Şimdi Ara

Uzayda ve Dünyada Yaşlanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
16.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uzayda mı daha hızlı yaşlanılır dünya da mı? Arkadaşlar eşit diyor ben uzayda daha yavaş yaşlanırsın diyorum?

• Boşlukta daha hızlı yaşlanırız. Kütleçekiminin fazla olduğu alanda yaşlanma daha yavaş olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drazy

Boşlukta daha hızlı yaşlanırız. Kütleçekiminin fazla olduğu alanda yaşlanma daha yavaş olur.

Aynen öyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kelâg

quote:

Boşlukta daha hızlı yaşlanırız. Kütleçekiminin fazla olduğu alanda yaşlanma daha yavaş olur.

Aynen öyle.

Alıntıları Göster
    Lakin bir şekilde karadeliğin hemen üstünde, onun çekim kuvvetine kapılmadan durabilirseniz zaman sizin için durur. Asla yaşlanmazsınız.
  • quote:

Neden?
  • quote:

Orijinalden alıntı: FirstLight

quote:

Neden?

Alıntıları Göster
    Sebebi uzay-zamanın bükülmesi olduğu söyleniyor. Burada uzay zamanın genleşip maddeyi heryönden yavaşlattığı düşünülebilir. Kütleçekimine neyin sebeb olduğu hala tam açıklanabilmiş değil. ben bu noktada atomaltı parçacıkların karşılıklı etkileşimi sonucunda rüzgarın karşıdan esip hızımızı azaltmasına benzer bir etkiden kaynaklandığını düşünüyorum. Direnç altında oluşmuş bir bağ dirençsiz ortamda daha kolay dağılabilir.

Hız esnasında kütlenin artmasıda aynı etkiye sahip. Aslında kütlenin enerji yüklenmesi sözkonusu. Madde ve enerji birbirine dönüşebildiğinden enerjininde kütlesi olduğunu ve maddeyle birleşik kütle artırımı yaptığını düşünüyorum.

• quote:

quote:

Neden?

nedeni kütle çekim alanlarında uzay-zamanın esnemesi ve esnek dokuda zamanın daha yavaş akması. üstünde yaşadığımız dünyada da uzay zaman uzaya göre daha esnektir ve biz yerküre üstünde devamlı olarak sabit ivmeli halde gibiyizdir. aslında öyle bir durum yok tabi sadece dünyanın esnettiği uzay zaman içinde yaşıyoruz. dünyaya ne kadar yakınsanız o kadar daha esnek bir uzaydasınızdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: speedy_

quote:

quote:

Neden?

nedeni kütle çekim alanlarında uzay-zamanın esnemesi ve esnek dokuda zamanın daha yavaş akması. üstünde yaşadığımız dünyada da uzay zaman uzaya göre daha esnektir ve biz yerküre üstünde devamlı olarak sabit ivmeli halde gibiyizdir. aslında öyle bir durum yok tabi sadece dünyanın esnettiği uzay zaman içinde yaşıyoruz. dünyaya ne kadar yakınsanız o kadar daha esnek bir uzaydasınızdır.

Alıntıları Göster
    kara deliğe gir çık dünyada kimseyi tanımassın.

• quote:

Orijinalden alıntı: siyah16

Lakin bir şekilde karadeliğin hemen üstünde, onun çekim kuvvetine kapılmadan durabilirseniz zaman sizin için durur. Asla yaşlanmazsınız.

Evrende zamanı asla durdurulamaz diye biliyorum.. Zamansızlıkta zaten enerji olamayacağından yaşlanma yada yaşlanmamadan bahsedilemez..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quadhros

quote:

Evrende zamanı asla durdurulamaz diye biliyorum.. Zamansızlıkta zaten enerji olamayacağından yaşlanma yada yaşlanmamadan bahsedilemez..

Alıntıları Göster
    speedy_ ,

Hocam bir eklenti falan mı kurdunuz ? Bu tip konularda uyarı veriyor, onun dışında uğramıyorsunuz.

