Şimdi Ara

Uzaylı Gördüm ( Ciddi ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
3.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DARTS

quote:

Orijinalden alıntı: soho

uzaylılara inanmama isteğinizi biraz açarmısınız, neden uzaylı olaylarına inanmıyorsunuz, o görüntülerde sizi inandırmayan nedir veya 14 milyar ışık yılı yarıçaplı evrende sadece bizim olduğumuza nasıl emin olabiliyorsunuz.

Buraya geçip trollük yapma bir şey biliyormuş gibi yazıyorsun burada kimse uzaylılar yok demiyor(çoğunluk).Ama bir kez olsun mantıklı düşün yüzlerce binlerce hatta milyonlarca ışık yılı uzaklığı katedip radarlara yada benzeri şeylere yakalanmayıp insan gözüne yakalanan bir şey inanılmaz aptalca geliyor.Ayrıca evrenin yarıçapı 14 milyar değil bu günkü hesaplamalarla evrenin 13.5-14 milyar yıl arasında bir yaş olduğu düşünülüyor evren sürekli genişleyen ve genişleme hızı artan bir şey hızı bu günkü bilgimize göre ışık hızını geçemiyeceğine göre çapının 28 milyar ışık yılı olması saçmalık ve sadece bir troll böyle bir şey yazar.

trollük ne demek bilmiyorum, nece konuşuyorsun onu da bilmiyorum, saçma sapan sıfat yapıştırmalarına istinaden şikayet etmeyip kim tröl olduğunu sana göstereyim, belki adam gibi yazarsın bundan sonra..

bak aşağıda bilimsel link var, o linkten de alıntı yaptım oku diye, "evrenin büyüklüğü" kısmında evrenin "yarıçapının" 14 milyar ışık yılı olduğunu söylüyor..ayrıca evrenin gerçek boyutunun görünür evrenden daha büyük olduğu da belirtilmiş;

Evrenin Büyüklüğü

Görünür evren 14 milyar ışıkyıllık bir yarıçapa sahipmiş gibi görünüyor, çünkü evren yaklaşık 14 milyar yaşında. Daha uzak nesnelerden gelen ışıkların en basit anlamda bize ulaşacak zamanları olmadı. Bu nedenle evrendeki herkes, kendilerini kendi görünür evrenlerinin ortasında bulacak.

Evrenin gerçek boyutları, muhtemelen görünür evrenden çok daha büyüktür. Evrenin geometrisi, onun sınırsız büyüklükte olabileceğine ve sonsuza kadar genişleyebileceğine işaret eder. Evren sonsuz değilse bile, görünür evrenimiz çok daha büyük bir bütünlüğün içerisinde küçücük bir nokta kadar olmalı.

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:VaKG5LmLfjgJ:www.zamandayolculuk.com/cetinbal/htmldosya1/14milyarLightYearUniverse.htm+14+milyar+%C4%B1%C5%9F%C4%B1k+y%C4%B1l%C4%B1+yar%C4%B1%C3%A7apl%C4%B1&cd=3&hl=tr&ct=clnk&gl=tr&source=www.google.com.tr

ayrıca "radara yakalanmayan ama göze yakalanan şey bana inanılmaz aptalca geliyor" demişsin,
    nerde yaşadığını hangi devirde yaşadığını bilmiyorum ama günümüzde radara yakalanmayan uçaklar yapıldı, radara yakalanmıyor ve gözle de görülüyor..yani sana aptalca gelen şeyler 2011 yılında var !

trol olmak senin gibi bir şey olsa gerek, yanlış kişiye tanım yapmışsın kardeş..sen en iyisi bu konulara fazla girme otur evinde msn facebook falan takıl..bu konu seni aşmış belli..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soho -- 18 Haziran 2011; 23:23:26 >

• Evrenin yarıçapı 14 milyar ışık yılı olamaz bunun için hızının şuan ışık hızından hızlı olması gerekir.
    Not:NGC belgeselinde gördüm tabi bilgiyi bulduğun kaynağı NG'den iyi tutuyorsan ayrı.
  • alıntı:ayrıca "radara yakalanmayan ama göze yakalanan şey bana inanılmaz aptalca geliyor" demişsin,
    nerde yaşadığını hangi devirde yaşadığını bilmiyorum ama günümüzde radara yakalanmayan uçaklar yapıldı, radara yakalanmıyor ve gözle de görülüyor..yani sana aptalca gelen şeyler 2011 yılında var !

