oynadığını söyleyip (istop , yakartop olmasın?) taca çıkan süreyi hesaplamaya kalkanlar çok ki Türk futbolu hatta Dünya futbolu bu hallerde. Neredeee, eski futbol?

• Hakemin insiyatifinde. İsterse 10 verir, isterse hiç vermez
  • Uzatmalar hesaplanırken genelde oyuncu değişiklikleri ve sakatlıklar esnasında geçen süre göz önünde bulundurulur. Ek olarak zaman geçirmeye yönelik hareketlerde bulunulursa hakemin takdirine göre maç uzayabilir. Topun oyunda olmadığı anlar (top taca çıktığında vs.) dikkate alınmaz.
  • Bir tek Galatasaray'a yapılıyor bu uygulama. Beşiktaş ve Fenerbahçe maçlarında oynanmayan süre 8 olursa 12 dakika veriyorlar.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

@İniesta

Sakin ol şampi. Sen futbolu bu kuralı bilmeden 10 yıl oynadıysan Türk futbolunun bu halde olması hiçte şaşırtıcı değil o zaman. Ben sana adam gibi cevap veriyorum işte. Bu kuralı bilmiyor isen futbol sana göre değil. 10 yıl geçte olsa bak benim sayemde öğrenmiş oldun. Bu kadar basit.

Ayrıca ideal gas yasası formülünü de emil klapeyron clapeyron mu ne o bulmuştur. Bak birşey daha öğrendin. Afferim.

Ben Türkiye'de yasamiyorum arkadasim.

Belkide Türkiye'deki futbolun gelismemesinin sebebi senin gibi insanlarin olmasidir hiç düsündün mü ?

Türkiye de yaşayıp yaşamaman önemli değil. Nereye bağlı yorum yapıyorsun ona bakmak lazım. Valla ben futbolu güncel olarak takip ederim. Kuralları ve çağın gerektirdiği taktikleri açar merak eder öğrenirim. Kalkıpta basketbolda olan bir kuralı futbolda varmış gibi konuşmam. O yüzden benim gibiler çoğalırsa düze çıkar futbol. Ama senin gibi 10 yıl top oynadığını söyleyip (istop , yakartop olmasın?) taca çıkan süreyi hesaplamaya kalkanlar çok ki Türk futbolu hatta Dünya futbolu bu hallerde. Neredeee, eski futbol?

Sen benimle bi gün futbol oynasan hayran kalirsin bana.

Sen laf koymaya çalisan bi liselisin baska birsey degilsin.

Seni blokluyorum sende beni blokla madem bu kadar çok seni rahatsiz ediyorum.

Bu arada sen Cüneyt çakir'in yerinde olmaliydin bu kadar bilgiye sahip olduguna göre, hakemler halt yemis, seni tanisalar direk sampiyonlar ligi maçina çikartirlar herhalde

Iyi aksamlar...

Görüsmemek dilegiyle

Ziyaaaaaaaaaa Ziyaaaaaa.

UZATMALAR NASIL HESAPLANIYOR ???

• quote:

İlkokulluların açmıyacağı bir konu açıyorsun. Sonra Hellmarch hocama liseli diyorsun..
    Tamam beni de bloklayabilirsin.

Görüşmemek üzere.
  • quote:

quote:

İlkokulluların açmıyacağı bir konu açıyorsun. Sonra Hellmarch hocama liseli diyorsun..
    Tamam beni de bloklayabilirsin.

Görüşmemek üzere.

Kimin kime hakaret ettigi ortada.

Konuda bir sürü bilmeyen kisi var uzatmanin nasil hesaplandigini.

Forum bir paylasim alanidir, eger bir yerde yaniliyorsam surda yanlisin var dersiniz ama bunu ADAM GIBI söylersiniz.

Ben taçda ve kornerde uzatmalara dahil olmadigini bilmiyordum evet, bilmiyorsam ne olmus ki yani ?

Hem bi sürü kisi ögrenmis oldu simdi...