• quote:

quote:

Daha ilk okula giderken bir belgeselde izlemiştim. Ne belgeselin ismini nede bunu matematiksel olarak kanıtlayan bilim adamının ismini hatırlamıyorum.Yanlışım var mı diye az önce google'dan bir baktım. Doğru hatırlıyormuşum. Karadelikte zaman duruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Siyah.

quote:

quote:

Daha ilk okula giderken bir belgeselde izlemiştim. Ne belgeselin ismini nede bunu matematiksel olarak kanıtlayan bilim adamının ismini hatırlamıyorum.Yanlışım var mı diye az önce google'dan bir baktım. Doğru hatırlıyormuşum. Karadelikte zaman duruyor.

Alıntıları Göster
    Kutuplarda yer çekimi yüksek, ekvatora göre. Bu yüzdenmi orada uzun yaşama durumu mevcut? yoksa bunun sebebi hava durumumu.
    Eğer yer çekimi arttıgında insan uzun yaşamaya başlıyorsa, o zaman uyurken falan, yerçekimi yüksek ortamlarda uyusak nasıl olur.
    Yerçekimi=G , 4G üstüne cıkıldıgında bunun acı vermeye başladığı biliniyor. Yapılabilecek en üst seviyede bi ortam yaratmak lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ReLaKs

Kutuplarda yer çekimi yüksek, ekvatora göre. Bu yüzdenmi orada uzun yaşama durumu mevcut? yoksa bunun sebebi hava durumumu.
    Eğer yer çekimi arttıgında insan uzun yaşamaya başlıyorsa, o zaman uyurken falan, yerçekimi yüksek ortamlarda uyusak nasıl olur.
    Yerçekimi=G , 4G üstüne cıkıldıgında bunun acı vermeye başladığı biliniyor. Yapılabilecek en üst seviyede bi ortam yaratmak lazım.

Hayır, ekvator ve kutuplar aradaki fark ancak hassas aletlerle ölçülebilecek kadardır. Dediğinizin olması için bir nötron yıldızının kenarında falan uyumamız gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PHaLaNX.

quote:

Hayır, ekvator ve kutuplar aradaki fark ancak hassas aletlerle ölçülebilecek kadardır. Dediğinizin olması için bir nötron yıldızının kenarında falan uyumamız gerek.

Hassas farkın ne kadar etki ettiği hakkında bilginiz varmı peki? Belki 0.0001G de 1 yıl ömrümüz uzuyordur?

• quote:

quote:

Hassas farkın ne kadar etki ettiği hakkında bilginiz varmı peki? Belki 0.0001G de 1 yıl ömrümüz uzuyordur?

Evet ekvator-kutuplar arasındaki fark 100 yılda ancak birkaç milisaniyeye denk geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: nasozby

speedy_ ,

Hocam bir eklenti falan mı kurdunuz ? Bu tip konularda uyarı veriyor, onun dışında uğramıyorsunuz.

:)
    başka konular ilgimi çekmiyor napiim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nasozby

speedy_ ,

:)
    başka konular ilgimi çekmiyor napiim.

Alıntıları Göster
    kütle çekimi arttığında yada aşırı hızlı hareket edildiğinde zaman daha yavaş akar
    bknz. ikizler paradoksu

• quote:

Orijinalden alıntı: bahtiyar0011

kütle çekimi arttığında yada aşırı hızlı hareket edildiğinde zaman daha yavaş akar
    bknz. ikizler paradoksu

ikincisinin nedeni de kütle artışıdır aslında
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bahtiyar0011

bknz. ikizler paradoksu

ikincisinin nedeni de kütle artışıdır aslında

Alıntıları Göster
    bilgi için teşekkürler
  • quote:

quote:

quote:

Evet ekvator-kutuplar arasındaki fark 100 yılda ancak birkaç milisaniyeye denk geliyor.

Hesabı neye göre yaptınız?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.