İşte bu senin zekanın ne düzeyde olduğunu gösteriyor yada bilerek mesajımı çarpıtıyorsun.BU günün teknolojisinde dediğin doğru ama orada cümlemde ''yüzlerce binlerce hatta milyonlarca ışık yılı kat eden'' demiştim bugünkü teknolojiden bahsetmedim.
  • sana link verdik, bir sürü kaynakta 14 milyar ışıkyılı yarıçaplı yazıyor açarsın okursun..sen çizgi film izlicem derken yanlışlıkla ng'yi açmışsın belli.

ayrıca evrende enerji kaynağı olarak sadece petrol yok, petrolden daha yüksek enerjili maddeler olabilir ve ufo'lar bu enerji ile hareket edebilir, senin çapında kalıp bunları düşünemezsek yanmışız desene..evreni sadece "dünya" boyutunda bakan biriyle ufo tartışıyoruz rezalete bak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soho -- 19 Haziran 2011; 0:03:46 >
  • 14 milar ışık yılı nasıl bir mesafe kafa yoran oldu mu hiç?kısa devre yapar bunu beyin anlamaya kalksa.ışık saniyede 300000 km hızla yolalıyor,1 yılda katettiği mesafe 9 trilyon km yanılmıyorsam.9 trilyon km ile 14 milyarı çarpıyorsunuz ışığın bu sürede gittiği mesafeyi buluyorsunuz. bu mesafeleri alabilecek bir uygarlık geliştiyse,ki ışık hızının binlerce,milyonlarca katı hızla gidebilecek araçlardan bahsediyoruz,böyle bir medeniyet varsa umarım barışçıdırlar.düşündüm de wormhole olayı falan teoride şu an için ama bu olay gerçekse ve bunu kullanmayı beceren bir uygarlık varsa ancak bu şekilde uzak mesafeler gidilir.tamam itiraf ediyorum sg çok seyrettim...
  • Tamam senin zekanda biriyle tartışmaya girmek anlamsız senle tartışmaya girerek hayatımda yaptığım en büyük aptallığı yaptım seni saçma komplo teorilerinle yanlız bırakıyorum ve NG ye çizgi film diyorsan o belgeselde çıkanda Stephen Hawking de çizgi kahraman filandır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dayak_Arsızı -- 19 Haziran 2011; 0:52:01 >
  • komplo teorisi olan ne onu anlamadım ben yalnız.
    neyse dikkat edin,alemlerin rabbi.alemin yani dünyanın değil.alemden kasıt cinler de olabilir evrendeki başka canlı yaratıklar da olabilir bilemeyiz.
  • SG nin hangilerini seyrettin?
  • hepsini.sanırım filmleri dahil kaçırdığım olmadı.
  • benle tartışmaya girme bencede..önce evrenin boyutunu öğren sana link sunduk az araştır, bari sallıyosun destekli salla..
  • Sana basit birkaç soru umarım cevaplarsın:
    1.Evrenin genişleme hızı nasıldır?
    2.Evrende çıka bileceğin max hız?
    3.Evrenin tahmini yaş aralığı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

hepsini.sanırım filmleri dahil kaçırdığım olmadı.

SG Universe çok saçma bitti değil mi?
    quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

hepsini.sanırım filmleri dahil kaçırdığım olmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DARTS

Evrenin yarıçapı 14 milyar ışık yılı olamaz bunun için hızının şuan ışık hızından hızlı olması gerekir.
    Not:NGC belgeselinde gördüm tabi bilgiyi bulduğun kaynağı NG'den iyi tutuyorsan ayrı.

Bir yerde patlama var. Her tarafa 14 milyar ışık hızı ile dağılmış. Hepsi 14 milyar ışık yılı olarak aynı dağılır. 14 ile 14 mesafe olarak toplansada zaman olarak toplanmaz. Aynı anda geçiyor 14 milyar ışık yılı.
  • Işık hızıyla genişleyemez.
  • dizi tutmayınca yapımcı bitirdi diziyi tabi saçma bitti doğal olarak.
    genişleme hızı şu an ışık hızından düşük yanılmıyorsam ama teorilere göre ilk zamanlar ışık hızındaymış belli bir süre böyle genişlemiş birkaç yüzbin yıl olabilir tam emin değilim sonra yavaşlamış.

bu arada genel sorayım,ayet sure yazmak alıntı yapmak pek hoşuma gitmez ama bu çok ilginç geldi.sizce burada neden bahsediyor?

quote:

Bir de göğe bakın Biz onu kuvvetle bina ettik ve şüphe yok ki Biz onu genişletmeye de malikiz. (Zariyat Suresi, 47)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 19 Haziran 2011; 1:35:12 >
  • Benim bildiğim genişleme hızı düşük başladı gittikçe yükseliyor.
    NG böyle söylüyor en azından.
  • ben de ys ng de ya da hawkingin bir belgeselinde gördüm şimdi tam hatırlamıyorum.hatta ilk zamanlar bu kadar hızlı genişlemese evren bu kadar büyük olmazdı gibi birşeyler söylenmişti.
  • Benim izlediğimde evrenin nasıl yok olucağını inceliyorlardı evrenin yok olmasının sebebinin hızının başlangıçtan beri sürekli artması olduğu söyleniyordu.Hatta bir arabalı deney yapmışlardı.
  • Sadece Evren' ki mesafeler değil, atom altı mesafelerde arttığından genişleme her şekilde her yerde meydana geliyor.
    Trilyonlarca yıl sonra boşluktan başka birşey kalmaycak (NGC)
  • Hepimiz uzaylıyız.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.