Şimdi Ara

Uzayın en uzak noktaları görüntülendi ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Orada bir yerlerde ilkel yada bizden çok daha fazla gelişmiş zeki yaşam türleri olduğunu düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3ndorfin

Orada bir yerlerde ilkel yada bizden çok daha fazla gelişmiş zeki yaşam türleri olduğunu düşünüyorum

belki milyonlarca belki de milyarlarca farklı gezegenlerde bizden ilkel veya gelişmiş canlıların olması kaçınılmaz. bunun aksini iddia etmek saçmalıktır bence. Fakat bazılarına göre bu evren sadece insan için yaratılmıştır =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rimlos

Gerçekten muhteşem görüntüler dostum paylaştığın için sağol.
    Fakat bir noktada takıldım,acaba bu görüntüler Evren'in en uzak noktasındaki kuasar adı verilen gök adaların içeriği mi?

rica ederim :) bildiğim kadarıyla bu fotoğraf içersinde kuasarlar yok, onlar daha yaşlı galaksiler 12-13 milyar ışık yılı uzaklıkta yer alıyorlar sanırım. Ve merkezlerinde bi ışıma oluyor diye biliyorum fotoğrafta pek rastlayamadım gerçi olsa bile o görüntüyü yakalamak zor olsa gerek =) bu sadece konuda da yazıyor 200 bin küsür galaksiyi barındıran bir fotoğraf. 100milyarın da üzerinde galaksi olduğu tahmin ediliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stabwound -- 29 Mart 2012; 18:19:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: El-Cezeri

Large JPEG
    253.5 MB
    http://www.eso.org/public/archives/images/large/eso1213a.jpg

Hiç yoktan muhteşem bir masaüstü resmi oldu.

8.8 MB
    http://www.eso.org/public/archives/images/publicationjpg/eso1213a.jpg

bu fotoğraflar insanı çıldırtır =)
  • O galaksilerin çoğu şimdi ölmüştür.
    Belkide o galaksilerden biride samanyolu galaksisi
    Ayrıca bu bilim adamları 200bin galaksi olduğunu nasıl saymışlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zıplayan fil

O galaksilerin çoğu şimdi ölmüştür.

Samanyolu galaksisinin içindeyiz, sadece çevremizdeki yıldızları görebiliyoruz, bunlar uzak noktalardaki galaksiler. Ayrıca yıldız ölür yıldız doğar, galaksiler ölür tekrar doğar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: stabwound

quote:

Samanyolu galaksisinin içindeyiz, sadece çevremizdeki yıldızları görebiliyoruz, bunlar uzak noktalardaki galaksiler. Ayrıca yıldız ölür yıldız doğar, galaksiler ölür tekrar doğar..

Demek istediğim bu teleskoplar bir noktadan çıkan ışığın milyonlarca yıl uzayda ilerlemesi sonucu oluşan görüntüleri aktarıyor.
    Bu da milyonarca yıl boyunca bir dairenin etrafında dönüp, kendimizi görmemize neden olabilir.
    Belki ışığın uzayda kırılmasıyla oluşan kendi galaksimizinde bulunduğu yakın galaksileri bir görüntüsü de olabilir.

• quote:

quote:

quote:

Demek istediğim bu teleskoplar bir noktadan çıkan ışığın milyonlarca yıl uzayda ilerlemesi sonucu oluşan görüntüleri aktarıyor.
    Bu da milyonarca yıl boyunca bir dairenin etrafında dönüp, kendimizi görmemize neden olabilir.
    Belki ışığın uzayda kırılmasıyla oluşan kendi galaksimizinde bulunduğu yakın galaksileri bir görüntüsü de olabilir.

