Şimdi Ara

Uzay mekiği uzaydayken ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: pirefokkes

quote:

Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

uzayda manevralar için roket kullnılmıyor...iki tane bileşik var..bunlar temas edince kimyasal bir tepkime ortaya cıkıyor..püskürtme tarzı bir olay gercekleşiyor..roketler uzaydaki hareket için fazla güçlü ve kontrol etmesi zor..savrulup gidersin uzay boşluğuna mazaallah..ama bu bileşiklerin teması ile elde edilen püskürtme sayesinde tehlikesice hareket edilebiliyor ve hassa hareketler yapılabiliyor.kenetlenme gibi..

aynen öyle. genelde hidrazin karışımları kullanılıyor. şimdilerde plasma-iyon motorları da denemeye başladılar ayrıca.

bu arada popeye85 nerdeeen nereyeee di mi

nerden hatırladın eski nicki mi ,duygulandım şimdi

bundan dört sene kadar önce nasanın 69 seferi tartışmaları dün gibi gözümün önünde hala aklıma geldi birden. doğru yolu bulmuşuz

4 sene önce ne tartışmısız yahu merak ettim konu linki var mı

olma mı
    http://forum.donanimhaber.com/m_33137044/tm.htm

yorumlara ortadan itibaren baktım -ne sacmalamısın ben - dedim..baştan okuyunca dalga amaclı yazdığımı anladım...

hala kaz çeviriyoruz bakıyorum da

tamam 69dan sonraki seferlere inancın varmış belli ama 69dakine ve amerikalılara sağlam itirazın varmış o zamanlar dalgasına da olsa

bu arada ben hala giden bakkal hüseyindir diyorum amerikalılardan daha olası

69 veya öncesi... ilk denemelerin basarılı olduğunu ya da gercekten olup olmadığını net bir sekilde HALA söyleyemem.mesela yuri gagarin için uzaya ilk giden insan değilde sağ dönen ilk insan diye söz ederler bazen... basarısız girişimler örtbas edilir... rusların ay projesi gibi... ama bunları tartısmak boş bu saatten sonra.. ha bir yıl sonra ha 5 yıl sonra ,ha ilk denemede ha 3. denemede .. adamlar gitmiş marsa insan yollamak için calısmalara başlamış... gidilmiş gök cisminin davası olmazmış derler... iran bile uzaya maymun yolladı..darısı bizim basımıza...

• e tabi soğuk savaş zamanı. başarmadan önce amerika gizli gizli kaç astronotu bu uğurda sessiz sedasız telef etti deseler inanırım.
  • elemanın biri bikere "aya gidilmedi çünkü uzay aracı madde olmayan ortamda kendini ittiremez" diye konu açmıştı ciddi ciddi, yukarıdaki açıklamayı oraya da yazdığımda konu kapansın demişti
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.