Şimdi Ara

ÜZERİNE SODA DÖKÜLEN VAIO! Resimli Anlatım;)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Normalde hiç huyum olmamasına rağmen dün bilgisayarımda film seyrederken içtiğim meyveli soda elimin çarpmasıyla klavyeye döküldü Hemen bilgisayarımı kapatıp ters çevirdim ve kuruladım ama içim rahat etmedi ve alt tarafa sızıp korozyon- çürüme yapma ihtimaline karşı sökmeye karar verdim. Daha önce bazı internet sitelerinde görmeme rağmen hiç kendim sökmemiştim ve bir cesaretle başladım sökmeye Bu arada bilgisayarımın modeli VAIO SZ660N/C (Alınma tarihi: 10.01.2008-ABD)
    Önce tek tek klavye tuşlarını söktüm. İlk başta kıracakmışım gibi gelsede sonra elim alıştı ve hızla tüm tuşları söktüm

Klavyeyi nemli bezle temizledikten sonra sıra geldi zor kısma! Kasanın altındaki vidaları söktüm ve tırnakları kaldırarak rahatça alt kısma ulaştım

Soldan sağa HDD, Wireless Card ve Sony DVD-RW

160GB Seagate Hybrid HDD

Intel 4965 AGN Wireless Card

Sony MS Card Reader

Sony Parmakizi Okuyucu ve TouchPad

Aslında bu kadar açmama hiç gerek yokmuş çünkü Japonlar klavye tuşlarının altını ve arkasını plastikle kaplamış ve kenarlarını da korunaklı yapmış! Yani klavyenize hortumla su tutmadığınız takdirde anakarta su gitmesi sözkonusu değil Japonları bir kez daha takdir ettim ve açmışken saç kurutma makinası ve az nemli bezle tozları aldım ve tekrar toparlamaya başladım

Gıcır gıcır oldu, tuşları da güzelce bol suyla yıkadım hiç toz kalmadı yeni gibi oldu

Kim derki bu bilgisayar 2yıl 8aydır tepe tepe kullanılmış
    Kalite budur, KALİTE VAIO'dur

• Şu sıcaklarda bir şişe meyveli soda iyi gelmiştir cihaza

Sony iyidir Her zaman derim 'iyiki Vaio almışım' diye.
  • Ne cesaret söktün oralrı Helal olsun valla
  • Aslında o kadar kolayki bence tornavida tutabilen herkes yapabilir. Sadece biraz incelik yeter, geri kalan herşeyi zaten Sony oldukça pratik yapmış İlk vidamı RAM yükseltme işçiliği için 20Euro+KDV istediklerinde açmıştım korkarak. Ama korkacak hiçbirşey yok
    quote:

Orijinalden alıntı: Anesthesia

Ne cesaret söktün oralrı Helal olsun valla

• benımde dökülmüştü ama buarı yapmaya gerek kalmadı takır takır calısıyor hala :D
  • Güzel bir çalışma
  • yurdum insanı nelere kadir ya:DDD
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Saç kurutma makinası tutmayın diye bir yerde okudum, temizlik imandan gelir deyip bu sayfayı rehber alacakların haberi olsun.
  • Saç kurutma makinası birşey değil, 3-4 ay önce fan sesi artınca kasanın alt tarafını açıp kompresörle fan temizliği yapmıştım; gayet de faydalı oldu- ses fala kalmadı Belki saç kurutma makinası SICAK ayarda tutulursa sorun olabilir, onu da herhalde akıl eder temizlik yapan
    quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Saç kurutma makinası tutmayın diye bir yerde okudum, temizlik imandan gelir deyip bu sayfayı rehber alacakların haberi olsun.

• Demekki neymiiiiiş 2. El bilgisayar almamamız gerekiyormuş
  • Ölmüş konuyu hortlatayım

Bende gazoz döktüm çalışmasına çalışıyor da tuşlar yapış yapış olduğu için verimli kullanamıyorsunuz. Arkadaşın da belirttiği gibi böyle kazalarda anakarta sızıntı olmaması için güvenliği yüksek tutmuş Japonlar. Yeni nesil vaioda da görüntü budur:

Temizlik bitti buraya rahat rahat yazmak gibisi yok

Arkadaşlara ufak bir not: Bilgisayarın içini açmaktan orasını burasını sökmekten korkmayın.

• Helal olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel çalışma olmuş vallaha tebrikler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.