çok mantıklı yaklaşmışsın konuya ben anlayamadım afedersin =) güzel düşünmüşsün ama neden olmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stabwound -- 31 Mart 2012; 11:06:17 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

çok mantıklı yaklaşmışsın konuya ben anlayamadım afedersin =) güzel düşünmüşsün ama neden olmasın

Hemen anlatayım :D

Görüntüler bildiğiniz üzere ışığın göze , merceğe veya alıglayacak canlı madde her ne ise ona gelmesiyle oluşur.Ama o ışık sana anında gelmiyor 234923490 ışık yılı uzaktaki bir galaksinin yaydığı ışık o teleskopa gelene kadar 234923490 yıl geçmiş oluyor yani o gördüğümüz aslında o galaksinin 234923490 yıl önceki halidir.Tabii bu şuan bildiğimiz fizik çerçevesinde ve o ışık kütleçekimden veya karadeliklerden etkilenip arkadaşında dediği gibi kırılmadıysa.

Aslında çok ilginç mesela yan yana dursak birbirimize baksak bile birbirimizin geçmişini görürürüz şöyle ki ben sana bakarken sana çarpan ışık gözüme gelecek ve seni görücem fakat o ışık bana gelene kadar sen zaman geçirmiş ve değişmiş oluyorsun ben o an ki gelen ışığı yani geçmişini görüyor oluyorum.Işığın hızını ve yan yana durduğumuzda aramızdaki mesafenin 1 metre bile olmamasını düşündüğümüzde bunu fark etmemiz imkansız bir hal alıyor :D

Reseptörlerinin ışığı yakalayıp gözünde bir takım işlemlerden geçtikten sonra nöronlarının bunu beynine iletip algılayıp yorumlaması için geçen süreyi söylemiyorum bile

• quote:

Orijinalden alıntı: KeanAtay

quote:

quote:

quote:

quote:

Hemen anlatayım :D

Görüntüler bildiğiniz üzere ışığın göze , merceğe veya alıglayacak canlı madde her ne ise ona gelmesiyle oluşur.Ama o ışık sana anında gelmiyor 234923490 ışık yılı uzaktaki bir galaksinin yaydığı ışık o teleskopa gelene kadar 234923490 yıl geçmiş oluyor yani o gördüğümüz aslında o galaksinin 234923490 yıl önceki halidir.Tabii bu şuan bildiğimiz fizik çerçevesinde ve o ışık kütleçekimden veya karadeliklerden etkilenip arkadaşında dediği gibi kırılmadıysa.

Aslında çok ilginç mesela yan yana dursak birbirimize baksak bile birbirimizin geçmişini görürürüz şöyle ki ben sana bakarken sana çarpan ışık gözüme gelecek ve seni görücem fakat o ışık bana gelene kadar sen zaman geçirmiş ve değişmiş oluyorsun ben o an ki gelen ışığı yani geçmişini görüyor oluyorum.Işığın hızını ve yan yana durduğumuzda aramızdaki mesafenin 1 metre bile olmamasını düşündüğümüzde bunu fark etmemiz imkansız bir hal alıyor :D

Reseptörlerinin ışığı yakalayıp gözünde bir takım işlemlerden geçtikten sonra nöronlarının bunu beynine iletip algılayıp yorumlaması için geçen süreyi söylemiyorum bile

1 metreden gelen ışık kaynağının çıkış noktasının 1 metre değil de 1 mikron mesafeden olabileceğini ki aradaki mesafe bir mikron olmasa bile arada başka engeller olabileceğini yani ışığın esas kaynağının değişik bir noktadan geldiğini ve algılatıldığını düşününce bunun da farkedilmesi mümkün olmaz. bir evin içinde tüm yaşamını sürdüren ve ışık hızına çıkmayı düşleyen biri de akla gelebiliyor hemen. kısaca buna herşeyin beynin içinde küçük bir alanda yaşanması denir. mümkün mü? sanırım kimse mümkün değildir şeklinde kati bir ifade kullanamaz. elektrik ve elektronikle uğraşan birinin bunu kesinlikle görüyor olması lazım. göremiyorsa bir terslik vardır onda.