Bide bazi arkadaslarda sirf Galatasaray diye anlamis...

Ben bu maçi sadece örnek olarak kullandim, bazi kisilerde yanlis anlamislar (bunu sana demiyorum alinti yapmisken yazayim dedim)

Bu arada normal bir sekilde yanitlayan herkese tesekkürler, umarim sizin gibi insanlarla dolar forum (bunuda üstüne alinma kesinlikle)

• ağız dalaşı ile yine bir konunun daha içine etmişsiniz.

bana göre artık şu saat işi sahadaki hakemin işi olmaktan çıkmalı. aynı basket maçlarındaki gibi topun oyunda olmadığı zamanlarda saha kenarinda saat tutmakla görevli bir hakem tarafından durdurulmalı.
  • Fener maçında da +2 verdiler zaten gol olmaz daha diye 2-1 oldu, hemen de bitirdi maçı adam gibi verse 2 2 olucak belki
  • Baraj ayarlanan duran toplarda, sakatlıklarda hakem 1 saatini durdurur 2. saati devam eder. Aradaki farkı uzatır.
  • Beyler niye tartışıyorsunuz. Konu sahibi efendice sorusunu sormuş, Çok bilgi sahibiyseniz direk yanıt verin niye dalga geçmeye çalışıyorsunuz.Ayrıca herkes herşeyi bilecek diye bir kural da yok. Neyse umarım artık daha duyarlı olsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metz

Beyler niye tartışıyorsunuz. Konu sahibi efendice sorusunu sormuş, Çok bilgi sahibiyseniz direk yanıt verin niye dalga geçmeye çalışıyorsunuz.Ayrıca herkes herşeyi bilecek diye bir kural da yok. Neyse umarım artık daha duyarlı olsunuz.

Bu ve benzeri futbolun kuralları bilmeyipte bölüme girip ahkam kesen herkesi ister benim takımımdan olsun ister başka takımdan olsun aşağılarım, yererim, ayağımın altına alır ezer vırççç diye ses çıkartırım. Taca çıkan topta oyunun saatiinin durduğunu sanan adam ben öyle bilmiyordum ne cahilmişim diyeceğine bir de gelip sırf altta kalmamak adına 10 sene top oynadım sen profsun sen cüneytsin sen çakarsın sen liselisin cartsın curtsun derse de o adamla daha da uğraşırım.

Buraya gelip "cool abi" rolüne soyunanlara iki lafım var ayrıca. Mert olun, delikanlı olun eyyamı bırakın! Eyyamı altın günlerinde karılar "ay şekerim börekler böyle güzel olmuş,ay cicim tatlın şöyle süper olmuş" deyu birbirlerine yaparlar. Burası ne altın günü ortamıdır ne başka benzer bir yerdir. Bir forumda, bir sözlükte, bir sitede,bir blogda kendinizi ahkam kesecek, fikir belirtecek kıvamda görüyor iseniz, o konunun minumum gereksinimlerini bilmeniz gerekmektedir. Bilmiyorsanız, öğrenene kadar ya araştırma yapacaksınız ya da hiç birşey yazmayacaksınız!

• taç, korner, aut, faul gibi duraksamalar futbolun içinde sayılır, o yüzden uzatmaya eklenmez. yalnızca bu sırada çok zaman kaybolursa, mesela bir adam yerde kıvranır kalkmak bilmez, top patlar yeni top gelene kadar 1 dk geçer (ingiltere'de vs oluyor genelde, tek top oluyor sahada galiba) gibi, anormal durumlarda ekstradan süre verilebiliyor.
  • maç zatan +5 te bitti ayrı konu ama o kadar ince hiçbir ülkede yapılmıyor. yani taçlar dahil filan olsa harbi bi 15 dk filan eklenmeli
  • Taclar kornerler kayıp zaman sayılsa zaten basket gibi oynanırdi.hatta denenmis.bi ara araştırdım neden cogu oyunun saati durdurmalı da futbol degil diye ordan biliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.