• quote:

Orijinalden alıntı: The souls migration

1 metreden gelen ışık kaynağının çıkış noktasının 1 metre değil de 1 mikron mesafeden olabileceğini ki aradaki mesafe bir mikron olmasa bile arada başka engeller olabileceğini yani ışığın esas kaynağının değişik bir noktadan geldiğini ve algılatıldığını düşününce bunun da farkedilmesi mümkün olmaz. bir evin içinde tüm yaşamını sürdüren ve ışık hızına çıkmayı düşleyen biri de akla gelebiliyor hemen. kısaca buna herşeyin beynin içinde küçük bir alanda yaşanması denir. mümkün mü? sanırım kimse mümkün değildir şeklinde kati bir ifade kullanamaz. elektrik ve elektronikle uğraşan birinin bunu kesinlikle görüyor olması lazım. göremiyorsa bir terslik vardır onda.

Zaten ben de aynısını diyorum.

Aramızda ışık yılıda olsa femtometre de olsa sonuçta bir uzaklık olduğunda ışığın o yolu alıp senin algılarına gelmesi gerekir ve ışık o yolu alırken mikrosaniyelerde bile olsa zaman geçer.

Aramızda x kadar uzaklık olsun. t1 anında benden ışık çıkıp sana geliyor diyelim ve ışığın hızıda v olsun. ışık x=v.t den x/v kadar sürede sana gelecektir.Dikkat et x/v kadar zamanda ben varlığımı sürdürmeye devam ediyorum tüm atomlarım vs değişikliğe uğramaya devam ediyor.Yani o ışık sana ulaştığında sen benim x/v zaman önceki halimi görmüş oluyorsun bu da geçmişim demektir.

Fark etmesi mümkün değildir derken kast etmek istediğime gelirsek ; aramızda mikron kadar uzaklık olduğunda x/v süre çok küçük bir şey olacaktır sıradan bir şekilde yan yana durduğumuzda 1 saniyede ne kadar değiştiğimi fark edebilirsin ? ki 1 saniyeyi geçtim 1 hafta benle takılsan 1 hafta da en fazla sakallarımın ve saçımın uzadığını görebilirsin ki x/v süre 1 saniyeyle kıyaslanamayacak kadar küçük bir süre olacaktır

ve "arada başka engeller olabileceğini yani ışığın esas kaynağının değişik bir noktadan geldiğini ve algılatıldığını düşününce bunun da farkedilmesi mümkün olmaz." derken şuraya dikkat etmemişsin zaten ben de bu dediğini destekliyorum dedim ki "bu şuan bildiğimiz fizik çerçevesinde ve o ışık kütleçekimden veya karadeliklerden etkilenip... " evet aksi bir durumda gerçekten kaynağın kim olduğu konusunda yanılabiliriz.

"bir evin içinde tüm yaşamını sürdüren ve ışık hızına çıkmayı düşleyen biri de akla gelebiliyor hemen. kısaca buna herşeyin beynin içinde küçük bir alanda yaşanması denir. mümkün mü? " derken inan ne demek istedin anlayamadım

"elektrik ve elektronikle uğraşan birinin bunu kesinlikle görüyor olması lazım. göremiyorsa bir terslik vardır onda. " bu laf bana mıydı ? eğer bana ise ben elektrik ve elektronikle uğraşan birisi değilim.

• quote:

quote:

quote:

Galaksinin öbür ucundan çıkan ışığın hızı galaksinin en dış çember dönüş hızından daha yüksek olacağı için kendimizi görmek mümkün değil bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: Drazy

quote:

quote:

quote:

Galaksinin öbür ucundan çıkan ışığın hızı galaksinin en dış çember dönüş hızından daha yüksek olacağı için kendimizi görmek mümkün değil bence.

Sadece o yönden bakmayın.

Einsten'ın bir teoremi olsa gerek: Gökyüzünde herhangi bir noktada gördüğümüz bir yıldız aslında orada değidir. Çünkü o yıldızdan çıkan ve bizim yıldızı görmemizi sağlayan ışıklar: gök cisimlerinin etkisiyle kırılmaya uğrar. yani tepemizde gördüğümüz bir yıldız aslında dünyanın diğer kısmından bakıldığında görülecek bir noktada olabilir.

Aslından bundan yola çıkarak iki tane dev gök cismi dünyadan çıkan ışınları kırarak tekrar dünyaya yansıtabilir. Bu da belki 1000 yıl öncesini belki daha ilerisini görmemizi sağlayabilir

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.